Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua a existat la Târgu Jiu doar prin Titus Nicoară și Bill Amis

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.03.2015

Echipa cu cele mai puține eșecuri din Liga Națională de Baschet Masculin, Steaua CSM EximBank, a reușit miercuri seara o contra-performanță, fiind la cel mai slab meci făcut în campionat. Elevii lui Niksa Bavcevic au fost învinși la Târgu Jiu pe terenul celor de la Energia la 12 puncte diferență, scor final 67-79.

Dominați la aproape toate capitolele de olteni, roș-albaștri au respirat în arena din Târgu Jiu doar prin Titus Nicoară și Bill Amis. De asemenea, comparativ cu ceilalți jucători din lot, Pankracije Barac și-a făcut la rândul său simțită prezența în jocul bucureștenilor, însă, a fost destul de departe de ceea ce au reușit Nicoară și Amis, care, au fost și ei sub medie față de evoluțiile din acest sezon. 

Titular fiind, orădean de origine, Titus Nicoară a jucat la Târgu Jiu 35 de minute, timp în care a contribuit cu 16 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă, 2 intercepții, dar și 2 mingi pierdute, totul pentru un indice la eficiență de 20 de unități. Baschetbalistul român a terminat partida cu procentaje de 58% (7/12) la aruncările de 2 puncte, 0% (0/1) de la mare distanță, respectiv 100% (2/2) de la linia de fault. 

Americanul Bill Amis a fost la rândul său titular, fiind folosit 27 de minute împotriva gorjenilor. Înaltul baschetbalist a avut o misiune extrem de grea în fața unor adversari precum Nemanja Milosevic sau Andreas Glyniadakis, însă, a reușit totuși un joc destul de bun cu 14 puncte marcate, 6 mingi recuperate, 2 pase decisive, o intercepție, un capac și 2 mingi pierdute, având în final 18 în dreptul productivității. Din punct de vedere al procentajelor, Amis a tras cortina peste joc cu 78% (7/9) din interiorul semicercului, 0% (0/1) de la 3 puncte și 0% (0/1) de la linia de libere. 

Pentru a vă putea face o idee și mai clară despre evoluția celor doi jucători la Târgu Jiu, Steaua are în medie 35 de recuperări pe meci, fiind cea mai bună echipă din campionat la acest capitol. Ieri, în fieful oltenilor, trupa din Capitală a strâns doar 27 de mingi la panou, din care 15 au fost recuperate de Titus și Amis. 

În altă ordine de idei, evoluția lui Barac a fost una acceptabilă doar din punct de vedere al punctelor marcate, reușind să pună 15 puncte pe tabela de marcaj, cu procentaje de 50% (4/8) 2FG, 0% (0/3) 3FG, respectiv 70% (7/10) FT. În rest, croatul Stelei și-a trecut în cont o recuperare, o pasă decisivă, 2 intercepții și 2 posesii pierdute cu doar 7 unități la eficiență, nereușind să ajungă nici măcar la jumătate din indicele înregistrat de Titus sau Bill. 

Nicoară și Amis au fost singurii jucători ai Stelei care au trecut de borna 10 la eficiență, restul terminând partida cu 7 (Barac, Mihai Paul, Ionel Dodoc), 5 (Ionuț Drăgușin), 0 (Goran Ikonic, Marque Perry) și -1 (Luka Drca), totul pentru 63 ca echipă.  

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!