Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Surpriza semifinalei. Alba Iulia învinge pe Târgoviște

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
21.04.2013

81-79

25-25, 18-18, 22-14, 16-22

1 Statistica 1

CSU Alba Iulia produce marea surpriză a play-off-ului învingând campioana României, CSM Târgoviște, în meciul 2 al semifinalei. Ardelencele se impun cu scorul 81-79 și trimit semifinala în meciul decisiv ce se va disputa miercuri, la Târgoviște.

În partida cu numărul 1 din semifinale, târgoviștencele au trecut destul de clar de adversare, iar calificarea în finală părea aproape rezolvată. Totuși lucrurile au stat altfel în partida de la Alba Iulia, una foarte echilibrată. Gazdele au început jocul în forță și au dominat majoritatea primului sfert, dar s-au văzut egalate pe finalul sfertului, încheiat 25-25. Sfertul secund a revenit în principal campioanei României, dar formația din Alba Iulia a reușit să revină, astfel că după sfertul 2 a fost egalitate, 43-43.

Partea a doua a jocului a debutat cu Târgoviște în avantaj, dar imediat a venit replica adversarelor care treptat au preluat conducerea, ecartul de puncte ajungând și la 10 puncte diferență. Ultimul sfert a fost unul la fel de echilibrat, iar cu 3 minute înainte de final, Alba Iulia conducea cu 5 puncte. Finalul avea să fie unul dramatic, CSM Târgoviște și-a amintit că e campioană și principala favorită la titlu, reușind o revenire pe tabelă, iar cu 1 minut până la finalul jocului, Davis punctează de 2 puncte și aduce pe Targoviște în avantaj. Imediat vine replica americancei Thompson care marchează 2 puncte, iar aceeași jucătoare transformă o liberă, aducând victoria pentru Alba Iulia.

CSU Alba Iulia a reușit să învingă pentru prima dată în istorie pe CSM Târgoviște și trimite semifinala în jocul decisiv. Cele două echipe se vor întâlni în partida decisivă miercuri, 24 aprilie în Sala Sporturilor din Târgoviște.

Rebeca Tobin a fost principala marcatoare din tabăra gazdelor, reușind să acumuleze 19 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive. Ekaterina Abramzon a marcat și ea 16 puncte, iar Amanda Thompson a contribuit cu 14 puncte, 9 recuperări, 3 assisturi.

De partea cealaltă, Jillian Robbins a reușit 21 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, secondată de Gabriela Mărginean cu 16 puncte, 3 recuperări, 2 assisturi.

Foto flash: ziarulunirea.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • malasdebaschet :

    Demisia!
    Mascariciul baschetului romanesc ,cu o echipa cu un buget cum putine echipe in Europa au a demonstrat din plin ce valoare are.Inapoi la copii Florinele ,ca nici acolo nu ai valoare.

    cu 10 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!