Stiri Juniori U17 Masculin

TF U14M. Programul turneului final de la Otopeni

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.05.2018

Campionatul Național rezervat juniorilor sub 14 ani a ajuns la ultima fază. Turneul final se va juca la sala Sporturilor din Otopeni începând de miercuri, până duminică. Cele șase echipe vor juca fiecare cu fiecare și se va întocmi clasamentul. În perioada 1-3 iunie se va disputa și turneul final B, la București.

Cele șase formații calificate la turneul final A au avut de jucat în trei faze (de calificare, de clasificare și semifinală). S-au disputat turnee. LPS Bihorul Oradea a câștigat grupa A din faza semifinală, cu 10 victorii din 10 posibile (20 de puncte). Bihorenii au pierdut o singură partidă în drumul spre turneul final, în faza de clasificare, și au un bilanț total de 34 de victorii și o înfrângere. Din grupa A s-au mai calificat la turneul final CS Otopeni (17 puncte, 7/3) și U-BT Cluj-Napoca (17 puncte, 7/3).

ABC Laguna București a terminat pe prima poziție în grupa B, cu 19 puncte (9/1). Bucureștenii au obținut 32 de succese consecutive în primele trei faze și au suferit prima înfrângere la ultimul meci din faza semifinală. Au mai obținut biletele pentru turneul final: CS Dinamo CSS Nr 6 București (17 puncte, 7/3) și SG MV-Tonika Pucioasa (16 puncte, 6/4).

În CN U14 masculin se aplică regimul de schimbări obligatoriu (regula 5+1) în prima repriză. Echipele trebuie să folosească două formule distincte în primele două sferturi. Este obligatorie minim o înlocuire în cele două perioade de joc, astfel încât să fie folosiți 5+1 jucători. Cei care au jucat în primul sfert nu pot intra în al doilea. Dacă echipele au 11 jucători, trebuie să efectueze înlocuirea obligatorie în primul sfert, iar în sfertul secund să joace cu 5 jucători fără să facă schimbări. Pentru formațiile care se prezintă cu doar 10 băieți, nu sunt permise înlocuirile în prima repriză. Dacă sunt accidentări sau descalificări din cauza greșelilor personale și formațiile nu au schimbări să se respecte regula 5+1, se pot efectua schimbări numai cu jucători indicați de antrenorul echipei adverse. Dacă schimbarea se face în sfertul 1, jucătorul indicat de antrenorul advers nu își pierde dreptul de joc pentru sfertul secund.

Pe lângă schimbările obligatorii, sunt și cerințe tehnice în ceea ce privește apărarea. Este interzisă apărarea în zonă, iar echipele sunt obligate să se apere om la om pe tot terenul pe toată durata partidei. Se permite ajutorul unui singur coechipier dacă apărătoul omului cu minge este depășit clar. Este acceptată capcana în doi. Blocajele sunt interzise.

Programul turneului final A:

Etapa 1

(30 mai)

Ora 12:00 SG MV-Tonika Pucioasa – LPS Bihorul Oradea

14:00 CS Otopeni – CS Dinamo CSS Nr 6 București

16:00 U-BT Cluj-Napoca – ABC Laguna București

Etapa 2

(31 mai)

12:00 LPS Bihorul Oradea – U-BT Cluj-Napoca

14:00 ABC Laguna București – CS Otopeni

16:00 CS Dinamo CSS Nr 6 București – SG MV-Tonika Pucioasa

Etapa 3

(1 iunie)

12:00 CS Dinamo CSS Nr 6 București – LPS Bihorul Oradea

14:00 CS Otopeni – U-BT Cluj-Napoca

16:00 SG MV-Tonika Pucioasa – ABC Laguna București

Etapa 4

(2 iunie)

10:30 LPS Bihorul Oradea – CS Otopeni

12:30 ABC Laguna București – CS Dinamo CSS Nr 6 București

14:30 U-BT Cluj-Napoca – SG MV-Tonika Pucioasa

Etapa 5

(3 iunie)

10:30 ABC Laguna București – LPS Bihorul Oradea

12:30 CS Dinamo CSS Nr 6 București – U-BT Cluj-Napoca

14:30 SG MV-Tonika Pucioasa – CS Otopeni

În sezonul trecut, la această categorie, au fost două grupe și fază eliminatorie la turneul final. ACS Dan Dacian București a câștigat atunci finala cu ACS Baller-Otopeni (74-59). LPS Bihorul Oradea trecea cu 69-64 de U-BT Cluj-Napoca în finala mică.

*foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!