Stiri

Stephen Curry și LeBron James conduc clasamentul pentru prima echipă a NBA-ului

Eduard Popa

Eduard Popa
21.05.2015

all-nba first team

Ca la fiecare sfârșit de sezon regulat NBA, jurnaliștii din SUA și Canada au votat cele trei echipe reprezentative ale ligii. Folosind un sistem de 5, 3 și un punct pentru fiecare selecție, aceștia au ales câte doi fundași (guards), două extreme (forwards) și un pivot (center) pentru a desemna echipele reprezentative. 

Ca urmare a acestor voturi, LeBron James a reușit la capătul sezonului 2014/2015 să fie pentru a opta oară consecutiv în prima echipă a NBA, All-NBA First Team. Este pentru a 11-a oară în carieră când LeBron se află într-una dintre echipele reprezentative ale ligii, fiind de 9 ori în prima echipă și de două ori în cea de-a doua formație a ligii.

Pe lângă James, care a acumulat 645 de puncte, selectați pentru First Team All-NBA mai sunt MVP-ul Ligii Stephen Curry (Golden State Warriors, 645 de puncte, guard), al doilea marcator al ligii James Harden (Houston Rockets, 637 de puncte, guard), cel mai bun la capitolul capace din ligă, Anthony Davis (New Orleans Pelicans, 625 de puncte, extremă/pivot) și ancora celor de la Memphis Grizzlies, Marc Gasol (453 de puncte, pivot).

În a doua echipă a ligii (Second Team All-NBA) au fost votați la poziția fundaș Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder) și Chris Paul (Los Angeles Clippers), extremele LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) și DeMarcus Cousins (Sacramento Kings) și centrul Pau Gasol de la Chicago Bulls. 

În a treia echipă reprezentativă a ligii au fost aleși Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) și Klay Thompson (Golden State Warriors) pentru poziția de guards, extremele Blake Griffin (Los Angeles Clippers) și Tim Duncan (San Antonio Spurs) și pivotul lui Los Angeles Clippers DeAndre Jordan

Din cei 15 jucători selecționați, sunt nu mai puțin de cinci debutanți în echipele sezonului (Anthony Davis, DeMarcus Cousins, DeAndre Jordan, Klay Thompson și Kyrie Irving), ceea ce sugerează o schimbare de generație la nivelul NBA. Cu toate acestea, în echipa a treia și-a făcut loc cvintuplul campion NBA Tim Duncan. Jucătorul celor de la San Antonio Spurs se află pentru a 15-a oară într-una dintre reprezentativele NBA, fiind de 10 ori votat în prima echipă, de trei ori în Second Team All-NBA și de două ori în cea de-a treia formație. 

În acest moment în NBA se desfășoară finalele de Conferință. În Vest se confruntă Golden State Warriors și Houston Rockets, iar Atlanta Hawks dă piept cu Cleveland Cavaliers. 

 sursa foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate