Stiri Liga I Masculin

T.F. Liga 1 M: Aurel Vlaicu si Cuza Sport Brăila au depus memoriu împotriva Politehnicii Iasi

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.06.2017

Politehnica Iasi revine în prima ligă după o pauză de cinci sezoane

Site-ul nostru a anunțat, la scurt timp după partida dintre Timba Timisoara si Politehnica Iasi, că gruparea antrenată de Ioannis Tsirogiannis a folosit un jucător ce nu avea dreptul de joc în primele două partide din cadrul Turneului Final de promovare. Contactat de către site-ul nostru, comisarul organizator Ioan Constantin a confirmat că Politehnica Iasi a folosit un jucător fără drept de joc în meciul cu Timba Timisoara, iar drept consecință au pierdut jocul prin forfait tehnic. Cu privire la primul meci, oficialul FRB a specificat că documentele au fost în regulă. 

A doua zi echipele Colegiul Național Aurel Vlaicu si Cuza Sport Brăila au depus memoriu împotriva Politehnicii Iasi solicitând ca această echipă să fie descalificată ca urmare a nerespectării prevederilor regulamentare privind dreptul de joc. 

Cele două memorii au fost analizate în cursul zilei de ieri, într-o sedință a CCCLT, iar drept consecință forul românesc a omologat rezultatele înregistrate la competiția de la Arena de Baschet. Vă prezentăm întreg comunicatul de presă. 

In ziua de 06.06.2017 a avut loc sedinta CCCLT in care s-a analizat desfasurarea turneelor finale Liga I masculin si feminin din perioada 02 – 04.06 2017.
 
A. Privind turneul de la Bucuresti, pentru calificarea in LNB Masculin, la jocul BC Timba Timisoara – CS Politehnica Iasi, din data de 03.06.2017, a fost relevat de comisarul jocului un caz neconform RGOC privind respectarea la jocul respectiv a prevederilor Art. 16.26 (Drept de joc la categorii superioare).
 
Privind dreptul de joc la categorie superioara de varsta, au fost depuse 2 (doua) memorii de catre C.N. Aurel Vlaicu Bucuresti si respectiv, CS. Cuza Sport Braila, ambele vizand incalcarea de echipa CS Politehnica Iasi a prevederilor RGOC, art. 16.26 si RS Liga I, art. 4.2. a, cu referire la jucatorul DUDU Alexandru, (CS Politehnica Iasi).
 
Pentru solutionarea cazurilor au fost examinate/analizate o serie de acte/inscrisuri: (Licenta de joc, Raportul Comisarului la jocul invocat, Foile oficiale  ale jocurilor echipei CS Politehnica Iasi, Solicitarea pentru acordarea dreptului de joc pentru alta categorie inaintata de CS Politehnica Iasi catre FR Baschet in 10.10.2016, declaratia pe proprie raspundere din 03.06.2017 a dl. TOMA Gabriel, presedinte sectie baschet la CS Poli Iasi, RGOC si RS Liga I masculin si cele doua memorii mentionate mai sus.
 
Urmare a analizei documentelor invocate, CCCLT a decis:
 
I. In privinta memoriului C.N. Aurel Vlaicu Bucuresti:
· Admite partial memoriul, petentul referindu-se eronat RGOC, art. 23.19,
· Pentru nerespectarea prevederilor RS Liga I, art. 4.2. a, coroborat cu cele ale RGOC, art. 20.7, c: echipa CS Politehnica Iasi este sanctionata cu forfait tehnic.
 
II. In privinta memoriului CS. Cuza Sport Braila, in baza RGOC, art. 21.3:
· Respinge memoriul CS. Cuza Sport Braila ca fiind inadmisibil, deoarece nu au fost respectate prevederile privind plata taxei si nici intervalul de timp alocat depunerii lui.
 
B. Privind omologarea rezultatelor turneelor finale Liga I masculin si feminin, CCCLT decide:
  
Se omologheaza toate rezultatele si clasamentele inregistrate la turneele finale Liga I masculin si feminin desfasurate in perioada 02 – 04.06 2017 la Bucuresti, Pitesti, Targoviste si Timisoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!