Stiri Liga I Feminin

T.F. Liga 1 F – Rapid București este prima promovată în Liga Națională

Valentin Todea

Valentin Todea
04.06.2017

Turneul final de promovare de la Timișoara și-a desemnat prima echipă care va evolua în sezonul viitor în Liga Națională de Baschet Feminin. CS Rapid București a câștigat în fața celor de la CSU LPS Alba Iulia cu scorul de 65-54 (17-11, 16-11, 16-9, 16-23) și și-a asigurat promovarea pe prima scenă, acumulând 2 victorii din 3 meciuri.

Încleștarea din Sala Sporturilor „Constantin Jude” a demarat cu formația bucureșteană mai hotărâtă, cea care la jumătarea primului sfert conducea cu 8-4. Adversarele s-au apropiat la un punct, 8-7, însă Lovasz a contribuit cu două coșuri pentru ca Rapid să se distanțeze la 5 lungimi, 12-7. Florina Diaconu a ieșit la rampă și a asigurat trupei din Giulești un avantaj de 5 puncte după primele 10 minute.

Kelly Walter s-a evidențiat în debutul sfertului doi, micșorind ecartul la un punct, 17-16. Rapidistele au apăsat din nou pe accelerație și conduceau cu 27-20 după reușitele semnate de Burlakova și Diaconu. Asaltul acestora a continuat, Alba Iulia nereușind să dea o replică pe măsură, iar la pauza mare tabela indica 33-22 pentru bucureștence.

Actul trei a demarat în aceeași manieră, timp în care trupa din Cetatea Unirii a mai punctat prin Geleriu sau Walter, însă Rapid conducea cu 41-26 cu 4 minute înainte de sfertul final. Ultimele atacuri din partea a treia au fost eficiente pentru ambele combatante, gruparea alb-vișinie conducând la o diferență confortabilă după 30 de minute, 49-31. Rapid și-a conservat în ultimul sfert avantajul consistent înregistrat până atunci, reușind să îl și mărească, în timp ce albaiuliencele au reușit să se apropie de adversare abia în ultimul minut, fiind prea târziu pentru ca soarta învingătoarei să se mai schimbe.

Natalia Burlakova cu 26 de puncte și Florina Diaconu cu 20 de puncte au fost principalele marcatoare de la Rapid, în timp ce de la Alba Iulia cele mai bune realizatoare au fost Mădălina Geleriu (18 puncte), Kelly Walter (17 puncte, 10 recuperări) și Georgiana Plăvițu (10 puncte).

*Foto: Alina Cojocaru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii