Stiri Juniori U17 Masculin

TF U14F. Lupta pentru medalii începe miercuri la Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.05.2018

Turneul final al CN U14 feminin se desfășoară la Sala Sporturilor  D.P. Colibași din Brașov, în perioada 30 mai-3 iunie. Cele șase echipe calificate joacă în sistem round-robin, fiecare cu fiecare. În aceeași perioadă se va disputa și turneul final B, la Sfântu Gheorghe, dar după alt sistem.

Au fost două faze de calificare până și s-au jucat sub formă de turnee. CS Olimpia București este singura echipă care a avut un parcurs perfect în cele 27 de partide pe care le-a disputat. Bucureștencele au încheiat pe prima poziție în grupa II-A din faza semifinală, cu 24 de puncte după 12 victorii. LT Lucian Blaga Reghin a fost pe doi cu 21 de puncte (9 victorii/3 înfrângeri), iar CSS Craiova a obținut calificarea de pe locul 3, cu 17 puncte (5/7).

Gazdele turneului final au fost pe prima poziție în grupa semifinală I-A, cu 23 de puncte (11/1). Următoarele două clasate, CSS Nagy Mozes Târgu Secuiesc și CSS Bega Timișoara, au fost la egalitate cu 19 puncte (7/5).

În CN U14 feminin se aplică regimul de schimbări obligatoriu (regula 5+1) în prima repriză. Echipele trebuie să folosească două formule distincte în primele două sferturi. Este obligatorie minim o înlocuire în cele două perioade de joc, astfel încât să fie folosite 5+1 jucătoare. Cele care au jucat în primul sfert, nu pot intra în al doilea. Dacă echipele au 11 jucătoare, trebuie să efectueze înlocuirea obligatorie în primul sfert, iar în sfertul secund să joace cu 5 jucătoare fără să facă schimbări. Pentru formațiile care se prezintă cu doar 10 fete, nu sunt permise înlocuirile în prima repriză. Dacă sunt accidentări sau descalificări din cauza greșelilor personale și formațiile nu au schimbări să se respecte regula 5+1, se pot efectua schimbări numai cu jucătoarele indicate de antrenorul echipei adverse. Dacă schimbarea se face în sfertul 1, jucătoarea indicată de antrenorul advers nu își pierde dreptul de joc pentru sfertul secund.

Pe lângă schimbările obligatorii, sunt și cerințe tehnice în ceea ce privește apărarea. Este interzisă apărarea în zonă, iar echipele sunt obligate să se apere om la om pe tot terenul pe toată durata partidei. Se permite ajutorul unei singure coechipiere dacă apărătoarea omului cu minge este depășită clar. Este acceptată capcana în doi. Blocajele sunt interzise.

Programul turneului final A:

Etapa 1

(30 mai)

ora 15:00 CSS Bega Timișoara – CS Olimpia București

17:00 CSS Nagy Mozes Tg Sec. – LT Lucian Blaga Reghin

19:00 CSS Craiova – CSU Brașov

Etapa 2

(31 mai)

15:00 LT Lucian Blaga Reghin – CSS Craiova

17:00 CS Olimpia București – CSS Nagy Mozes Tg Sec

19:00 CSU Brașov – CSS Bega Timișoara

Etapa 3

(1 iunie)

15:00 CSS Nagy Mozes Tg Sec – CSS Bega Timișoara

17:00 CSS Craiova – CS Olimpia București

19:00 LT Lucian Blaga Reghin – CSU Brașov

Etapa 4

(2 iunie)

15:00 CS Olimpia București – LT Lucian Blaga Reghin

17:00 CSS Bega Timișoara – CSS Craiova

19:00 CSU Brașov – CSS Nagy Mozes Tg Sec

Etapa 5

(3 iunie)

10:00 CSS Craiova – CSS Nagy Mozes Tg Sec

12:00 LT Lucian Blaga Reghin – CSS Bega Timișoara

14:00 CS Olimpia București – CSU Brașov

Anul trecut la turneul final s-a jucat cu două grupe de patru și fază eliminatorie. CSS Nr. 6 București a câștigat atunci titlul după 64-60 în finala cu ACS Admar Costinești-Buc. CSS Bega Timișoara a completat podiumul după 50-48 în finala mică, în fața Olimpiei București.

În aceeași perioadă, 30 mai-3 iunie, se va desfășura și turneul final B, la Sfântu Gheorghe. Inițial în regulament, acesta era prevăzut să se dispute la fel ca TFA, cu o singură grupă și round-robin. Până la urmă, vor fi două grupe de câte patru, cu fază eliminatorie după. Participă la acest turneu: ACS For You Cluj-Napoca, CSS Gheorghieni, CSS Nr 4 Lumina București, CSS Sibiu (grupa1) și CSS Botoșani, CSS Sfântu Gheorghe, CSM VSKC Miercurea-Ciuc și ACS Admar Costinești-Buc (în grupa 2).  

*foto: RB Photo facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!