Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank și BCM U Pitești trag cortina peste etapa a 6-a

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.03.2017

Steaua CSM EximBank București primește în această seară vizita formației BCM U Pitești în ultimul meci al etapei a 6-a din faza secundă a sezonului regulat din Liga Națională. Startul confruntării se va da la ora 20:00, jocul fiind televizat de DigiSport 4. 

Înaintea acestui duel direct, Steaua ocupă poziția a 3-a în Grupa 1-6, având la activ 14 victorii și 9 înfrângeri cu un total de 37 de puncte, însă cu un meci mai puțin disputat decât CSU Sibiu, formație care are la activ 39 de puncte. De cealaltă parte, BCM U Pitești ocupă ultima poziție în lupta pentru locurile 1-6, având 10 victorii, 13 înfrângeri și 33 de puncte acumulate. 

Ambele formații vin după eșecuri suferite în etapa din weekend. Pe de o parte, Steaua a cedat în propriul fief în fața liderului U-BT Cluj, 75-80, în timp ce Piteștiul a ajuns la cea de-a 4 înfrângere la rând în faza secundă din sezonul regulat, fiind învinsă clar în deplasare de BC SCM Timișoara cu 67-88. 

Din punct de vedere al întâlnirilor directe, Steaua și Pitești se vor întâlni pentru a 17-a oară în ultimii 8 ani, bucureștenii având un bilanț favorabil de 9 victorii, față de cele 7 ale argeșenilor. În actuala stagiune de campionat, cele două echipe de la sud de Carpați s-au duelat de 3 ori, de 2 ori în prima fază a sezonului regulat, respectiv întâlnirea din turul fazei secunde. În sezonul regulat, Steaua și-a adjudecat ambele dispute, 77-68 la Pitești și 77-65 în Sala Regimentului de Gardă. Ulterior în Grupa 1-6, băieții lui Hristu Șapera s-au impus în Trivale cu 72-67, fiind prima și singura lor victorie în această fază a competiției. 

Disputa din această seară este una importantă pentru ambele combatante. Steaua are nevoie de victorie pentru a rămâne în lupta pentru locul 2, în timp ce piteștenii încearcă cu ultimele puteri să ia locul Timișoarei în clasament. 

Cei trei arbitri care vor conduce meciul de la București sunt Alexandru Olaru, Laurențiu Grigoraș și Dragoș Barbu, în timp ce comisar din partea FRB va fi Doru Vinași. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    Fara Kostoski va fi dificil. Sper sa jucam bine. Suntem alaturi de Pitesti!

    cu 7 ani în urmă (22.03.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      !
      ...si noi!!

      cu 7 ani în urmă (22.03.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!