Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM oprește seria de invincibilitate a lui CSU Asesoft Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.10.2014

86-84

Steaua CSM București a reușit o victorie mare în etapa a 4-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a învins campioana en-titre, CSU Asesoft Ploiești. Partida din Sala “Mihai Viteazu” a fost una foarte strânsă care s-a decis în ultimul ei minut.

Partida a început într-o notă liniștită, ambele echipe mergând umăr la umăr în primele minute ale sfertului inaugural. Asesoft a mărit ritmul după jumătatea sfertului și a reușit să se desprindă, Jarvis Hayes ducând scorul la 12-19, după un coș de 3 puncte. Campioana și-a continuat parțialul și s-a desprins pentru prima dată la mai mult de 10 puncte, scor 15-26. Steaua a replicat prin 7 puncte marcate la rând prin Ikonic și Everrett. Sfertul a fost închis totuși de Asesoft iar Marius Runkauskas cu o triplă a consemnat scorul după 10 minute, 22-31. În sfertul secund, diferența de pe tabelă s-a menținut până spre jumătatea acestuia. Watson, Barac și Nicoară au readus-o rapid pe tabelă pe Steaua, scorul devenind 40-42. Chiar dacă a revenit aproape de CSU Asesoft Ploiești, Steaua nu a reușit să treacă la conducere în sfertul doi. Tot Marius Runkauskas a fost cel care a închis și sfertul secund, de această dată cu coș de 2 puncte iar la pauză se intra cu scorul 46-50.

Sfertul secund a fost unul în care CSU Asesoft Ploiești a dat impresia că pune stăpânire pe joc. În prima jumătate a actului trei, oaspeții au păstrat un avantaj de peste 6 puncte. Steaua a ținut aproape iar Bill Amis a stabilit scorul înaintea actului decisiv, scor 66-71. Steaua a intrat perfect pe parchet în ultimul sfert și a reușit să egaleze după 4 minute, timp în care oaspeții au marcat doar două coșuri. Gazdele au trecut n avantaj, pentru prima dată după primele fazele ale meciului, cu 4 minute rămase, după un coș al lui Watson. Cele două echipe au continuat într-un registru extrem de echilibrat al jocului iar scorul înaintea ultimului minut era egal, 84-84. Ambele echipe au irosit apoi câte un atac, Steaua prin Barac iar Asesoft prin Runkauskas. Fundașul gazdelor, Everrett și-a dus echipa în avantaj după o pătrundere, cu 20 de secunde rămase. A urmat time-out cerut de Vladimir Arnautovic. După repunere, Marius Runkauskas a ratat un lay-up. Watson a recuperat defensiv și a fost imediat faultat. Americanul a ratat ambele libere și Asesoft mai avea o speranță. În ultima secundă, același Marius Runkauskas a ratat coșul de 3 puncte și astfel Steaua s-a impus cu scorul 86-84.

După acest meci, Steaua CSM rămâne neînvinsă în Liga Națională de Baschet Masculin în timp ce campioana CSU Asesoft Ploiești a suferit primul eșec în toate competițiile.

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Hopa
    Felicitari Steaua ! ati aratat ca se poate, la asta ma refeream cand am zis ca ar trebui sa o lasam mai moale cu atat respect, pentru ca asta nu mai e competitie. Desigur, nu confundati respectul pentru jucatorii valorosi cu mentalitatea de loser.

    cu 9 ani în urmă (25.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    BRAVO
    Bravo Steaua!! Deci..se poate! Ce parere aveti d-le Pintea, ati vazut meciul? Sper sa fi invatat ceva din acest meci

    cu 9 ani în urmă (25.10.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Arnautovici
    Pe langa greseala tactica de a lasa cei 2 jucatori de baza in afara lotului vad ca Arnautovici nu da 2 bani pe campionatul nostru si vine la meci in trainig. Din cate stiu exista un dress code in LNB. Pentru Asesoft nu este valabil? Sau e deja se cred prea buni pentru regulile FRB?

    cu 9 ani în urmă (26.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe popescusorin :

    @mickeymouse
    sincer, in locul lui trimiteam echipa de B la meciurile astea pana terminam cu Eurocup pt a nu risca accidentari. Cat despre dresscode, sigur o sa apara la "prost imbracati" pe site-ul FRB.

    cu 9 ani în urmă (26.10.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Asesoft va termina lejer pe primul loc- sa recunoastem ca au jucatori de alt nivel! Meciul cu Steaua se stia rezultatul final. Steaua are nevoie de o mica performana anul asta ca altfel isi pierde sponsorizarea. Si de unde putea lua Virgil puncte mari decat de la echipa care bate pe toata lumea... Iar faza cu imbracatul la Dado- avea un tricou polo cu sigla echipei- chiar mi se pare penibil cand vad tot staful la costum de nu realizezi care e antrenor si care secundul nr.20. Costescu venea pe vremuri in jeansi si camasa si numai zicea nimeni nimic!

    cu 9 ani în urmă (27.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!