Stiri Juniori U20 Masculin

TSF Tîrgu Mureș. Rezumatul celei de-a doua zi

Noémi Csiki

Noémi Csiki
16.03.2013

Statistica

În primul meci din etapa a doua, LPS Focșani a surprins pe Timba în prima jumătate a partidei și și-a dus avantajul la 15 puncte. Înainte de pauza mare însă, timba a revenit și în sfertul al treilea ei au fost cei care s-au distanțat cu 15 lungimi. Finalul a fost totuși strâns, iar Timba a câștigat cu scorul 56-57 (pe sferturi 18-10, 11-22, 12-18, 15-7).

Timba a folosit doar 8 jucători, din care Alin Andrieș a reușit 18 puncte (3x3), 16 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții, iar Dominic Csender 11 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive și 4 intercepții.

La Focșani, Florin Popovici a totalizat 15 puncte și 14 recuperări, iar Andrei Neguroiu, 6 puncte, 13 recuperări, 5 pase decisive și 6 intercepții.

Statistica

 Al doilea meci a consemnat încă o confruntare foarte echilibrată, însă de această dată scorul s-a menținut strâns pe tot parcursul meciului. Mureșenii s-au distanțat cu 11 puncte în sfertul al doilea, însă dinamoviștii au replicat repede, și la pauză tabela arăta egalitate la 41. Niciuna dintre echipe nu a cedat, dar nu a reușit nici să se distanțeze decisiv. Soarta partidei s-a decis numai în ultimele secunde.
Chiar dacă Dinamo a pornit cu avantajul experienței, vârstei și a forței fizice (majoritatea lotului mureșean fiind compus din jucători între 16 și 20 de ani, fără sau cu puțină experiență în primul eșalon), mureșenii i-au surprins cu un joc tactic foarte bine pregătit și în ciuda absenței lui Steff, BC Mureș a câștigat cu scorul 76-74 (pe sferturi 24-22, 17-19, 20-17, 15-16).

Mădălin Potcoavă a reușit 10 puncte și 11 recuperări, Alin Borșa 12 puncte (2x3) și 4 recuperări, Adrian Oprea 13 (1x3)puncte, Raul Pușcaș 10 puncte, și Baczó Balázs, (3x3)14 puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive. La Dinamo, Vladimir Mihai a adăugat 17 puncte (5x3), 13 recuperări și 3 pase decisive, Ciprian Țelinoiu 12 puncte (2x3), 5 recuperări, 8 pase decisive și 6 intercepții, iar Leonard Filip, 17 puncte (1x3) și 14 recuperări.


Înaintea ultimei zi, BC Mureș este singura echipă fără înfrângere de la turneu, și practic, calificată în faza finală, iar LPS Focșani, singura fără victorie. Aceste două echipe vor juca ultimul meci al turneului, după duelul dinte Timba și Dinamo, care va decide cealaltă calificată.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    surpriza
    Pt. multi victoria muresenilor este surprinzatoare avand in vedere lotul dinamovistilor cu multi jucatori experimentati, cu realizari deosebite in prima divizie. Gazdele au folosit o rotatie de 9-10 jucatori primind minute si contribuind la victorie si juniori de 16-17 ani : Boloni, Uta, Engi, Potcoava, Oprea. Felicitari antrenorilor mureseni pt. curajul de a arunca intr-un joc tare si jucatori foarte tineri !!! Nu acelasi lucru se poate spune despre dinamovisti care nu au introdus in teren pe juniorii Badulescu, Marinica si Codreanu, pacat. Sunt convins ca acestia si-ar fi facut datoria.....Continuati sa jucati cu marea speranta Telinoiu!

    cu 11 ani în urmă (17.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii