Stiri Juniori U17 Masculin

Steaua CSM EximBank București, campioană națională la categoria U16 Masculin

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.05.2017

Baschetbaliștii de la Steaua CSM EximBank București au cucerit titlul național la categoria U16, după ce au învins în finală pe CSS Târgoviște la capătul unui meci extrem de disputat, scor final 82-79. În doar o săptămâna, clubul bucureștean a cucerit două medalii la întrecerile juvenile, aurul de la U16, respectiv argintul la U18, în timp ce echipa mare se va lupta la rândul său pentru aurul național. 

După cum era de așteptat, ultimul act de la Turneul Final U16 Masculin de la Sighet a debutat sub semnul echilibrului, scorul după primele 10 minute, fiind 19-18 pentru Steaua. Confruntarea a continuat în aceeași notă și în actul secund, 23-23, iar cele două formații au intrat la vestiare despărțite doar de un singur punct, 42-41, în favoarea micilor steliști. 

După revenirea din pauza mare, balanța s-a înclinat puțin înspre formația din Târgoviște, care în urma unui parțial de 18-14 în sfertul 3 și asigurat un ecart de 3 puncte la intrarea în decisiv, 59-56, iar ultimele 10 minute de joc se anunțau a fi incendiare. Exact așa a fost, sfertul 4 fiind unul extrem de disputat, echilibrat și în același timp spectaculos. Egalitatea a fost restabilită după aproximativ 3 minute scurse din actul decisiv, 63-63, moment din care Târgoviște și Steaua nu au mai cedat teren minute bune. Ruptura s-a produs cu aproximativ 4 minute înainte de final, de la scorul 71-70 pentru bucureșteni. Preț de 2 minute, formația târgovișteană a marcat un singur punct, în timp ce adversarii au replicat prin 7, ducând scorul la 78-71. CSS Târgoviște a forțat revenirea în ultimele minute, fiind la un moment dat la doar 2 puncte în spatele adversarilor, însă Steaua a gestionat perfect finalul, reușind o victorie la 3 puncte diferență, scor final 82-79. 

Aurelian Gavrioloaia și-a purtat aproape singur echipa spre victorie și spre titlul național, izbutind o prestație de excepție cu 35 puncte, 18 recuperări și 31 la eficiență. Celelalte puncte marcate de Steaua au venit pe mâna jucătorilor Alexandru Haranguș 12, Victor Ionescu 11, Luca Petcu 9, Rareș Firu 8, Robert Șerban 4 și Matei Mesina 3. Târgoviștenii au avut la rândul lor un evidențiat în persoana lui Marian Duica, autor a 25 de puncte, 20 recuperări și 46 la eficiență, acesta fiind urmat de David Marcu cu 21 puncte, Rareș Stănescu 14, Cristian Nițu 10, George Apostol 6, respectiv Teodor Andrei 3. 

După cele 5 zile de competiție din Sala Liceului Forestier din Sighetu Marmației, clasamentul final al Campionatului Național U16 Masculin arată în felul următor: 

1. Steaua CSM EximBank București 

2. CSS Târgoviște 

3. U-BT 1 Cluj-Napoca

4. BC Slam București

5. CSS Sighetu Marmației

6. Cuza Sport Brăila

7. ACS 4Sports Agronomia București

8. U-BT 2 Cluj-Napoca

Reamintim totodată rezultatele consemnate în ultima zi de la T.F. U16M: 

Locurile 7-8

ACS 4Sports Agronomia București vs. U-BT 2 Cluj-Napoca 68-67

Locurile 5-6

Cuza Sport Brăila vs. CSS Sighetu Marmației 58-65

Finala mică 

U-BT 1 Cluj-Napoca vs. BC Slam București 63-69

Finala

CSS Târgoviște vs. Steaua CSM EximBank București 79-82

*Foto: Facebook Steaua Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Concluzii
    Am sperat pana la finalul competitiei ca vor exista parinti, chibiti, iubitori de baschet care sa posteze cateva consideratii de la cest Turneu Final. Eu l-am urmarit doar pe play-by -play si trag o singura concluzie, pe care o anticipam de altfel. De la acest nivel " epoca romantica " cu 1-2 super jucatori care castiga meciurile si medaliile s-a terminat. Acum se joaca baschet in echipa iar baza de selectie, echipele cu rotatii de minim 8 jucatori si munca profesionista se vede. Sper ca Ciprian Albu si parintii lui sa ia decizia cea mai buna pentru viitorul lui.

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Limite !!!
    Toata consideratia pt munca antrenorului de la Sighet, care a construit o echipa frumoasa si a descoperit un copil foarte talentat, Ciprian Albu. In jurul lui a construit o echipa frumoasa cu medalie la U14 si mai multe calificari la Turnee Finale. Din acest moment, limitele superioare au fost atinse si trebuie luate decizii decisive pt viitorul unor copii- sportivi.

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!