Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Stefanovic își învinge fosta echipă!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.10.2012

69-66
.  STATISTICA .

CSM Oradea a învins pe BCM U Pitești cu scorul de 69-66, în ultimul meci al rundei inaugurale din sezonul regulat al Ligii Naționale. Meciul a avut loc la Arena Antonio Alexe din Oradea, fiind televizat pe DigiSport.

Primii cinci
Oradea - Franklin, Maric, Stefanovic, Pesic, Topcov
Pitești - Gennie, Barac, Popovic, Jones, Kinloch

Oaspeții au început foarte bine, instalându-se la conducere pe tabela de marcaj. Deși din punct de vedere tactic niciuna dintre echipe nu a surprins în debutul jocului, formația pregătită de către Tudor Costescu a beneficiat de mai multe precizie la finalizare. Astfel, Cristian Achim a cerut primul timp de odihnă în minutul 6, la scorul de 10-16. În această perioadă Barac a comis două greșeli personale.
Calotă și Albijanic intră la oaspeți, în vreme ce Oradea se apropie la un singur punct, iar Dillon intră la gazde. Nemanja Maric irosește două șanse de a aduce avantajul în tabăra roș-albastră, iar secvența se termină cu liberele lui Marcel Jones, care transformă una. Scorul după 10 minute de joc: 17-19.



CSM începe actul al doilea cu Lupusavei și Țibîrnă, iar la Pitești intră Dani Popescu. Pivotul ieșean al gazdelor înscrie patru libere și egalează situația în minutul 12. Gazdele nu găsesc soluții pe faza ofensivă, Lupusavei comițând pași, iar Pesic fiind apărat exemplar de către Kinloch. Astfel, Piteștiul se distanțează la cinci puncte pe tabela de marcaj forțându-l pe Achim să-și ceară și cel de-al doilea timp de odihnă din prima repriză.
Lupusavei înscrie primul său coș de trei puncte stagional pentru ca Pesic să-l dubleze pentru a aduce primul avantaj pentru gazde la jumătatea perioadei de joc. El a fost faultat în momentul aruncării, Albijanic comițând a 3-a greșeală personală, și a transformat aruncarea suplimentară. Calotă pune trei puncte de la linia de pedeasă, însă Lupusavei transformă de la distanță. Țibîrnă comite două erori pe faza defensivă de pe urmă cărora oaspeții profită. La celălalt capăt al terenului el marchează de sus la capătul unui serviciu de excepție venit de la Pesic. Maric pătrunde și finalizează, iar repriza se termină la scorul de 42-38, Franklin ratând ultima aruncare.

Kinloch marchează primul coș al reprizei a doua cu o acțiune clasică de pivot. Orădenii au mari probleme pe faza ofensivă, Pesic asumânduși mai multe acțiuni. Barac marchează de la distanță și Piteștiul preia conducerea. Topcov înscri de sus din pasa lui Maric după o secetă de trei minute. Oaspeții marchează și în același timp obțin posesia pentru un fault comis într-o zonă departe de minge. Jones marchează de sub coș și oaspeții revin la conducere la jumătatea sfertului 3.
Replica vine de la sărnătoritul zilei, Maric, cu un coș de trei puncte. Ulterior Marcel Jones comite a 4-a greșeală personală, fiind schimbat cu Albijanic. Cel din urmă comite la rândul său al 4-lea fault. Vizitatorii egalează și apoi revin din nou la conducere de la linia de pedeapsă. Răspunsul vin de această dată de la Lupusavei, care l-a înlocuit pe un neinspirat Maric. Calotă marchează pe un contraatac și apoi de la linia de pedeapsă. Sfertul se termină prin descalificarea lui Albijanic, care a comis fault ofensiv și a 5-a greșeală personală. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 54-53 în favoarea echipei din Pitești.

Gennie înscrie primul coș al intervalului decisiv, iar Barac finalizează un contraatac de 4 contra 1 pentru a duce avantajul argeșenilor la cinci puncte. Țibîrnă și Pesci marchează după timpul de odihnă cerut de gazde. CSM pierde mai multe posesii în faza de construcție, dar Pesic egalează cu o reușită din zero grade. Scor 60-60, în minutul 35.
Kinloch domină sub coș și menține Piteștiul în avantaj, dar Lupusavei înscrie cu o execuție pe cât de acrobatică pe atât de norocoasă. Ambele echipe comit greșeli individuale, dar puține faulturi în actul decisiv. Egalitatea se menține în pofida unei reușite a oaspeților, anulată întrucât timpul de atac a expirat. Astfel, la intrarea în ultimul minut de joc scorul era egal, 64-64. Pesic aduce Oradea în avantaj, dar apoi pasează imprecis și oferă ultima posesie echipei din Pitești. Cu 17 secunde înainte de final, la minus două puncte, Costescu a cerut timp de odihnă. Barac egalează după ce primește o lovitură în plină figură și scorul devine 66-66, cu patru secunde înainte de final. Achim cere timp. Stefanovic este eroul partidei marcând un coș de trei puncte în penultima secundă de joc. CSM obține prima victorie stagională!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!