Stiri Liga I Masculin

T.F. Liga 1 M: "Monster game" pentru Louis Craft

Eduard Popa

Eduard Popa
05.06.2017

craft cnav

Performanța ultimei zile a turneului final de promovare în Liga Întâi revine pivotului american al celor de la Colegiul Național Aurel Vlaicu, Louis Craft, în înfrângerea 108-106 în compania celor de la Timba Timișoara.

Craft a jucat 35:06 minute și a avut o linie statistică uluitoare: 24 de puncte, 24 de recuperări, 3 capace și două intercepții. Pivotul a reușit și 10 aruncări din 14 (71%) și 4/6 de la aruncările libere și un indice al eficienței de +45. Din cele 24 de recuperări, 8 au fost ofensive.

De altfel, Aurel Vlaicu a strâns ca echipă 25 de recuperări ofensive, Dani Mâinea reușind să adune la rândul său 8 recuperări ofensive iar Aurel Similache patru. În ciuda acestui fapt, CNAV a pierdut duelul cu Timba Timișoara după o repriză de prelungiri.

De partea cealaltă Dejan Kovacevic a fost cel mai bun marcator al Timbei, cu 26 de puncte, la care a adăugat 3 intercepții, 5 recuperări și 3 pase decisive, Mirko Kovac a reușit 23 de puncte iar Branko Cuic 21 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. 

În celălalt meci al ultimei zile a Turneului Final, Cuza Brăila a bătut Poli Iași, scor 82-79. Andrei Căpușan a fost principalul artizan al formației învingătoare cu 16 de puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Andrei Damian a terminat cu 17 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. Howard Crawford Jr. a fost cel mai bun jucător de la Iași cu 28 de puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive.

În urma acestui turneu de promovare, Timba Timișoara și Politehnica Iași au reușit promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin.

*foto: facebook Alina Cojocaru Photography

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Mainea !!!
    Nu stiu ce mare performanta a facut Craft jucand in fata unei echipe fara jucatori de pozitia 4 si 5. Doar Deconescu se apropia ca talie de acest statut iar dupa eliminarea lui si a lui Cuic , acest Craft a fost singur sub ambele panouri. Nu stiu daca a impresionat cu Iasul sau cu Braila unde a avut adversari, cat de cat.
    Mai importante sunt prestatii lui Mainea " cel mare " cum ii spun eu, nr 5 de la Vlaicu care a impresionat in cele 3 meciuri cu energia adusa in teren, cu recuperarile ofensive si cu forta de patrundere aratata. Un jucator de urmarit si de sustinut avand in vedere ca are sub 20 de ani. Poate chiar Iasul s-ar putea gandi sa-l coopteze in lot pt sezonul viitor

    cu 6 ani în urmă (06.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!