Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Străinii de la Timba, încrezători înaintea debutului de sezon

Marius Petri

Marius Petri
26.09.2014

După un sezon slab înregistrat în anul competițional precedent, BC Timba Timișoara s-a întărit semnificativ în această perioadă de transferuri și speră la un sezon 2014/2015 cât mai bun, în care să scape de lupta pentru retrogradare și să se lupte pentru play-off.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, pe Bega au sosit nu mai puțin de 6 baschetbaliști străini, care se alăturălui Vedran Nakic, singurul străin care a rămas la Timba din sezonul trecut. Acestora li se mai adaugă și două transferuri din campionatul românesc, Leo Filip și Alex Mihuți, care au revenit la Timișoara pentru a pune umărul la creșterea echipei galben-negre.

Clubul bănățean a organizat o conferință de presă în ziua de ieri, prezentând componența lotului care va forma colectivul “urșilor” în 2014/2015. În cadrul evenimentului, câteva dintre noile achiziții ale formației de pe Bega au vorbit despre primele impresii la echipa timișoreană și despre cum văd luptele din acest sezon al baschetului românesc.

Cel mai complicat transfer din această vară, Mladen Sljivancanin, și-a exprimat opinia cu privire la probleme apărute între el și club, declarând:

 “Am semnat un contract cu Timba, însă din păcate m-am accidentat în urmă cu două săptămâni. A trebuit să iau o pauză care mi-a cauzat mari probleme cu transferul, dar din fericire accidentarea nu a fost atât de gravă, astfel încât am vorbit din nou cu antrenorul și am venit la Timișoara.

Până acum e ok, Timba e o echipă tânără. Suntem ca ursul de pe logo-ul formației, încercăm să luptăm și să devenim mai buni cu toții. Vom vedea daca vom reuși.

Sunt mulți jucători sârbi care joacă în România și am auzit că baschetul de aici se îmbunătățește în fiecare an. Sper să fie în continuare astfel pentru că aveți o țară mare și după cum știți vecinii voștri din Serbia sunt foarte buni la baschet, deci aș vrea să fie la fel și în România.  Am auzit și lucruri negative, cum că organizarea încă nu e foarte bună, însă e un lucru bun că toată lumea încearcă să devină mai bună.”


De asemenea, ultimul jucător sosit la Timișoara, americanul Glen Dandridge, s-a arătat convins că a făcut alegerea bună venind la Timba, plănuind lucruri mărețe pentru acest an competițional:

“A fost un contract de ultim moment, am avut de ales dintre câteva opțiuni, dar conducerea m-a convins că se formează o echipă puternică, care vrea să ajungă în fazele superioare ale campionatului și ale Cupei, așa că am venit.

Sunt pregătit să joc, deși nu 100%, însă m-am antrenat și vreau să joc. Îmi doresc să câștig Cupa, iar dacă nu învingem, să ajungem în primele patru. Aceleași dorințe le am și în privința campionatului.”

Unul dintre cei mai buni baschetbaliști din amicale, Jozo Brkic, a fost foarte relaxat în discuția cu presa, afirmând că este mulțumit de ce a găsit la Timișoara și că e sigur că “urșii” vor avea un sezon mai bun ca precedentul:

“Echipa e nouă, îmi plac jucătorii, îmi plac antrenorii, îmi place totul. Distracția începe acum, odată cu meciul de duminică, pe care trebuie să-l câștigăm. După aceasta, vrem să câștigăm fiecare joc.

Am auzit că anul trecut nu au fost rezultate foarte bune, dar în acest sezon sunt convins că vor fi mai bune pentru că au venit jucători noi și foarte buni.

Conducerea m-a contactat, m-au dorit, mi-au oferit bani, așa că am acceptat. (râde) Dacă altcineva îmi va oferi mai mult, probabil voi merge acolo, însă după ce îmi expiră contractul, bineînțeles.”

Înafara celor patru străini amintiți mai sus, la capitolul jucători străini mai intră Konstantyn Glazyrin, Danilo Mijatovic și Nemanja Petrovic. Misiunea antrenorului Bogdan Murărescu va reprezenta în primă fază omogenizarea noului lot, care va trebui să se întâmple cât mai rapid pentru a reuși să țină pasul cu plutonul Ligii Naționale.

Primul meci din noul sezon pentru Timba Timișoara va avea loc duminică, 28 septembrie, de la ora 18:00. Galben-negrii vor întâlni nou-promovata Universitatea Cluj-Napoca într-o partidă ce va conta pentru primul tur al Cupei României.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!