Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua se impune la Târgu Mureș după o repriză de prelungiri și revine pe poziția secundă în clasament

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.02.2017

Steaua CSM EximBank București a reușit să intrerupă seria de înfrângeri cu U-BT Cluj și Dinamo cu o victorie extrem de importantă în fieful vicecampionilor de la BC Mureș Târgu Mureș. Steliștii s-au impus în „Junglă” cu 93-87 după o repriză de prelungiri, scorul la finalul timpului regulamentar fiind 78-78. 

După cum era de așteptat confruntarea din Sala Sporturilor din Târgu Mureș a început într-o notă echilibrată, dar și cu foarte multă implicare pe faza ofensivă din partea ambelor combatante. În cea mai mare parte a primelor 10 minute gazdele s-au aflat la timona jocului, însă roș-albaștri au revenit pe final și și-au adjudecat sfertul inaugural cu 23-22. Disputa a continuart în același ritm și în actul secund, Mureșul și Steaua mergând umăr la umăr până la pauză. Sfertul s-a încheiat cu un parțial de 20-20, iar oaspeții au intrat astfel la vestiare cu 43-42. 

Echipa pregătită de Barnabas Szaszgaspar a revenit mult mai limpede de la pauza de vestiar și a reușit un sfert 3 bun, la finalul căruia s-a desprins puțin de gruparea vizitatoare. Mai exact, secvența a 3-a s-a încheiat cu 19-12, iar „tigri” au intrat în decisiv cu un ecart de 6 puncte, 61-55. Până la jumătatea ultimei secvențe a întâlnirii Steaua a izubut să-și egaleze adversara, iar până la final niciuna dintre cele două echipe aflate pe parchet nu a reușit să se desprindă decisiv. În ultimul minut s-a intrat cu un punct în favoarea celor d ela BC Mureș, 77-76. După o mini-serie de ratări la ambele panouri, Goran Martinic a fost trimis la linie de libere cu 6 secunde înainte de ultimul buzzer. Muntenegreanul a marcat doar una din două, 78-76, iar Steaua beneficia de un atac final pe care a reușit în cele din urmă să-l fructifice prin reușita lui Randal Falkar, 78-78. Goran Martinic a mai ratat în ultima secundă o aruncare de la mare distanță, iar astfel derby-ul rundei cu numărul 20 din LNBM a fost trimis în prelungiri. 

Repriza suplimentară a fost începută excelent de amfitrioni, care în mai puțin de un minut s-au desprins la 5 puncte pe tabela de marcaj, 83-78. Treptat, băieții lui Claudiu Fometescu au revenit din nou lângă adversarii ardeleni, moment în care și-a intrat în rol lunetistul lituanian Marius Runkauskas. Acesta a marcat ultimele 8 puncte ale Stelei cu 2 reușite de la mare distanță, respectiv un lay-up, iar în urma unui parțial de 15-9 în OT, Steaua CSM EximBank București a câștigat meciul cu scorul final de 93-87. 

Principalii marcatori ai meciului au fost Marius Runkauskas de la Steaua, autor a 31 de puncte, respectiv Goran Martinic de la BC Mureș, autor a 30 de puncte. Restul punctelor marcate de Steaua au venit pe mâna jucătorilor Randal Falkar 15 (12 recuperări), David Dudzinski 13, Cătălin Baciu 10, Cameron Long 9, Nikola Malesevic 8, Mihai Paul 5 și Levente Szijarto 2. De cealaltă parte, de la Mureș au punctat LaMarcus Reed 14, Ernests Kalve 13, Dalibor Djapa 10, Radovan Markovic 7, Laszlo Lazar 6, Szabolcs Santa 4, respectiv Dani Popescu 3.  

Odată cu acest meci, Steaua a ajuns la același număr de meciuri jucate cu Sibiul și automat a revenit pe locul secund în Liga Națională de Baschet Masculin. Trupa bucureșteană are acum un bilanț de 13 victorii și 5 înfrângeri. De cealaltă parte, BC Mureș, echipa de pe locul 7, are acum 9 victorii și tot atâtea înfrângeri. În runda următoare, Mureșul va juca la Craiova, în timp ce Steaua se va duela pe teren propriu cu Pitești. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronikaru :

    Scurtu si Lungul nasului
    dincolo de orice erori de arbitraj care nu cred ca au inclinat balanta in acest meci, sa te comporti asa cum au facut-o lungu si barant cumilcheama pe vicele de la Mures este incalificabil.Mai te miri apoi ca ajung presedintii sau managerii sa si faca intre ei memorii cu arbitrii. Se intampla la falnica UBT, urmeaza la Mures. La asta se referea Stanescu probabil in declaratia data. Cristescu si Grigoras sunt in comisia de diisciplina dupa ce au fost la un pas sa se incaiere pe holurile salii Horia Demian. Iar de atunci, Grigoras - un arbitru de casa tot sezonul trecut pt Cluj - nu a mai pupat vreun meci ak actualului lider. Cat despre telefoane dupa meciuri, well, helll!, este usor sa iti dai seama ca nu iti trebuie cojones ca sa fii barbata si sa faci oameni sa simta iar frica fata de tine...
    Bineinteles, Stanescu ar fi trebuit poate sa spuna de ce FRB nu publica pe siteul oficial decizia Comisiei de Disciplina in cazul celor doi. Altfel, poate si Lungu se va duce in aceeasi directie cu Serban sau Rosoga.Doar pentru ca exista un precedent si nu i mai plac fetele lor. Dar de cat sa dea bani pe memorii mai bine pune la pusculita pentru a-si plati jucatorii aia 3 luni restanti. macar pana expira perioada de transferuri. Ca sa nu plece Martinic la Steaua sau Sibiu si nici Lazar la Oradea! Altfel se duce dracu totul si e pacat de rezultatele din ultimii ani. Nu ca acest scurtu ar avea un mare merit in asta.
    Steaua a avut bulan azi dar mai are mamaliga de mancat daca vrea sa aiba pretentii la titlu. bulanul lor s-a numit Runkauskas dar singurul bulangiu din sala a fost Lungu. poate Muresul va avea norocul sa se debaraseze de acest pseudo-conducator. Jungla inca mai respira baschet si merita oameni dedicati fenomenului. succes pe mai departe

    cu 7 ani în urmă (05.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!