Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă la Voluntari și rămâne în cursa pentru playoff

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.03.2019

Echipele care merg în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin se vor decide în ultima etapă, după ce Steaua București a reușit să se impună pe terenul lui CSO Voluntari și să-i egaleze în clasament pe ilfoveni.

Partida a început cu câte un coș de 3 puncte marcat de fiecare echipă. Lazar a marcat pentru Voluntari de la semidistanță, după care Steaua a reușit un run de 9-0 prin care se instala la conducere. Gîrbea și Tasic au sunat revenirea rapidă a gazdelor, fiecare au marcat câte 5 puncte și scorul era egal, 15-15. Pr finalul primului sfert s-a marcat aproape exclusiv de la linia de libere. Mandache a înscris din acțiune ultimele puncte ale primelor 10 minute de joc și scorul era de 21-18 pentru echipa sa. Primele două minute din actul secund s-au scurs fără ca una dintre cele două să puncteze. Goran Martinic spărgea gheața dar transforma o singură liberă din cele două aruncări de care a beneficiat. Delas înscria din pe pătrundere, completa three-point-play-ul și ducea scorul la 24-19 pentru Steaua. Vîrnă marca o triplă pentru Steaua după o nouă ratare a gazdelor iar Eugen Ilie solicita timp de odihnă. Campara marca pentru gazde la reluarea jocului. Spencer anula rapid reușita ilfoveanului. După un minut fără coș marcat, Martinic marca două libere, ducea scorul la 29-23 iar Sasa Ocokoljic cerea time-out. Timpul de odihnă nu le-a priit steliștilor iar Voluntari se apropia la doar 2 lungimi în urma unei triple a lui Popovic și Steaua mai solicita o dată time-out. Campara egala la 31, după reluarea jocului. Oaspeții au răspuns cu o triplă a lui Delas. Gazdele au mai marcat doar de la linia de fault până la pauză și Steaua se desprindea din nou la două posesii, 36-31.

Repriza secundă a început perfect pentru militari, coș de 2 puncte pentru Ante Delas. Campara a replicat pentru gazde cu un coș din apropiere dar Chatman a dus rapid scorul la 40-33 pentru oaspeți. Steaua a continuat să ia avans și era la plus 10 la mijlocul sfertului trei. Eugen Ilie a cerut primul time-out al reprizei secunde, lucru benefic pentru echipa sa, care marca 8 puncte la rând și relansa partida. Skylar Spencer oprea avalanșa gazdelor. În final de sfert s-a marcat destul de mult iar Steaua avea 7 puncte avantaj după sfertul trei, scor 54-47. CSO Voluntari a început perfect actul decisiv și a reușit să se apropie la un punct, după un run de 6-0. Uros Lucic oprea parțialul gazdelor. Steliștii s-au trezit ulterior și au revenit în control după tripla lui Chatman, 61-53. Jones răspundea cu o reușită similară după un time-out. La celălalt panou, Uros Lucic completa un three-point-play. Tot sârbul îi ducea pe militari din nou la plus 10. CSO Voluntari nu a capitulat și aruncările de la distanță i-au ținut pe ilfoveni în joc. Cu un minut și 25 de secunde rămase de joc scorul era 70-66 pentru Steaua. Chatmna a înscris de la nivelul liniei de fault la următoarea fază. A fost suficient pentru un final liniștit de meci, câștigat de Steaua cu scorul de 73-68.

Radu Vîrnă a fost cel mai bun jucător al partidei cu 16 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Uros Lucic a reușit 14 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă iar Austin Chatman a totalizat 13 puncte, 5 pase decisive și o recuperare.

Danilo Tasic a terminat cu 11 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive pentru Voluntari. Svetozar Popovic a contribuit cu 10 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive iar Jones a venit de pe bancă cu 10 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!