Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua rămâne singura echipă invincibilă din Liga Naţională

Andrei Militaru

Andrei Militaru
22.11.2014

Steaua pare să fie cea mai în formă echipă din baschetul masculin românesc la ora actuală. După succesul din etapa anterioară, cu U BT Cluj-Napoca, scor 64-57, gruparea din Capitală a câştigat un nou meci în deplasare, scor 86-80 pe terenul lui BC Timba Timişoara.

Oaspeţii au început cu trac partida de pe Bega, nereuşind să puncteze aproape 3 minute, timp în care bănăţenii s-au distanţat la 4-0. Reuşitele lui Ikonic şi Barac de 3 puncte şi de la linia de libere au dus Steaua pentru prima dată în avantaj. Apoi s-a jucat cap la cap până în minutul 4.44, când roş-albaştrii au călcat pedala de acceleraţie, iar aceiaşi Ikonic şi Barac au adunat punct cu punct pentru echipa lor, astfel că după primul sfert tabela indica un avantaj de 10 puncte pentru oaspeţi, scor 24-14.

Sfertul al doilea a fost mult mai echilibrat decât primul. Reuşitele lui Amis şi Barac au menţinut avansul Stelei, dar de la gazde au ieşit la rampă Glazyrin şi Costta, care a avut o eficienţă foarte bună la aruncările de 2 şi 3 puncte. Astfel, gazdele au câştigat sfertul al doilea la limită, scor 19-18, dar mai aveau puncte de recuperat pentru a spera la mai mult de la acest meci.

Şi speranţele Timişoarei au părut justificate în sfertul al treilea, care a fost de coşmar pentru stelişti. Acestora nu le-a mers mai nimic, ceea ce le-a permis bănăţenilor să-şi facă jocul şi să câştige acest sfert cu acelaşi scor cu care l-a câştigat Steaua pe primul. Filip, Costa şi Glazyrin au făcut diferenţa în favoarea timişorenilor, în vreme ce oaspeţii au fost ţinuţi în viaţă de Nicoară şi Everrett.

Oaspeţii au găsit totuşi resursele necesare pentru a reveni ulterior, în sfertul al patrulea. Deşi păreau că se îndreaptă spre primul insucces din actuala stagiune, steliştii au jucat impecabil în ultimele 10 minute, în care au fost pe tot terenul. Chiar dacă gazdele au început mai bine acest ultim sfert, în ultimele 7 minute roş-albaştrii au turat la maximum motoarele şi, rând pe rând, Barac, Watson şi Everrett au găsit cu multă uşurinţă coşul. Astfel, Steaua a adunat punct cu punct, sub privirile neputuncioase ale gazdelor, care au încercat să ţină ritmul, dar n-au reuşit.

S-a terminat 86-80 pentru Steaua (24-14, 18-19, 14-24, 30-23), care rămâne singura formaţie invincibilă din campionat. Roş-albaştrii s-au impus la Timişoara graţie unei evoluţii aproape perfecte a lui Ikonic, Barac şi Everrett, aceştia reuşind mai mult de jumătate din punctele echipei lor. De la gazde s-au evidenţiat Glazyrin şi Filip, fiecare cu câte 19 puncte, insuficient pentru a evita înfrângerea echipei lor.

* FOTO: Răzvan Păsărică (fotoreporter totalbaschet.ro)

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova blue ray :

    titlu
    As zice neinvinsa, nu invincibila.

    cu 9 ani în urmă (23.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!