Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Succes pentru CSM-U Oradea în fieful celor de la Dinamo, după prelungiri

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.11.2015

Baschetbaliştii de la CSM-U Oradea au reuşit să treacă în deplasare de Dinamo Bucureşti cu scorul de 93-75, scor înregistrat în urma unei reprize de prelungiri, după ce la finalul timpului regulamentar tabela din Sala Dinamo indica 73-73. Confruntarea dintre cele două echipe a contat pentru cea de-a 9-a etapă din Liga Naţională de Baschet Masculin. 

Trupa pregătită de Cristian Achim a început foarte bine duelul de pe terenul dinamoviştilor, reuşind să se impună în primul sfert la 8 puncte diferenţă, scor 24-16. Sfertul secund s-a scurs în aceeaşi notă, cu CSM-U Oradea la timonă, însă de această dată scorul actului a fost 24-20. Astfel, după două sferturi controlate de oaspeţii roş-albaştri, Oradea a intrat la vestiare cu un ecart de 12 puncte, 48-36. Secvenţa de după revenirea de la vestiare a fost una slabă din punct de vedere al punctelor marcate, gazdele reuşin să câştige sfertul 3 cu 15-14, iar înaintea intrării în decisiv tabela indica 62-51 pentru Oradea. 

La adăpostul celor 11 puncte, Oradea pornea în decisiv cu un avantaj destul de liniştitor, însă Dinamo nu a cedat lupta şi a început cursa de urmărire a adversarilor. În doar 2 minute şi 22 de secunde, băieţii pregătiţi de Aleksandar Todorov au revenit la doar 3 puncte în spatele orădenilor, 61-64. Oaspeţii au mai avut câteva momente în care au reuşit să ducă ecartul la 5 puncte, însă, cu aproximativ 3 minute înainte de final s-a restabilit egalitatea, 68-68. Bihorenii s-au desprins din nou la 5 puncte, 68-73, iar cu 35 de secunde rămase de jucat, Marko Sutalo a marcat din nou pentru egalitate, 73-73, scor cu care s-a terminat sfertul 4, în urma unui parţial de 22-11 pentru Dinamo. 

Ajunşi în prelungiri pentru desemnarea câştigătoarei, ambele formaţii îşi puteau adjudeca confruntarea în cele 5 minute suplimentare. Totuşi, partida dintre Dinamo şi Oradea a oferit o repriză de prelungiri foarte atipică în care gazdele pur şi simplu nu au contat. În cele 5 minute, CSM-U Oradea s-a distrat cu apărarea gazdelor, marcând nu mai puţin de 20 de puncte, timp în care roş-albii au marcat doar 2 puncte şi acelea din dreptul liniei de fault. Astfel, CSM-U Oradea a câştigat pe terenu lui Dinamo la 18 puncte diferenţă, scor final 93-75. 

CSM-U Oradea a reuşit victoria în fieful dinamoviştilor în urma unui joc colectiv foarte bun, punctele echipei fiind marcate de Andrei Mandache 16, Radovan Markovic 16, Nemanja Barac 12, Salih Nuhanovic 11, Uros Lucic 10, Will Franklin 9, Sean Barnette 9, Bogdan Ţibîrnă 6, respectiv Rareş Paşca 4. De cealaltă parte, punctele formaţiei din Bucureşi au venit pe mâna jucătorilor Pavel Marinov 18, Marko Sutalo 13, Noah James Dahlman 13, Nenad Sulovic 9, Karolis Babkauskas 8, respectiv Vlad Corpodean şi Iulian Orbeanu, ambii cu câte 7. 

CSM-U Oradea are acum 14 puncte, cu 6 victorii şi 2 înfrângeri şi un meci mai puţin disputat, în timp ce Dinamo a ajuns la un bilanţ de 5 meciuri câştigate şi 4 pierdute. În runda următoare, orădenii vor da piept cu Gaz Metan Mediaş, în timp ce Dinamo se va deplasa la Sibiu pentru duelul cu CSU. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

15 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    si totusi
    Am vazut doar primele 2 sferturi si mi s-a parut ca oradenii au controlat destul de clar aceasta perioada. Ce s-a intamplat in partea a 2 a ? Din nou Achim nu a reusit sa se adapteze la schimbarile de partitura ale adversarilor ?

    cu 8 ani în urmă (23.11.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Arbitraj
    Cu un asemenea arbitraj nu e greu sa invingi. Toate deciziile la limita au fost luate in favoarea oradenilor. Daca a fost fault la Marinov, catre finalul meciului, decizie prin care a fost eliminat unul dintre cei mai buni jucatori bucuresteni, attunci arbitrii ar trebui sa se lase.

    cu 8 ani în urmă (23.11.2015) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Dl Achim
    S-au vazut "ouale" dlui Achim in sf.4 cand Dinamo a jucat altceva. Si 2 decizii de arbitraj in ultimele 3 minute cel putin ciudate, acordate in favoarea oradeanilor: fault la Will pe patrundere unde sa dot cos+1 libera, si faultul in atac la Barac, unde dl Leca nu stia cum sa comenteze, desi oradenii nu ii sunt cei mai buni prieteni- dl LEca stie de ce. In rest un meci frumos cu aceleasi decizii aiurea luate de Achim - Barnete cel mai bun jucator in sf1 tinut mai mult pe banca, si la TO dureaza cel putin 30 de sec sfatul cu secundul MM.

    cu 8 ani în urmă (23.11.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    tsc_1980
    daca ai citi pe site-ul CSM cate articole cu "osanale"i se canta lui Marcovik,atunci ai intelege de ce Mandache a stat pe banca ,de ce BARNNETE a stat pe banca.etc. Am si eu intrebare pe cand o oda scrisa in cinstea celui mai remarcabil jucator pe care il are Oradea in acest moment,scrisa de "analistul sportiv"Micinic la dictarea magicianului.Din punctul meu de vedere sunt jucatori mult mai buni decat el la echipa despre care nu se scrie nici un cuvant indiferent de aportul adus in meci.SA gandit cineva vreodata ca nu este constructiv pentru echipa sa tot bati campi cu acest jucator.*nu am nimic cu el este util ecchipei,este cum vreti voi dar tot el a pierdut pe final cu steaua anul trecut si inca multe alte meciuri.DECI d-l Micinic va rog incetati,faceti poeme cu Markovi, cu Achim,cu Sere. cu dumneavoastra si publicati-le intr-o carte ...pe mine nu ma covingeti si cred ca pe multi.Sigur acest sir de elogii are un substrat ....in iarna vor fi schimabari de jucatori probabil (straini)si atunci cred ca vreti sa fiti convinsi ca nu este Markovic Acela.Va urez "succesuri" in campania pe care o intreprindeti.

    cu 8 ani în urmă (25.11.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @suporter oradean
      Imi pare rau dar nu pot fi de acord cu tot ceea ce spui."Osanalele" respective a fost de fapt un articol publicat pt ca a ajuns pe locul 2 in topul "lunetistilor" oradeni din toate sezoanele. In rest, in ultimele 2 luni au fost doar articole cu remarcatii echipei iar Markovic nu se numara printre acestia. Referitor la Sere e chiar deplasat sa-l acuzi tinand cont ca are cam cel mai mare merit in aducerea sponsorilor la echipa. Pt campania de iarna nu stiu de unde ai auzit de schimbari dar daca s-ar face atunci sinugurul post unde ar trebui e la pivot si atat.
      Echipa are un parcurs bun si chiar merita apreciata. E adevarat ca pierdem cam des avantaje mari dar e la fel de adevarat ca si reusim sa creem aceste avantaje. Am jucat prost cu Clujul, Pitestiul si Craiova dar in rest mie mi se pare ca e bine. Am pierdut doar cu Clujul acasa si cu Craiova in deplasare, infrangeri care privind loturile sunt normale. E clar ca putem mai mult dar uitandu-ma la celelalte echipe, eu zic ca stam peste asteptarile initiale (cel putin peste asteptarile mele). Hai sa incercam mai mult sa sustinem decat sa criticam ca asa e frumos pt un suporter. Hai CSM!

      cu 8 ani în urmă (25.11.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Un meci cu Clujul pierdut printr-un ghinion teribil, sa fim seriosi de cate ori iti intra asa o aruncare. Cat despre Markovic, are el multe defecte si lipsuri, dar ca stiinta a baschetului, ca si abecedar al baschetului e mult peste Mandache sau Barnette. Pe Barnette daca il muti pe doi e egal cu zero comparativ cu Markovic. Am mai spus-o si o repet, suportarii oradeni isi imagineaza ca la Oradea sunt niste super valori gen Mandache, Barnette, Lucic...astia sunt jucatori mediocri si rezultatele de pana acuma sunt mai mult decta bune. Spre deosebire de alte echipe, Oradea la fel ca SIbiul, e o echipa care chiar joaca baschet si nu castiga fdoar din talentul jucatorilor

      cu 8 ani în urmă (25.11.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Csm
      Aceeasi părere o am și eu. Nu avem jucători extraordinari dar avem echipa buna. Și aici, orice ar zice unii, e și meritul lui Achim. Problema apare când avem absente, pt ca nu prea avem jucători capabili sa schimbe pozițiile (cum era de ex Subotic) . Sper sa nu mai avem accidentări și jocul sa sa creasca.

      cu 8 ani în urmă (25.11.2015)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    parere
    Marcovic are mana libera de la banca. Arunca si cand trebuie si cand este cu om pe el. Acum ii intra dar pana cand..... Adevarul este ca adversarii il cunosc si ii este foarte dificil sa se desprinda din marcaj si totusi el arunca cu nonsalanta iar in meciul cu Dinamo i-a intrat. Si mie mi se pare ca Mandache si Barnett joaca putin dar Achim are hartiutele lui si greu schimba ceva din ce a gandit peste noapte.
    Poate caun pas interesant in evolutia echipei ar fi schimbarea antrenorului...

    cu 8 ani în urmă (26.11.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Nu inteleg aceasta incrancenare impotriva lui Achim. Oradea nu are un buget care sa-i permita construirea unei echipe cu jucatori foarte buni. In rezultatele Csm-ului un rol important il are antrenorul. Poate ca ar fi un pas interesant schimbarea antrenorului, dar un pas interesant nu inseamna neaparat un pas inteligent sau un pas inspirat. Actualii jucatori au fost adusi de Achim ca sa se incadreze in planul tactuc gandit de el. Un alt antrenor va veni cu idei noi, planuri tactice noi si nu e sigur ca ii va conveni lotul de jucatori iar noi nu ne permitem sa aducem altii.

    cu 8 ani în urmă (27.11.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Achim sau nu...
    Salutare... interesante controversele legate de antrenor. Eu am fost mereu un sustinator al lui Cristi pentru ca imi place cum aseaza echipa in teren, gandeste pe termen lung si se bazeaza pe jucatorii romani (multe minute vedem 3 jucatori romani pe teren). Sigur, Achim nu e perfect, la fel cum nimeni nu e. Are carentele lui insa are si capacitatea de a le depasi, si pana la urma el este cel responsabil de rezultatele echipei.

    Daca ne uitam strict la acest aspect, cu un buget de locul 6-7 in acest an, avem un bilant bun si suntem in partea superioara a clasamentului. Nu cred ca Achim nu are o contributie majora aici. Si la fel au fost anii precedenti cand ne-am depasit conditia mereu (mai putin sezonul trecut cand stim cu totii problemele extrasportive cu care ne-am confruntat un an intreg). E bine ca in baschet avem multe echipe care in pofida bugetului inferior reusesc partide exceptionale si reusesc sa surprinda (exemple multe: CSM victorie la Steaua, Galati victorie cu Clujul, Sibiu victorie cu Energia etc.)

    Personal nu imi doresc sa schimbam antrenorul. Imi doresc insa ca Will si Sean sa revina la forma care i-a consacrat, iar daca Bogdan si Salih isi imbunatatesc jocul cred ca putem intr-adevar sa fim de temut pentru orice adversar.

    E foarte bine ca noi, suporterii oradeni, avem diversitate in opinii. Poate un pic am putea sa fim atenti si echilibrati in exprimare, sa ne scriem opiniile intr-un mod mai putin vehement, chiar daca suntem suparati din cand in cand.

    cu 8 ani în urmă (27.11.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Sean din ce s aisi revina, la el forma a fost doar prin alte locuri, in Romania numai forma nu a a vut.
    Nimeni si absolut nimeni nu poate contesta cateva lucruri:
    1. Oradea a revenit in baschetul bun si a fost o echipa de temut an de an din iarna care consemnat venirea lui Achim de la Valcea.
    2.Achim a transformat efectiv cativa jucatori din sperante/plafonati in jucatori utili si cu cap si spirit tactic. Popescu, Pasca, Tibarna, Maric...
    3.Achim intotdeauna a invatat din greselile lui si el ca antrenor a fost intr-un continuu progres. Cand a trebuit sa invete sa gestioneze si sa schimbe radical un meci pe parcursul lui, intr-un timp foarte scurt efectele schimbarii lui ca antrenor si om s-au vazut.
    3.E singurul antrenor din Romania care se adapteaza 100% juctaorilor care ii are facand in anii astia atat echipa ultra-ofensive cat si ultra defensive. Eu nu am vazut antrenor in Romania sa alterneze atat de bine de la echipe care nu iau 60, la echipe care dau 100 si iau 100. Nici macar la Dragan nu am vazut atata flexibilitate.
    Si multe altele...
    Este fara discutie cel mai bun antrenor dintre toti cei aflati in secunda atsa in prima liga.
    Daca tot vreti sa il dati afara, eu propun un schimb...Achim la CLuj si Tenter la Oradea?

    cu 8 ani în urmă (27.11.2015)
    • CSM CSU Oradea Tomy:

      Achim la schimb cu Tenter?
      Salutare... free62, interesanta propunerea ta, la fel si argumentele pentru care iti place Achim. As mai adauga unul: Achim a facut tot timpul performanta buna echipe de tip "underdog". Ar fi interesant de vazut cum s-ar descurca cu un lot foarte valoros cum e cel al Clujului in momentul de fata. Iti propun altceva: ni-i dati pe Dykes, Torok si Zigeranovic si ramane Achim la noi... sa vedem cum se descurca :) (glumeam evident). Mi-ar place sa vad o serie de play off CSM - U Cluj in actuala confirguratie, insa probabil pana atunci se vor mai schimba cateva elemente.

      cu 8 ani în urmă (28.11.2015)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    free62
    Eu spun ca exagerezi. Achim este un antrenor foarte muncitor, face un scouting excelent dar este extrem de inflexibil. Schimba greu ce a decis in pregatirea meciului si, in acest sezon , nu reuseste sa-si scoata echipa din blocajele aparute cand adversarul schimba tactic.
    De asemenea in rigiditatea lui schimba jucatori "in vana " pt ca asa a gandit rotatiile si reuseste sa-i scoata din mana. Am vazut des astfel de situatii cand aceste mutari au dereglat grav echipa.
    N-o fi avut el cine stie ce buget dar a avut stabilitate si liniste 6 ani de zile. Nu pot uita cum a ratat cu seninatate finala Cupei....De asemenea cum faceau acum 3 ani sarbii regulile in echipa. Nu stiu cat conta tactica stabilita de Achim atunci.
    Ar fi interesant sa antreneze la Cluj unde oamenii cunosc baschetul si isi doresc performanta nu " doar pasi marunti ",

    cu 8 ani în urmă (28.11.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Este vreunul mai bun in Romania in prima liga in acest moment? Ma indoiesc sincer...
      Tot ce zici tu sus sunt lucruri care si le-a imbunatatit de-a lungul anilor si nu e nici el perfect. Cat despre scosul jucatorilor in vana o sa o vezi la orice antrenor cu capul pe umeri. Misha Perisic sau Bruno Soce lasau jucatorii buni sa joace pana la 40 de min pe meci, iar sfarsitul de sezon era intotdeauna un dezastru chinuit. Echipa Oradiei intotdeauna a avut un anumit stil de joc, o amprenta clara, deci e foarte putin probabil ca jucatorii sa fi avut o influenta mai mare decat trebuie asupra lui Achim. Cta despre performante, la CLuj au fost performante mici sipasi foarte marunti comparativ cu Oradea, raportandu-ne la bugete si bani. Sa ne amintim doar ce buget si echipa avea Achim si ce echipa avea Bavcevic la acel sfert de finala cand ne-a scos.
      Ca e inflexibil sau nu, a avut multe momente de maestru, mult meciuri grel care le-a intors sau le-a gandit bine in ultimele minute si asta nu oricine poate. Tenter de exemplu are la meciuri pierdute pe final de el sau pierdute dupa ce a condus la diferente mari, mai multe decat schemele desenate.
      Comparativ cu ceilalti prezenti, o repet, mie imi demonstreaza foarte des ca are un plus si e mai bun. Raman la parerea ca Dragan e peste orice, dar el nu antreneaza acum si a ramas Achim

      cu 8 ani în urmă (28.11.2015)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Poate cipriotul ?
    Dar Constantinides de la Energia ? Obtine a 2 a calificare consecutiva din grupe iar sezonul trecut a facut Final Four. Nu cred ca se compara. Poate dintre antrenorii romani sa fie cel mai analitic si riguros, poate...Oricum imi doresc sa antreneze la Cluj sa-i poti diseca mai atent deciziile.

    cu 8 ani în urmă (29.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!