Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua, victorie la limită în meciul trei al semifinalei cu CSU Sibiu

Eduard Popa

Eduard Popa
09.05.2017

steaua_sibiu

Steaua CSM Eximbank București a reușit o victorie importantă în meciul trei din semifinala Ligii Naționale cu CSU Sibiu, scor 81-79. Steliștii conduc astfel seria cu 2-1.

Steliștii au început în formula Curry, Runkauskas, Malesevic, Fraseniuc, Falker, în timp ce Sibiul a preferat un prim cinci cu Mijajlovic, Hardy, Paliciuc, Popescu, Lalovic.

Primul sfert a fost unul extrem de echilibrat, cel mai mare avantaj fiind de numai patru puncte, 14-10 pentru Sibiu. După ce a strâns două faulturi destul de repede, veteranul Bogdan Popescu a revenit pe parchet cu un minut rămas și a înscris ultimele două coșuri ale Sibiului grație cărora oaspeții au câștigat primul sfert, scor 18-17. Al doilea sfert s-a jucat de asemenea sub spectrul echilibrului până spre finalul primei reprize, când Marius Runkauskas și-a intrat în mână și a dus Steaua la un avantaj de cinci puncte la pauză, scor 51-46.

Sfertul trei a început cu un coast to coast finalizat cu un and one de Malesevic, iar după coșurile lui Curry și Runkauskas care au dus scorul la 49-40, părea că Steaua va evada decisiv. Dar sibienii au reușit să revină pe finalul sfertului și să intre înainte de ultimele 10 minute la cinci puncte, scor 60-55.

Ultimul sfert a fost unul foarte palpitant. Coșul de 3 puncte al lui Iuri Fraseniuc i-a împins pe roș-albaștrii la 7 puncte, dar CSU Sibiu a avut o prestație remarcabilă pe final. Bogdan Popescu a înscris de 3, steliștii au marcat trei libere, Mijajlovic a reușit încă un coș din spatele semicercului pentru oaspeți, căruia același Fraseniuc i-a răspuns de lângă panou (74-68). Mijajlovic a mai pus un 3 după o pasă decisivă a lui Popescu (74-71), Malesevic a înscris două coșuri consecutive (78-71), dar același Bogdan Popescu a ținut Sibiul în joc (78-74).

Runkauskas, jucător de 90% la aruncările libere, a ratat două astfel de execuții, fapt ce i-a permis lui Igor să apropie Sibiul la un punct după un alt coș de 3 (78-77). A doua oară Runkauskas a fost mai precis și a transformat ambele libere, aducând Steaua la 3 puncte (80-77). Chris Cooper a înscris pe coborâre pentru 80-79, iar cu opt secunde rămase Morris Curry a transformat doar o liberă (81-79). La ultima fază însă apărarea Stelei s-a comportat bine, a ghicit planul Sibiului, fapt pentru care soluția aleasă de oaspeți a fost un fade away de la 6 metri, ratat de Cooper.

Astfel, scorul final a rămas 81-79, iar steliștii au supraviețuit și au reușit să câștige meciul trei. Elevii lui Jukka Toijala conduc astfel seria semifinală cu 2-1.

Marius Runkauskas a fost cel mai bun marcator al Stelei, cu 23 de puncte, în timp ce Morris Curry a înscris 15 puncte. De partea cealaltă veteranul Bogdan Popescu a redescoperit încă o dată fântâna tinereții și a înscris 25 de puncte, fiind secondat de Igor Mijajlovic, cu 14 puncte.  

Meciul 4 va avea loc miercuri, 10 mai, de la ora 18:30, tot în Sala Regimentului din Capitală. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!