Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua a câştigat cu emoţii restanţa cu BC Timişoara

Andrei Militaru

Andrei Militaru
03.02.2015

Steaua CSM EximBank a învins pe teren propriu pe BC Timișoara cu scorul de 81-68 (18-15, 15-23, 23-14, 25-16), într-un meci restant din etapa a 14-a a Ligii Naţionale. Oaspeţii au condus la pauza mare la o diferenţă de cinci puncte, 33-38, însă steliştii au revenit în ultimele două sferturi şi au întors rezultatul. Graţie acestui succes, Steaua s-a revanşat în faţa propriilor fani după eşecul suferit etapa trecută pe terenul lui CSU Ploieşti.

BC Timişoara a început bine partida din Capitală, demonstrându-şi din plin intenţiile ofensive. Oaspeţii au trecut prima dată în avantaj ]n minutul 3.32 al primului sfert, când Manigat a reuşit o aruncare de 3 puncte. Steliştii nu s-au lăsat intimidaţi de forţa ofensivă a bănăţenilor şi au răspuns cu un joc combinativ şi eficient realizat de jucători precum Ikonic, Everett, Barac sau Nicoară. Gazdele au terminat în avantaj primul sfert, dar sfertul al doilea a fost dificil pentru elevii lui Bavcevic. Chiar dacă au început mai bine partea a doua, aflându-se la conducere, în ultimele cinci minute ale sfertului secund Steaua a cedat tot mai mult teren, situaţie de pe urma căreia a profitat Timişoara. Oaspeţii au punctat aproape la fiecare ocazie creată, astfel încât au intrat în avantaj la pauza mare.

După perioada de odihnă, de la cabine a ieşit o altă Stea, mult mai agresivă şi mai eficientă pe faza ofensivă. Roş-albaştrii au anunlat rapid avantajul adversarilor şi au luat din nou avans. Everett şi Nicoară au fost neiertători şi au punctat aproape la fiecare aruncare, ceea ce a făcut ca scorul după trei sferturi să indice 56-52. În sfertul al patrulea, Steaua a prins şi mai mult elan şi a mărit ecartul. Timişorenii nu au mai putut stăvili tăvălugul gazdelor şi, în cele din urmă, s-au recunoscut învinşi cu 68-81.

Cei mai buni steliști în acest meci au fost G. Ikonic (20 puncte), P. Barac (16 puncte, 5 pase decisive), T. Nicoară (15 puncte, 10 recuperări) și W. Amis (5 puncte, 13 recuperări). De la Timișoara s-au remarcat K. Lewis (19 puncte, 6 recuperări) și R. Pilcevic (17 puncte, 10 pase decisive).

În urma acestui rezultat, Steaua a ajuns la un bilanț de 13 victorii și 2 înfrângeri în Liga Naţională, în timp ce Timișoara are 9 meciuri câștigate și 7 pierdute.

*FOTO: Răzvan Păsărică (fotoreporter totalbaschet.ro)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andreasce :

    emotii
    Doar poate la pauza emoții pentru Steaua, în rest meci disputat

    cu 9 ani în urmă (04.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!