Stiri Juniori U17 Masculin

T.F. U18M - Daniel Ioniță, omul semifinalelor

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.05.2017

Steaua CSM EximBank București s-a calificat în ultimul act al Turneului Final U18 Masculin după un succes categoric în fața celor de la CN „Aurel Vlaicu” București, scor final 89-67. Principala gură de foc a steliștilor în semifinale a fost Daniel Ioniță, acesta reușind cifre destul de rar întâlnite pe terenul de baschet, fiind de departe cel mai bun jucător din ambele semifinale. 

Titular, Ioniță a fost prezent pe parchet 34 de minute, timp în care a reușit să-și treacă în cont un nou double-double cu 27 puncte marcate și 20 mingi recuperate (12 defensive și 8 ofensive). Totodată, stelistul a mai contribuit la succesul echipei sale cu o pasă decisivă, 3 intercepții, un capac, având 2 mingi pierdute, totul pentru un total la eficiență de nu mai puțin de 41 de unități, cel mai mare de până acum de la Turneul Final, precedentul fiind de 40, tot sub semnătura lui Daniel Ioniță. Mai mult de atât, jucătorul pregătit de Marko Filipovic a avut o zi foarte bună și din punct de vedere al procentajelor, procentaje mai mult decât bune privind asupra numărului de minute jucate. Mai exact, Ioniță a încheiat confruntarea cu 54% (7/13) din interiorul semicercului, 100% (3/3) de la mare distanță și 57% (4/7) de la linia de libere.

Performerii celor două partide din semifinale:

Puncte - Daniel Ioniță (Steaua CSM EximBank București), Antonio Năsturescu (Știința București) - 27 

Recuperări - Eduard Petrescu (4Sports Agronomia București) - 22

Pase decisive - Andrei Arion (Steaua CSM EximBank București) - 13

Intercepții - Sabin Cîrstoveanu (4Sports Agronomia București) - 7

Capace - George Blaj Voinescu (Știința București) - 5

Eficiență - Daniel Ioniță (Steaua CSM EximBank București) - 41

Daniel Ioniță, Andrei Arion și colegii lor de la Steaua, respectiv Eduard Petrescu, Sabin Cîrstoveanu și colegii lor de la 4Sports Agronomia au șansa din nou astăzi cu începere de la ora 15:00 să demonstreze de ce sunt în stare într-o luptă directă în finala Campionatului Național U18 Masculin. 

*Foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!