Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Târgovişte spulberă Aradul în prima manşă

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
30.03.2015

LNBF Semifinala 2 Jocul 1

79 - 53

22-13; 22-17; 17-16; 18-7

1 Statistica 0

Dâmboviţencele au luat o opţiune serioasă pentru calificarea în finală. Nu doar victoria ci şi mainera categorică în care au obţinut-o precum şi lipsa de reacţie a arădencelor faţă de jocul prestat de Chrissy Givens le îndreptăţesc pe elevele lui Dan Fleseriu să se gândească deja la seria cu (probabil) Sepsi Sic.

Considerată de iubitorii baschetului cea mai echilibrată dintre cele două semifinale, această primă manşă avea să-şi păstreze echilibrul doar în primele 2 minute, singurele în care la conducere s-au aflat şi vizitatoarele după coşul de 3 puncte înscris de Simmons. Chrissy Givens iese la rampă şi începe să înscrie coş după coş, neputând fi oprită nici cu preţul faulturilor. Un rol decisiv l-a avut şi Monique Coker, care reuşeşte să smulgă recuperări sub panoul arădean în timp ce singura din tabăra galben-albastră conectată la miză partidei pare a fi Monica Engelman. Ancuţa Stoenescu scutură de la distanţă plasa şi la finalul primului sfert gazdele conduc cu un liniştitor 22-13.

Veste proastă pentru vizitatoare, lidera la puncte marcate în timpul sezonului regulat, Meighan Simmons se accidentează şi este nevoită să părăsească terenul la începutul actului secund. Veterana Aradului, Monika Brosovszky înscrie de dincolo de 6,75 m pentru a reaprinde speranţele oaspetelor dar Givens marchează o serie de 7 puncte consecutive. Laura Broomfield are o perioadă bună în 3 secunde şi înscrie 2 coşuri fără răspuns. Porsche Poole şi Andreea Hutanu contribuie şi ele la zestrea de puncte a portocaliilor iar Stoenescu mai reuşeşte un coş de 3 puncte. Suzana Milovanovic aduce ultimele puncte înainte de pauză mare şi la jumătatea întâlnirii Târgovişte conduce cu 44-30.

Sfertul al treilea este cel mai echilibrat al partidei. Monica Engelman reuşeşte să înscrie 11 puncte în acest interval devenind principala gură de foc a oaspetelor. De partea cealaltă Porchia Green şi Ancuţa Stoenescu nimeresc ţinta de la distanţă, iar Porsche Poole îşi demonstrează arsenalul atât pe pătrundere cât şi de la semidistanţă. Olena Samburska închide sfertul şi tabela indică 61-46 cu 10 minute rămase de joc.

Ultima secvenţă este fără istoric. Arădencele cad psihic şi găsesc foarte greu drumul spre coş în timp ce Monique Coker dă senzaţia că se joacă sub cele două panouri. Minutele trec şi ecartul creşte în favoarea gazdelor, Porchia Green îi fură mingea din dribling Olenei Samburska şi finalizează pe doi paşi în timp ce Jose Araujo îşi epuizează şi ultimul timp de odihnă. Oaspetele par descumpănite şi nimeni nu îşi mai asumă aruncările la coş. Târgoviştencele încep să ţină atacurile la limita celor 24 de secunde în timp ce oaspetele punctează doar de la nivelul liniei de fault. Ultima sosită în tabăra portocalie, Andreea Olah, primeşte cele mai multe şanse de finalizare dar fructifică numai una. Alina Crăciun închide tabela la 79-53 şi Commando Dracula începe sărbătoarea pentru un prim pas făcut spre marea finală.

Principalele marcataore ale partidei au fost: Chrissy Givens cu 30 de puncte, Monique Coker (14) şi Porchia Green (11) pentru învingătoare, respectiv Monica Engelman (14), Olena Samburska (10) şi Laura Broomfield (7) pentru oaspete.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!