Stiri

Steaua CSM EximBank București, out din Europa

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.10.2017

Vicecampioana României, Steaua CSM EximBank București, a ratat calificarea în grupele FIBA Europe Cup, după ce a pierdut și returul de pe teren propriu cu EGIS Kormend, scor final 72-73, meci care a contat pentru ultimul tur preliminar din această competiție. 

Pentru a avansa în sezonul regulat al FIBA Europe Cup, Steaua era nevoită să întoarcă la Târgoviște un deficit de 16 puncte al maghiarilor, după ce aceștia au câștigat manșa tur cu 91-75. 

Baschetbaliștii de la Steaua au început timorați meciul din Sala Sporturilor din Târgoviște, nereușind o desprindere cât de ușoară care să le acorde moral pentru restul confruntării. Mai mult de atât, oaspeții maghiari au câștigat sfertul inaugural 16-15. Actul secund a început dezastruos pentru vicecampionii României, Kormend având un run de 13-1 în startul sfertului, sfert care în cele din urmă s-a încheiat cu un parțial de 21-10, ungurii intrând la vestiare cu un avantaj de 12 puncte, 37-25.

Cu 12 puncte avute avans în acest meci până la pauză, respectiv cu încă 16 din meciul tur, soarta calificării era deja jucată în linii mari, lucru de care au fost conștienți jucătorii ambelor formații. Cea de-a 3-a secvență s-a încheiat cu un parțial de 16-15, din nou de partea celor de la EGIS, iar tabela indica înaintea decisivului 53-40. Calificarea în grupe era deja jucată, însă Steaua a încercat să iasă cu fruntea sus din dubla manșă, forțând revenirea în joc. Roș-albaștrii au avut un sfert 4 foarte bun, reușind să revină în joc, fiind chiar la câteva secunde distanță de câștigarea meciului, însă tot cei de la Kormend au preluat inițiativa în ultimele momente ale întâlnirii, reușind să se impună la un singur punct diferență. Așadar, în urma unui parțial de 32-20 pentru Steaua în sfertul 4, Kormend a câștigat partida la doar un singur punct, 73-72, calificându-se astfel în faza grupelor după o dublă victorie în fața Stelei. 

Punctele celor de la Steaua în acest meci au fost marcate de Brandon Taylor 26, Pavel Marinov 14, Luka Lapornik 10, Marius Runkauskas 8, Dragan Zekovic 8, Jason Boone 4 și Iuri Fraseniuk 2. De cealaltă parte, principalii marcatori din lotul ungurilor au fost M. Wright cu 19 puncte, respectiv A. Hollins cu 14 puncte. 

Astfel, după 2 înfrângeri în preliminariile FIBA Europe Cup, Steaua își încheie prematur parcursul european și rămâne să lupte pe două fronturi în restul sezonului, campionat și cupă. Următorul meci pentru vicecampioni se dispută la Sibiu pe terenul celor de la CSU în LNBM. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    normal
    Cam asta e nivelul baschetului romanesc si la nivel european. S-a vazut si la nationala, iar la echipe de club sa fim seriosi.... Suntem mult sub oricare dintre vecinii nostri de la vest, Cehia, Ungaria, Polonia etc.
    ca sa nu mai vorbim se sud-est. Cat despre Steaua o echipa umflata cu pompa de presa damboviteana frustrata de lipsa echipelor in bucuresti.

    cu 6 ani în urmă (12.10.2017) Raspunde
  • CSM Constanța ionika :

    jucatori straini
    Saracul Virgil si-ar dori si el performanta cu echipa pe care a creat-o. A adus antrenor, dar a gresit cu jucatorii si nu are nici sala, de suporteri nu mai zic. Bucurestiul are nevoie de sali de sport, are nevoie de suporteri, are nevoie de sponsori, are nevoie de rezultate...S-a vazut din meciul cu Dinamo ca Steaua e in dificultate in faza ofensiva.Tinerii de la Dinamo si mai ales antrenorul sunt foarte ambitiosi si daca Ilie Eugen avea o echipa din tineri romani pe care ar fi putut cu sa-i aleaga, cu siguranta ii batea pe Steaua.Si chiar si pe Sibiu.

    cu 6 ani în urmă (12.10.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      @ionika
      Dorele, esti de-al lui Liviu Pop cumva? Hai ca nu sti la ce ma refer si poate te prajesti. Partea cu “Si chiar si pe Sibiu”, asta e de tipul “viitorul din darat” al lui Liviu Pop

      cu 6 ani în urmă (12.10.2017)
    • CSM Constanța ionika:

      ca sa vezi
      Ia zi boss , ai vrut sa faci pe interesantul? Nu ti-a reusit ca ti-a scapat aia cu "nu sti"Dar dupa slang esti din tabara alora in galben care vad rosu in ochi cand zice cineva de echipa lor .Eu va urez succes. Anul asta o sa aveti nevoie , chiar si de bafta!

      cu 6 ani în urmă (12.10.2017)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Asta-i ROMANIA!
    Romania anului 2017 asa arata. Baschetul este doar o mica minuscula parte a nereusitelor pe ici pe colo corectate de rezultate extraordinare. La sporturile de echipa in afara de CSM Bucuresti la handbal feminin si Steaua (FCSB) la fotbal nu mai reprezentam nimic. In rest sunt rezultate sporadice. Nimic de substanta si anvergura. La capitolul infrastructura rad chiar si nefericitii din Albania de salile si conditiile romanilor. Revenind la meciul de aseara, unul de trista amintire in care am sperat ca se poate remonta am vazut inca din primele minue o diferenta imensa de valoare. Ungurii au fost mult peste noi, au aratat-o si acum si la europene. Oameni buni daca nu ne vom concentra sa crestem sanatos autohtoni de calitate continuam sa ne mintim de la an la an.

    cu 6 ani în urmă (12.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!