Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câştigă în prelungiri pe terenul lui BCM U Piteşti

Eduard Popa

Eduard Popa
06.02.2016

steaua-bcm-pitesti

Steaua CSM Eximbank Bucureşti a reuşit a patra victorie consecutivă în Liga Naţională de Baschet Masculin, scor 84-77, pe parchetul celor de la BCM U Piteşti.

Piteştenii au început mult mai bine partida, conducând după patru minute cu 9-3. Steaua a reuşit să egaleze în cele din urmă la 15, după liberele lui Galdikas, dar BCM U Piteşti şi-a adjudecat în cele din urmă primul sfert cu 23-18. Pe parcursul sfertului doi elevii lui Ziguli au avut chiar şi 9 puncte avans (37-28) şi au intrat la pauză cu 6 puncte în faţă, scor 41-35.

În sfertul trei Steaua a revenit treptat în joc, graţie în mod special efortului depus la capitolul recuperări. Coşul lui Staminkas cu 4 secunde rămase din sfert ducea însă Piteştiul cu 5 puncte avans înaintea ultimului sfert, scor 59-54.

Steaua a deschis ultimul sfert cu un parţial fenomenal de 12-0, iar după dunkul lui Bill Amis tabela de marcaj indica 66-59. Cu toate acestea gazdele au reintrat în joc, răspunzând cu un run de 12-4, iar cu un minut şi 33 de secunde rămase scorul era 71-70 pentru piteşteni. Pani Barac a dus Steaua în faţă cu un coş de 3 puncte, dar Ronald Ross a restabilit egalitatea 73 graţie a două aruncări libere.

În repriza de prelungiri Steaua a fost mai incisivă şi a reuşit să îşi adjudece parţialul de 5 minute cu 11-4.

Scor final 84-77 şi steliştii au reuşit a patra victorie consecutivă, a 13-a în acest sezon. De partea cealaltă BCM U Piteşti a încasat a 12-a înfrângere din 20 de meciuri.

Diferenţa dintre cele două echipe a fost făcută la capitolul recuperări, unde steliştii au strâns 53 de recuperări, din care 22 ofensive, graţie cărora au reuşit 15 second chance points. De partea cealaltă piteştenii au avut 38 de recuperări, cu 10 ofensive, graţie cărora au reuşit doar 4 puncte.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Michael Lee, cu 22 de puncte, alături de care a adunat şi 9 recuperări. Ronald Ross a fost aproape de un triple-double, cu 14 puncte, 9 recuperări şi 9 pase decisive, în timp ce Maksym Pustzovnov a înscris 20 de puncte.

De partea cealaltă Nikola Malesevic a strâns 17 puncte, 12 recuperări, 8 pase decisive şi 3 intercepţii, Pani Barac 14 puncte, Bill Amis 13 puncte şi 8 recuperări, iar Titus Nicoară 10 puncte şi 7 recuperări.

În etapa a XXI-a BCM U Piteşti va juca în deplasare la BC Timişoara, în timp ce Steaua CSM Eximbank Bucureşti va primi replica celor de la Energia Târgu Jiu.

*foto: sportpictures.eu

8 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    AMATORISM!
    Un meci pierdut de banca tehnica. Mandici a pierdut meciul! Nu e posibil sa nu faci fault cand ai +3! A asezat prost echipa pe faza de aparare, iar daca le-a cerut sa faulteze si nu l-au ascultat jucatorii, nu are personalitate si nu se poate impune! Cum e posibil sa reziliezi contractul lui Bobrov cu o zi inainte de meci?! De ce l-au pastrat pe Jogela daca nu l-au introdus nici macar un minut? Totusi Jogela nu e un super jucator, dar putea ajuta la o rotatie mai lunga. Nu e boxer sa nu ai incredere sa-l bagi nici macar un minut! Respect maxim pentru Ross, Max, Lee si Sasha. Pe Lee l-au tinut 45 de minute pe teren, e foarte greu. Pe Max care are o mana foarte buna de la 3, nu-i facem o faza in ultimul sfert sa-l punem in valoare. Stamenkovici pacaleste baschetul, la fel cum o face si Stancut si Tudor! Singurul care si doreste dintre jucatorii romani e Negut, care arata ca vrea, se zbate! Sa vem grija mare, Timisoara e in urcare, ne asteapta un meci foarte greu miercuri.

    cu 8 ani în urmă (06.02.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      ce incepe rau..se termina si mai si...
      Pai dupa toate cele..asta ne mai trebuia.il aduci pe lee si il dai pe jogela afara.apoi pleaca bobrov si il aduci inapoi pe jogela.dupa ce il aduci pe jogela nu.l odihnesti si pe lee niciun minut din cele 45!stamenkovic cand intra pe teren zici ca se duce la razboi in prima linie.e desfigurat tot.oricum e clar ca nu jucatorii sunt de vina....fiecare joaca ce poate.asta daca sunt folositi...chirof ar merita cateva minute.si sa.i spuna cineva lui negut sa nu mai faca atatea faulturi.pt ca e de departe cel mai bun roman din lot.

      cu 8 ani în urmă (06.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    jucatori
    Ma gandeam...cat sa mai poata niste jucatori precum ross,max sau mladenovic sa o ia de la zero mereu..si nici macar de la zero..de la minus.

    cu 8 ani în urmă (06.02.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești andy :

    Meci
    Arsic 2, groparul echipei nu e capabil sa impuna o idee tactica, cum sa nu faci fault, cum sa nu-ti dai seama ca va arunca Barac sau Marinovic, du-te la cules MANDIC, incompetentule. Apararea este varza treceau ca si cand erau in curtea scolii. Stamenkovic si Stancut sunt calamitati, nu au de a face cu baschetul. Mai bine jucam cu Chirof si Alexiu. Sa plece si Stamenkovic si Jogela si sa Aducem 2 LEE. Sa stea Ross antrenor in viitor, ca tot si-a cumparat casa in Pitesti.

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Serios? Chiar si-a luat Ross casuta in oras?

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești andy :

    Re
    Da, la bascov.

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @Andy
      Am vazut si noi filmul asta,dar pe de alta parte tie ti se pare normal ca 4 romani sa-ti marcheze intr-un meci intreg 2 puncte???!!!
      Altminteri foarte interesanta "miscarea" lui Ross,poate-l asimilati.

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești andy :

    Echipa
    Am putea sa il aducem Mack si Troupe pentru ca nu sunt platiti in locul lui stamenkovic si jogela.

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!