Stiri Liga I Masculin

T.F. Liga 1 M Victorie dramatică pentru Timba Timișoara în fața CN Aurel Vlaicu

Eduard Popa

Eduard Popa
05.06.2017

cnav timba

Timba Timișoara a reușit să câștige și ultimul meci din Turneul Final al Ligii I de baschet masculin, scor 108-106, împotriva celor de la Colegiul Național Aurel Vlaicu, la capătul unui meci care a mers pe muchie de cuțit chiar și în repriza de prelungiri.

Primul sfert a fost unul în care s-a jucat extrem de echilibrat. Reușitele lui Mirko Kovac au adus Timba la un avantaj de 5 puncte, dar Jolliffe și Craft au egalat situația la capătul primului sfert. În al doilea sfert cei doi americani ai CNAV au pus stăpânire pe joc, iar după coșul lui Similache bucureștenii aveau un avantaj de 9 puncte (34-25). Replica nu a întârziat să apară și, ajutați de experiența lui Branko Cuic, timișorenii au trecut în avantaj, scor 43-41. Aceiași Jolliffe și Craft au adus însă CNAV în avantaj la pauză, scor 46-43.

Sfertul trei a aparținut “liceenilor”. Vasile Ștefan a pus două coșuri de 3 puncte consecutive, Craft a dominat lupta sub panou și CNAV intra înaintea ultimului sfert cu un avans de 13 puncte, scor 77-64. Ultimul sfert a aparținut însă timișorenilor. Elevii lui Cristian Teodorescu și-au pierdut luciditatea pe final de meci, ineficiența de la linia de fault și-a spus cuvântul și, în ciuda faptului că aveau 4 puncte avans cu 3 minute rămase de jucat, bucureștenii nu au putut să se mențină în față, iar liberele lui Dejan Kovacevic după un steal la Vasile Ștefan au adus egalitatea pe tabela de marcaj, scor 90-90.

În prelungiri lupta a fost senzațională. Timba s-a distanțat chiar și la 5 puncte, dar CNAV a replicat prin Vasile Ștefan și Raheem Jollief. După ce Tamas Boloni a reușit o intercepție la Sorlescu care a dus scorul la 106-103, Jolliffe a egalat cu un coș superb de 3 puncte. Timba a reușit însă să ducă o schemă până la capăt și să înscrie două puncte ușoare cu 6 secunde rămase prin Medgyesi, iar încercarea lui Raheem Jolliffe de la mare distanță nu și-a atins ținta.

Scor final 108-106 și Timba termină neînvinsă Turneul Final de promovare din Liga Întâi și se califică în Liga Națională. De partea cealaltă elevii lui Cristian Teodorescu rămân cu gustul amar al ratării promovării la un singur punct, dar părăsesc cu fruntea sus o competiție în care s-au dovedit mai mult decât capabili să le țină piept unor adversari mult mai experimentați.

Dejan Kovacevic a fost cel mai bun marcator al Timbei, cu 26 de puncte, la care a adăugat 3 intercepții, 5 recuperări și 3 pase decisive, Mirko Kovac a reușit 23 de puncte iar Branko Cuic 21 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. De partea cealaltă Louis Craft a fost senzațional. Pivotul american al lui Aurel Vlaicu a adunat 24 de puncte și 24 de recuperări.  Raheem Jolliffe a reușit la rândul său 24 de puncte, în timp ce Daniel Mâinea a reușit 15 puncte și 9 recuperări.

Alături de Timba Timișoara, în LNBM a promovat și Politehnica Iași, în ciuda înfrângerii din ultimul meci în fața celor de la Cuza Brăila, scor 82-79.

*foto: facebook Alina Cojocaru Photography

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Potenta financiara
    Felicitari promovatelor.
    Ramane de vazut daca in comunitatile economice ale celor 2 echipe se vor gasi resursele financiare necesare pentru sustinerea unui parcurs onorabil in LNBM.
    Mai ales in cazul Timisoarei, care are deja o echipa in liga.
    Sa speram ca spiritul logo-ului istoric "Banatu-i fruncea" nu a disparut si ca fanii de baschet in orasul natal al lui Tarzan se vor inmultii pe masura.
    Ar fi frustrant, dureros chiar, ca in sezonul urmator sa se repete situatii in genul celor de la Baia Mare si Ploiesti.
    Doamne ajuta ! Sa fie Baschet !

    cu 6 ani în urmă (05.06.2017) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Respect, Timba !!!
    Nu am crezut nici un moment, inaintea meciului si chiar pe parcursul desfasurarii lui ca Timba va invinge, mai ales ca nu avea nevoie de victorie. In plus a obtinut 2 victorii clare intr-o rotatie extrem de scurta in care Cuic si falanga sarba au jucat foarte , foarte mult. Au jucat si fara titularul postului pe poz. 5 , Mario Lazar, excelent in acest sezon, la acest nivel si totusi, au demonstrat, ca stiinta jocului indusa de scoala sarbeasca este mult peste " run and gun " adus de americani.
    Respect, Cuic ! Respect Kovac si Kovacevic ! Respect, Deconescu, Engi , Boloni si Medgesy ! Respect, stafului banatean !. UN IESEAN

    cu 6 ani în urmă (06.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!