Stiri Liga I Masculin

T.F. Liga 1 M – CSU Sibiu și BCM Pitești se impun în prima zi a turneului echipelor de sateliti

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
02.06.2017

BC CSU 2 Sibiu și BCM U CSM CSU 2 Pitești sunt învingătoarele primei zile a Turneului Final al echipelor satelit din Liga 1 de Baschet Masculin. Sibienii au deschis competiția, învingând la o diferență de 2 puncte pe Steaua CSM EximBank 2, scor 84-82, în vreme ce echipa gazdă a învins în cea de-a doua partidă pe BC Mureș 2 Tg. Mureș, scor 81-42.

Primul meci al turneului a fost unul echilibrat, diferența de scor înregistrară la finele partidei fiind de doar 2 puncte. Sibienii au cedat primele două sferturi, 20-22, 20-23, dar au ieșit mai motivați de la vestiare, câștigând ultimele două secvențe de joc: 24-20, 20-17. Astfel, galben-albaștrii s-au impus cu scorul de 84-82, urmând să dea piept cu BC Mureș 2 Tg Mureș în ziua a doua a competiției, de la ora 17:30.

Cel mai bun marcator al lui BC CSU 2 Sibiu a fost Radu Paliciuc, care a înscris 31 de puncte, fiind urmat de  Mirel Dragoste, cu 21 de puncte. În double-digits au încheiat partida și Paul Bogdan, care a înscris 15 puncte, dar și Daniel Banciu, care a reușit un double-double, cu 10 puncte și 15 recuperări.

De remarcat prestația foarte bună a lui Daniel Ioniță, jucătorul Stelei terminând  partida în double-double, cu 27 de puncte și 13 recuperări, la care a mai adăugat 2 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace, pentru un indice al eficienței de 43 de unități. 

În cea de-a doua partidă a zilei s-a înregistrat o diferență mult mai mare de scor, gazda turneului învigând la o diferență de 39 de punte pe satelitul lui BC Mureș. BCM U 2 Pitești și-a adjudecat primul sfert cu scorul de 26-7, a cedat secvența a doua cu 17-12, după care a avut un nou sfert de excepție: 27-6. Argeșenii au câștigat și ultimul act (16-12), adjudecându-și victoria cu scorul de 81-42.

Cel mai bun jucător al piteștenilor a fost Bogdan Stăncuț, cu 26 de puncte. În double digits au terminat și Mihai Căprărescu, Lucian Chifor și Alin Zaharie, toți cu câte 13 puncte.

Sâmbătă, BCM U CSM CSU 2 Pitești întâlnește pe Steaua  CSM EximBank 2, de la ora 19:45. 

 

*foto: Lucian Alexandru Călinescu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    Am fost la meciuri. Daniel Ionita, interesant. La Pitesti nu l-am vazut pe banca pe Balmus, am auzit ca se va opera, sper sa nu fie ceva
    grav. Oprea n-a jucat, mi se pare o solutie buna pentru regula U23, sper sa joace maine, e bun.

    cu 6 ani în urmă (02.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!