Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Surse: Kris Richard va fi următorul jucător naturalizat de România

Eduard Popa

Eduard Popa
26.04.2019

kris richard naturalizat romania

Campioana CSM CSU Oradea, dar și naționala României, dau o lovitură importantă. Asta după ce Kris Richard și Federația Română de Baschet au ajuns la un acord cu privire la naturalizarea baschetbalistului, cel care va deveni al doilea jucător naturalizat din istoria naționalei masculine de baschet, după Giordan Watson.

Total Baschet a aflat recent de negocierile care au avut loc între cele două părți, acest aspect fiind lansat ca un zvon în lumea baschetului românesc până în momentul în care Kris Richard a acceptat să reprezinte naționala României. Surse totalbaschet.ro susțin că baschetbalistul va mai rămâne astfel cel puțin un sezon la CSM CSU Oradea, unde va evolua din postura de jucător român și va fi recompensat corespunzător pentru această opțiune de naturalizare. Site-ul nostru nu a reușit să primească o poziție oficială din partea Federației Române de Baschet. Cu toate acestea, la meciul dintre BCM U Pitești și CSM CSU Oradea, transmis de FRB Tv, comentatorul partidei, Radu Abramescu, a dat de înțeles că negocierile dintre cele două părți sunt în toi:

„Un jucător care a devenit interesant și pentru echipa națională, ar fi nevoie de un jucător pe această poziție, un combo guard”, a spus comentatorul, apropiat al oficialilor FRB, după un dunk reușit de Richard.

 

Kris Richard a ajuns la CSM CSU Oradea la începutul anului 2018 și s-a impus rapid drept unul dintre cei mai buni baschetbaliști din campionatul nostru. El a fost desemnat de totalbaschet drept MVP-ul finalei din 2018, în care a strâns 18,8 puncte pe meci.

În sezonul 2018/2019, Richard a adunat medii stagionale de 17,2 puncte, 3,6 recuperări și 2,3 pase decisive în 25 de meciuri, cu o medie de 19,4 puncte în Top 6 și 22 de puncte înscrise în prima partidă de playoff, câștigată cu BCM U Pitești, scor 81-77.

*foto: Roby Boros

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da, de ce nu...
    Singurul dezavantaj e varsta si la el, 30 de ani anul asta, desi pana la urma, 3-4 ani te-ai mai putea folosi de el.
    Dar altfel, ca jucator e super ok si in plus, jucand la noi in campionat, este disponibil pentru actiunile echipei nationale. Altfel, un jucator angrenat in Eurocup sau Euroliga (presupunand ca am putea accesa un astfel de jucator), este inaccesibil pentru tururile preliminare pe care Romania trebuie sa le joace.

    cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Poate da,poate nu,
      Depinde din ce unghi analizezi speta.Ca si in cazul lui Watsonescu,Cristian Richardescu e un jucator de top in campionatul nostru,dar nu ar aduce atata plusvaloare de cata ar avea nevoie nationala noastra pentru a-si ridica semnificativ nivelul.Mai degraba cred e un cumul de incapacitate manageriala si financiara a FRB.

      cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      nu-i prost cine cere, ce-i prost cine reglementeaza!
      Oradea este orasul din Romania cu cele mai mari sume atrase pe proiecte europene, asa ca in mod logic atrage cei mai multi jucatori americani naturalizati (doi!). Totusi am prefera sa fim iarasi orasul cu cei mai multi jucatori oradeni care evolueaza la echipa campioana (acum 15 ani aveam asa: Alexe (oradean!), Szigjarto, Apostol si parca inca unul...) si sa lasam Clujului si Sibiului placerea aceasta de care cam abuzeaza acum Achim, de a "scoutiza" americani de calitate cu care sa atace Titlul. In momentul actual nu putem sa-l invinuim pe Achim pentru ca face acest lucru si castiga Campionat dupa Campionat...

      cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Hmm
    E cel mai bun jucator din campionat fara dubiu si ar aduce un plus nationalei dar totusi adversarii sunt cu mult peste nivelul din prima noastra liga. Pe de alta parte FRB trebuie urgent sa modifice regulamentul; un jucator strain chiar daca e naturalizat nu poate fi considerat jucator roman in prima liga.

    cu 4 ani în urmă (26.04.2019) Raspunde
  • RG :

    Mai bine nu
    Eu unul nu ma vad reprezentat de un american naturalizat pentru nationala Romaniei.

    cu 4 ani în urmă (26.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    hahah
    in ritmul acesta, echipa nationala va fi compusa din 3 americani si 2 sarbi.

    eu as propune sa il naturalizam pe embiid. nu cred ca a apucat sa joace pentru cameroon :))))

    cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Naturalizati
      Poti privați- sau cati iti permite bugetul; de jucat poate sa joace doar unul

      cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Naturalizati
      Poti oricati - Sau cati iti permite bugetul. De jucat poti juca doar unul odata.

      cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!