Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Surpriză la U Cluj: Schimbare de management și de antrenor principal

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.06.2018

CS Universitatea Cluj a anunțat schimbări importante pentru echipa de baschet feminin. Napoca Baschet School va asigura managementul acestei secții, iar Carmin Popa va fi noul antrenor al echipei de senioare. În ultimii trei ani echipa de baschet feminin a fost condusă de Liviu Alexa, cu care clubul s-a judecat pentru încălcarea dreptului la propria imagine. Dragan Petricevic a antrenat echipa în ultimele trei sezoane.

Napoca Baschet School a colaborat și în sezonul 2017-2018 cu Universitatea, când a asigurat echipa secundă, obligatorie în ultimele două sezoane. În următorul sezon, formațiile din LNBF vor fi obligate să aibă o echipă de junioare înscrisă într-unul din CN U14-U18. Cristian Chișiu, conducătorul NBS, va fi noul manager al echipei.

„Ideea noastră este să folosim în continuare jucătoare formate în pepiniera proprie și din țară. Vrem să facem performanță bazată pe forțe proprii. O să avem nevoie și de aportul unor jucătoare cu experiență, poate chiar și din altă țară, dar asta rămâne de văzut în funcție de mai mulți factori. Discuțiile cu domnul Vasu au fost legate de un proiect pe durată un pic mai lungă”, a declarat Cristian Chișiu, citat de cjsport.ro.

Carmin Popa va prelua postul de antrenor principal al formației care a dominat baschetul feminin în anii '80 și la începutul anilor '90. Carmin Popa a promovat echipa masculină a Universității și a condus-o în primele 18 etape în Liga Națională, ediția 2014-2015. A mai fost la naționalele U18 (secund și principal) și secund la naționala feminină U20.

Ovidiu Vasu (stânga), Carmin Popa (centru) și Cristian Chișiu (dreapta)

În acest sezon a condus echipa U18 a Napoca Baschet School pe locul secund în campionatul rezervat acestei categorii. Irina Părău, MVP-ul acelui turneu, a făcut parte și din lotul echipei de senioare a Universității Cluj, fiind printre jucătaoarele autohtone de bază ale alb-negrelor.

„Mă bucur pentru acest parteneriat pentru că am fost în acest mediu de juniori și pot să vă spun că foarte multe fete au renunțat să mai joace baschet. Nu au avut șansa de a merge mai departe, iar prin acest parteneriat avem și fete din trecut pe care putem să le promovăm. Mă bucur că sunt antrenor la echipa de senioare. Știu ce preiau și pot să vorbesc doar de bine despre conducerea care a fost înaintea noastră. Începând de azi vom structura echipa”, a declarat Carmin Popa pentru cjsport.ro.

Din informațiile noastre, Dragan Petricevic mai avea un an de contract cu formația clujeană. El a fost adus la „U” de Liviu Alexa, după startul sezonului 2015-2016. Cu Petricevic pe bancă, alb-negrele au revenit într-o finală de campionat în 2017, la 14 ani de la precedenta. După acel argint au început tensiunile, deoarece conducerea secției de baschet feminin au acuzat conducerea CS Universitatea că nu a achitat bonusurile promise. Ultimul episod al tensiunilor dintre fostul manager și actualul președinte s-a mutat la Tribunalul Cluj, unde prima decizie îi obligă pe fostul președinte al secției de baschet feminin la plata unor despăgubiri însemnate.

*foto: u-cluj.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Urmeaza schimbarea de sex...
    al echipei U antrenate de dl. Dragan?

    cu 5 ani în urmă (19.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    no amu sa vezi performante :)
    Baieti, pozele se fac cu trofee in spate, nu cu steaguri din astea ce schimbi pe la meciuri. Anyway, time will tell...sa lasam sa-si faca oamenii treaba zic, sa-si demonstreze valoarea manageriala si anternoriala.

    cu 5 ani în urmă (19.06.2018) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ....
    V-am spus eu ca "marele" Dragan va antrena la baieti si nu m ati crezut.

    cu 5 ani în urmă (19.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Sper sa vina cineva mai bun si poate cu o noua viziune. L-am apreciat mult pe antrenorul Stelei care parca a fost atipic pentru campionatul nostru.

      cu 5 ani în urmă (20.06.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Vasu vs Alexa
    Inainte de Alexa seful de la U fost tot Vasu. Alexa l-a inlocuit temporar si i-a aratat cum se face performanta. Asa ceva ii e strain lui Vasu (dovedit prin rezultate). El si-a recapatat acum vechiul lui loc caldut intr-o echipa pe care o va duce la coada clasamentului cum a mai facut. Ce sa mai dovedeasca? Eu nu inteleg cine il sustine. Desi el ca ginere a fostului primsecretar Mocuta o fi avand relatii adanci...

    cu 5 ani în urmă (20.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    este o schimbare logica...

    cu 5 ani în urmă (28.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!