Stiri Juniori U17 Masculin

TF U16F. CSS Alexandria câștigă titlul după ce a dominat autoritar campionatul

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.05.2018

Favorita turneului final a câștigat clar și ultimul meci, 83-27 cu ACS Champions București. CSS Alexandria s-a impus la diferențe mari în toate cele cinci partide la competiția pe care a găzduit-o. CSM Satu Mare și ACS Champions București au completat podiumul.

Partide dintre Olimpia București și CSS Bega Timișoara a deschis ultima zi a turneului final de la Sala Sporturilor din Alexandria. Scorul a fost 49-55 (12-17, 6-16, 18-11, 13-11). Ana Maria Calapiș, de la formația timișoreană, a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, fiind în double-double cu 10 recuperări. Rebecca Lipovan a contribuit cu 19 puncte și 9 recuperări. Iasmina Dobra și Irina Dumitru au fost cele mai bune marcatoare de la Olimpia, cu câte 11 puncte.

A urmat cel mai strâns meci al zilei, între LPS CSS Satu Mare și LAPI Dej. Sătmărencele au avut nevoie de prelungiri pentru a obține victoria care le-a dus pe locul doi, scor 77-76 (15-19, 26-12, 10-18, 14-16, 12-11). Au fost 16 schimbări de scor și 11 egalități. Ioana Bota, de la echipa din Dej, a reușit o evoluție excelentă, fiind în double-double cu 27 de puncte și 27 de recuperări. Pentru LAPI Dej s-au mai remarcat Iulia Armanca și Beatrix Olah, cu 18 și 16 puncte.

Partida dintre CSS Alexandria și ACS Champions București a încheiat turneul. Teleormănencele au reușit o nouă victorie categorică, 83-27 (19-9, 33-10, 22-2, 9-6). La fel ca în precedentele meciuri, formația condusă de Mădălin Piperea a reușit foarte multe puncte după intercepții, 50. Cătălina Crăciunescu a fost coșghetera partidei cu 18 puncte. Paloma Cucu a contribuit cu 16 puncte, iar Andreea Horlea, cu 10 puncte și 8 recuperări. Andreea Mazilu a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, fiind aproape de triple-double, cu 11 puncte, 14 pase decisive și 8 intercepții.

Gazdele turneului final au câștigat clar toate cele cinci partide. Cea mai mică diferența la care s-au impus a fost de 44 de puncte. CSS Alexandria a încheiat sezonul cu 29 de victorii din 29 de partide. 7 din noile campioane de la U16 au debutat și în Liga Națională în acest sezon.

Best 5

Paloma Janin Cucu, de la campioană, a fost declarată MVP-ul turneului final. Alături de ea au intrat în cel mai bun 5: Rebecca Lipovan (CSS Bega Timișoara), Andreea Horlea (CSS Alexandria), Cătălina Ion (ACS Champions București) și Ioana Bota (LAPI Dej). Ioana Bota a fost cea mai bună marcatoare și cea mai bună recuperatoare de la acest turneu, cu 104 puncte și 105 recuperări. Andreea Mazilu (CSS Alexandria) a fost cea mai bună pasatoare, cu 30 de assist-uri. Cea mai de perspectivă jucătoare a fost desemnată Ana Ivan (CSS Bega Timișoara).

Clasament final CN U16 feminin:

1

CSS Alexandria

+285

5/0

10 puncte

2

LPS CSS Satu Mare

-38

4/1

9 puncte

3

ACS Champions București

-41

3/2

8 puncte

4

CSS Bega Timișoara

-60

1/4

6 puncte

5

CSS Olimpia București

-70

1/4

6 puncte

6

LAPI Dej

-76

1/4

6 puncte

*foto: facebook BZ CA

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe teofil :

    BRAVO FETELOR !
    BRAVO FETELOR ! BRAVO ANTRENORILOR ! Felicitari tuturor celor implicati in acest nou succes al baschetului juvenil din Teleorman ! Aceasta realizare da o palma tuturor “oamenilor de bine” din media care au vorbit de ‘teleormanizarea’ Romaniei, despre Teleorman ca despre o ciuma care s-a asezat peste Romania, uitand sau neluand in seama si realizarile de pe aceste plaiuri. Se vede ca acest judet are oameni de calitate in locurile lor de munca. Nu trebuie amestecate politica vremelnica a unor oameni aflati momentan in functii politice cu cei care muncesc cu daruire. Scorurile categorice realizate de fetele din Alexandria cu adversarele lor arata ca munca facuta cu abnegatie, cu daruire, cu sacrificii (ale fetelor, ale parintilor) este peste pretentiile, potentele finaciare, peste sprijinul sponsorilor. Fiindca a venit vorba de sponsori sa spunem ca numai in Teleorman Consiliul judetean NU MAI ALOCA sprijin financiar echipei de baschet (dar si altor sporturi). Asta in timp ce pe tricourile echipei din Sibiu, in finala Cupei Romaniei la fotbal, este scris in clar PRIMARIA SIBIU. La altii se poate

    cu 5 ani în urmă (27.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!