Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Succes scontat pentru SCM Timișoara în primul meci pentru locul 5

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.04.2018

CSBT Alexandria a găzduit astăzi, la prânz, primul duel pentru locul 5, cu SCM Timișoara. Deși confruntările anterioare au fost foarte echilibrate, meciul din turul trei de play-off le-a revenit timișorencelor la o diferneță de 34 de puncte. Scorul a fost 62-96, pe sferturi: 15-18, 19-24, 12-24, 16-30.

Mihai, Voicu și Podar sunt singurele jucătoare cu experiență în primul eșalon pe care s-a bazat Mădălin Piperea în acest meci. Alături de ele au intrat în primul cinci Enache și Manea, care au 19 și 18 ani. Și Podar este încă la început de carieră, neavând încă 20 de ani, dar aceasta are mult mai multe minute în primul eșalon. Pe lângă acestea, jucătoarele de pe bancă sunt de la echipa U16.

De partea cealaltă, SCM Timișoara și-a păstrat cele două straniere cu care a rămas din luna februarie, Lloyd și Burdgess. Au mai fost în formula de start Pop, Stoiedin și Pane (și ea sub 18 ani). Brosovszky s-a accidentat la mână la ultimul meci cu Aradul și nu a intrat în această partidă.

Pop și Burdgess au dus scorul la 0-4, iar Podar a înscris primele puncte ale gazdelor, după două minute și jumătate, de la linia de fault. Aceeași Podar a egalat la 6, iar Manea le-a dus pe teleormănence în avantaj pentru prima dată, 8-7. Mihai a reușit prima triplă a meciului, pentru 11-7 la intrarea în a doua jumătate a sfertului. Au urmat două minute fără coș al teleormănencelor, iar Lloyd le-a readus pe timișorence la conducere. Voicu a dus ultima dată avantajul de partea gazdelor. Burdgess și Lloyd au stabilit scorul primei pauze, 15-18.

Diferența a crescut la 16 puncte în favoarea oaspetelor cu trei minute până la pauza mare, după tripla lui Pane. A urmat un run de 10 puncte pentru CSBT, care s-a apropiat la 34-40. La jumătatea partidei scorul era 34-42. Timișorencele au început sfertul trei cu șase puncte la rând și s-au distanțat la 14. Diferența a trecut de 20 de puncte pe finalul perioadei de joc. Ultimul sfert a început de la 46-66.

Pentru gazde, doar Podar a marcat în primele cinci minute din sfertul patru, cu 3 triple. Oaspetele au continuat să se distanțeze, iar Filip și Bota au marcat ultimele coșuri. S-a încheiat 62-96 și alb-violetele conduc în lupta pentru locul 5.

Alina Podar a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (4x3), la care a adăugat 8 recuperări și 4 pase decisive. Pentru CSBT Alexandria au mai înscris: Voicu 13 puncte, Manea 9 puncte, Mihai 5 puncte (plus 7 assist-uri), Enache 4, Botorogeanu 3, Horlea 2 și Biet 2 puncte.

Dlesha Lloyd a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 21 de puncte (plus 5 recuperări și 7 pase decisive). Romina Filip a reușit un triple-double, cu 17 puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive. Au fost în double-double de la oaspete: Burdgess (15 puncte și 10 recuperări) și Stoiedin (12 puncte și 10 recuperări). Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Pop 14 puncte, Ardelean 12, Pane 3 și Bota 2 puncte.

Meciul doi, probabil ultimul, se joacă duminică la Timișoara, de la ora 12.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!