Stiri Juniori U17 Masculin

TF U14F. CSS Bega Timișoara câștigă titlul după un turneu extrem de echilibrat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.06.2018

Turneul final al categoriei U14 feminin s-a încheiat cu victoria fetelor de la CSS Bega Timișoara, care au fost la egalitate cu alte 3 echipe. La final, în sală, s-a așteptat clasamentul. Inițial s-a anunțat că CSU Brașov a încheiat pe doi și și LT Lucian Blaga pe trei. După parlamentări s-a revenit, iar podiumul a fost completat de LT Lucian Blaga Reghin și Olimpia București.

Înaintea ultimei zile de la turneul final exista posibilitatea unei egalități între primele patru. Pentru asta trebuia ca CSS Bega Timișoara și CS Olimpia București să câștige cu LT Lucian Blaga Reghin și CSU Brașov.

Ziua a fost deschisă cu duelul ultimelor clasate, CSS Craiova și CSS Nagy Mozes Târgu Secuiesc. Scorul a fost 53-70 (15-21, 11-10, 12-23, 15-16). Sorina Oinaru, de la învinse, a fost coșghetera partidei cu 34 de puncte, la care a adăugat 12 recuperări, 6 intercepții și 4 capace, dar și 10 mingi pierdute. Ana Pop a contribuit cu 10 puncte pentru oltence. Patru jucătoare de la Nagy Mozes au fost în double-digits: Kriszta Kozman (16 puncte), Blanka Bandi (15), Fruszina Bandi (13) și Kriszta Tuchilus (12).

A urmat partida dintre LT Lucian Blaga Reghin și CSS Bega Timișoara. S-a încheiat 54-64 (13-11, 13-9, 12-22, 16-22). LT Lucian Blaga a condus cu 9 puncte în prima parte a meciului, dar timișorencele au revenit și s-au distanțat la un maxim de 11 lungimi. Diana Balașiu, de la învingătoare, a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, fiind în double-double cu 16 recuperări. Ana Ivan a urmat-o, în double-double cu 18 puncte și 11 recuperări. Daria Negru s-a mai remarcat de la CSS Bega, cu 13 puncte, 9 recuperări, 8 assist-uri, dar și 12 turnovers. Ariana Ercean a fost cea mai bună jucătoare de la formația din Reghin, marcând 21 de puncte.

Turneul s-a încheiat pe muchie de cuțit, cu un joc decis în overtime. CS Olimpia București a lăsat gazdele de la CSU Brașov în afara podiumului după ce s-a impus cu 71-68 (14-19, 19-13, 12-15, 16-14, 10-7). Brașovencele au condus la 9 lungimi în sfertul trei, dar bucureștencele au revenit și au preluat conducerea. Frîncu a înscris pentru gazde în ultimul minut , de după semicerc, și a trimis partida în prelungiri. În perioada suplimentară a condus Olimpia. Trei jucătoare de la gazde și una de la bucureștence au încheiat partida mai devreme, cu 5 greșeli personale. Ioana David, de la CSU, a fost cea mai bună marcatoare cu 21 de puncte (plus 7 recuperări, 8 assist-uri și 8 mingi pierdute). Alexia Frîncu a înscris 17 puncte pentru gazde. Două jucătoare de la Olimpia au încheiat în double-double: Giulia Monor (19 puncte, 11 recuperări) și Ana Maria Adăscăliței (10 puncte, 13 recuperări).

După aceste rezultate s-a înregistrat egalitate între patru echipe, toate cu 8 puncte după 3 victorii și 2 înfrângeri. S-au luat în calcul rezultatele înregistrate între cele patru:

CSS Bega Timișoara – CS Olimpia București 55-44, CSU Brașov – CSS Bega Timișoara 58-50, LT Lucian Blaga Reghin – CSU Brașov 55-53, CS Olimpia București – LT Lucian Blaga Reghin 55-57, LT Lucian Blaga – CSS Bega Timișoara 54-64 și CS Olimpia București – CSU Brașov 71-68.

CSS Bega Timișoara și LT Lucian Blaga Reghin au avut câte 5 puncte în duelurile directe dintre echipele aflate la egalitate, iar CS Olimpia București și CSU Brașov au avut câte 4 puncte. A urmat departajarea în doi cu rezultatul direct.

La finalul ultimului meci s-a așteptat clasamentul. Inițial s-a anunțat că CSU Brașov este pe doi, cu LT Lucian Blaga pe 3 și Olimpia pe patru. Aceasta ar fi fost ordinea în funcție de coșaverajul în meciurile directe, dacă nu s-ar fi ținut cont de punctele câștigate în acele meciuri. Și pe site-ul federației a apărut pentru scurt timp acel clasament, dar a fost modificat, după ce cei din Reghin au protestat.

Clasament final:

1

CSS Bega Timișoara

+9

3/2

8 puncte

2

LT Lucian Blaga Reghin

+2

3/2

8 puncte

3

CS Olimpia București

+44

3/2

8 puncte

4

CSU Brașov

+28

3/2

8 puncte

5

CSS Nagy Mozes Târgu Secuiesc

-19

2/3

7 puncte

6

CSS Craiova

-64

1/4

6 puncte

În echipa turneului au fost nominalizate: Ioana David (CSU Brașov), Kriszta Kozman (CSS Nagy Mozes Târgu Secuiesc), Ariana Ercean (LT Lucian Blaga Reghin), Ana Ivan (CSS Bega Timișoara) și Alexia Dobă (Olimpia București).

MVP-ul turneului a fost desemnată Alexia Frîncu, de la CSU Brașov. Cea mai bună marcatoare a fost Ariana Ercean, cu 114 puncte pentru vicecampioane. Ana Ivan a fost cea mai bună recuperatoare, cu 71 de mingi prinse la panou pentru noua campioană. Ioana David, de la gazde, a oferit cele mai multe assist-uri, 28. Kriszta Kozman (CSS Nagy Mozes) a fost desemnată cea mai bună apărătoare. Alexia Dobă (Olimpia) a fost nominalizată ca cea mai de perspectivă jucătoare.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Silvia SS :

    ,,Protest,, ....
    Clasamentul s-a făcut conform regulamentului, nu în urma ,,protestului,, celor de la Reghin. Trebuia ,,condimentat,, puțin articolul...

    cu 5 ani în urmă (04.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!