Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank primeşte replica celor de la BC Timişoara

Eduard Popa

Eduard Popa
14.10.2016

steaua_timisoara

*foto de la partida amicală jucată de cele două echipe în cadrul cantonamentului de la Zlatibor, Serbia

Steaua CSM Eximbank Bucureşti va primi pe teren propriu, în etapa a patra a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM), replica celor de la Baschet Club Timişoara.

Steliştii au câştigat cele două meciuri disputate până acum în Liga Naţională în compania celor de la BCM Olimpic Baia Mare (102-76) şi CSU Sibiu (77-68). David Dudzinski este cel mai bun om al steliştilor, cu 19 puncte pe meci, 4 recuperări, 4 pase decisive şi un indice al eficienţei de +22,5.

 Steliştii nu au mai evoluat într-un meci oficial de la partida cu Sibiu din 23 septembrie. Situaţia a fost pricinuită de abandonul din competiţie al celor CSM Ploieşti, dar şi de faptul că "militarii" erau calificaţi direct în sferturile Cupei României. Astfel, în această perioadă elevii lui Claudiu Fometescu au reuşit să perfecteze un meci amical cu Aris Salonic, pierdut pe 28 septembrie cu scorul de 91-74.

De partea cealaltă timişorenii au cedat în prima etapă pe teren propriu în faţa celor de la U BT Cluj-Napoca, scor 82-97, dar au câştigat în deplasare la Bucureşti, cu Dinamo, scor 73-64, dar şi pe teren propriu cu Universitatea Craiova, 62-60. Totodată, "leii" s-au impus în ambele partide din turul întâi al Cupei României, în compania celor de la Olimpic Baia Mare, scor 96-69 pe teren propriu şi 103-74 în deplasare. Cel mai bun marcator al timişorenilor în acest debut de sezon este Mladen Jeremic, cu 18,7 puncte pe întâlnire, în timp ce Milos Komatina a reuşit 18 puncte, cu 3,3 recuperări, pentru un indice al eficienţei de +20.

Steaua conduce detaşat în istoria duelurilor directe dintre cele două cluburi, cu 11-3. De altfel, steliştii au câştigat ultimele cinci dueluri directe. Cea mai recentă victorie a celor de la BC Timişoara datează din 25 octombrie 2013,  87-80, pe teren propriu.

De asemenea, Steaua a câştigat şi duelul amica din această vară din cantonamentul din Serbia, scor 92-82.

Partida dintre cele două formaţii va avea loc la Sala Regimentului de Gardă "Mihai Viteazu" sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 20:00. De asemenea, partida va fi televizată pe Digi Sport 3.

*foto: facebook Steaua Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!