Stiri Juniori U17 Masculin

TF U16M. Campioana en-titre găzduiește turneul final

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.05.2018

CSM Steaua Eximbank București găzduiește turneul final rezervat juniorilor sub 16 ani. Vor participa trei echipe din capitală, cu CS Agronomia și CSU Știința, pe lângă formația gazdă. Celelalte trei calificate sunt U-BT 1 Cluj-Napoca, LPS Bihorul 1 Oradea și CSS Sighetu Marmației.

Cele șase echipe care vor juca pentru medalii au trecut prin trei faze ale competiției până acum. În faza semifinală au fost două grupe de câte 6 echipe. CS Agronomia București a fost singura cu maximum de puncte în această fază, cu 10 victorii din 10. Din grupa A-A s-au mai calificat LPS Bihorul 1 Oradea și CSS Sighetu Marmației, ambele având câte 17 puncte, după 7 victorii și 3 înfrângeri.

Primele trei clasate din grupa B-A au încheiat la egalitate, cu 18 puncte și bilanțuri de 8 victorii și 2 înfrângeri. Ordinea finală din clasament a fost: U-BT 1 Cluj-Napoca, CSM Steaua 1 București și CSU Știința București.

În CN U16 este obligatorie apărarea om la om în primele două sferturi. În repriza a doua nu sunt restricții. De asemenea, jucătorii au avut de trecut normele de control.

În acest sezon s-a revenit la turneul final de șase echipe care joacă fiecare cu fiecare, iar clasamentul turneului dă ordinea finală. În sezonul precedent au fost formații la turneul final, au fost două grupe, semifinale și finale. Campioana ediției precedente este Steaua CSM Eximbank București, care s-a impus în ultimul act cu CSS Târgoviște, scor 82-79. A fost al doilea titlu consecutiv pentru „militari” la această categorie de vârstă.

Turneul final din acest sezon începe luni la sala Mihai Viteazul din București și se încheie vineri.

Programul:

Etapa 1

(21 mai)

(Ora 15:30) CSS Sighetu Marmației - U BT 1 Cluj-Napoca

(17:30) CSU Știința București - CS Agronomia București

(19:30) LPS Bihorul 1 Oradea - CSM Steaua 1 București

Etapa 2

(22 mai)

(15:30) U-BT 1 Cluj-Napoca - LPS Bihorul 1 Oradea

(17:30) CS Agronomia București - CSS Sighetu Marmației

(19:30) CSM Steaua 1 București - CSU Știința București

Etapa 3

(23 mai)

(12:00) LPS Bihorul 1 Oradea - CSS Sighetu Marmației

(14:00) CSU Știința București - U-BT 1 Cluj-Napoca

(16:00) CSM Steaua 1 București - CS Agronomia București

Etapa 4

(24 mai)

(12:00) CSS Sighetu Marmației - CSU Știința București

(14:00) CS Agronomia București - LPS Bihorul 1 Oradea

(16:00) U-BT 1 Cluj-Napoca - CSM Steaua 1 București

Etapa 5

(25 mai)

(12:00) CSU Știința București - LPS Bihorul 1 Oradea

(14:00) U-BT 1 Cluj-Napoca - CS Agronomia București

(16:00) CSM Steaua 1 București - CSS Sighetu Marmației

În perioada 25-27 mai se va disputa și turneul final B, tot în capitală, dar la sala ICH. Participă la acest turneu: U-BT 2 Cluj-Napoca, LPS Focșani, CSU Ploiești, CSU Sibiu, CS SCM Timișoara și CSS Nr. 4 Lumina București.

*foto: CSM Steaua Baschet facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!