Stiri

Stephen Curry înscrie 40 de puncte și aduce victoria pentru Golden State, scor 115-80

Eduard Popa

Eduard Popa
24.05.2015

Stephen Curry

După două înfrângeri în meciuri strânse, 110-106 și 99-98, cei de la Houston Rockets aveau dreptul să spună că nu au avut norocul să se întoarcă măcar cu o victorie din California și să aibă pretenții în continuare în finala Conferinței de Vest din playoff-ul NBA. Însă al treilea meci nu mai lasă loc de interpretări cu privire la cea mai bună echipă din acest duel. 

Golden State Warriors a trecut en-fanfare pe Toyota Center din Houston cu scorul de 115-80 și este la un singur meci de finala NBA. Prima echipă a vestului din sezonul regulat au condus meciul de la un cap la altul, câștigând fiecare sfert în parte, cu 30-18, 32-19, 30-24, 23-19. Draymond Green (17 pct, 13 recuperări) și Andrew Bogut (12 pct, 12 recuperări) au reușit câte un double-double iar Klay Thompson a înscris 17 pct, dar de departe cel mai bun jucător al lui Golden State a fost MVP-ul acestui sezon, Stephen Curry. Vedeta lui GSW a înscris 40 de pct, cu procentaje incredibile: 12/19 din acțiune, 7/9 de la 3 puncte și 9/10 de la libere. Curry a mai avut și 7 pase decisive cu 5 recuperări. 

Pentru Houston Rockets cel mai bun marcator a fost James Harden, cu 17 pct, dar doar 3/16 din acțiune. Josh Smith a reușit 16 pct și 8 recuperări iar Dwight Howard a obținut un double-double, cu 14 pct și 14 recuperări. 

În spatele unui joc colectiv de toată frumusețea și cu un Stephen Curry în formă de zile mari (are un procentaj de 90% la aruncările de 3 pct din stânga terenului!), Golden State Warriors par a fi mari favoriți la câștigarea titlului NBA în acest sezon. Houston Rockets, chiar dacă au întors de la 3-1 în semifinala cu Los Angeles Clippers, par să nu aibă suficientă forță să țină pasul cu Warriors, iar din Conferința de Est nu poate veni decât un adversar foarte slăbit de accidentări, cel mai probabil echipa lui LeBron James, Cleveland Cavaliers, privată de serviciile lui Kevin Love sau Kyrie Irving, care conduce pe Atlanta Hawks cu 2-0 în finala Estului. 

sursa foto: Bleacher Report

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!