Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tauras Jogela, ultima achiziție a echipei BCM U Pitești

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
06.09.2015

Jogela

Duminică (06.09), BCM U Pitești a ajuns la un acord cu baschetbalistul lituanian, Tauras Jogela, informează site-ul oficial al grupării argeșene.

Născut pe 2 mai 1993, la Taurage, Jogela este un jucător ce poate evolua pe pozițiile 4 și 3, dar se poate apăra și la poziția 5. El măsoară 2.03 metri și sosește de la Pieno Zvaizgdes, echipă angrenată în primul eșalon baschetbalistic al Lituaniei, dar și în Liga Baltică.

Sezonul trecut, Jogela a jucat 39 meciuri la nivelul campionatului din Lituania, respectiv 14 la nivelul Ligii Baltice. În campionatul intern, a avut medii statistice de 8.7 puncte, 3.7 recuperări, o pasă decisivă, 0.8 intercepții și 1.1 posesii pierdute, pentru 8.1 la eficiență. Fosta echipă a jucătorului lituanian s-a clasat pe poziția a patra în clasament.

În Liga Baltică, Tauras a înregistrat medii de 6.6 puncte, 3.6 recuperări, 1.4 pase decisive, 0.7 intercepții și 1.4 posesii pierdute, pentru un index al eficienței de 7.7. El a avut procentaje de 53.7% la două puncte, 36.4% la trei puncte, respectiv 58% la linia de pedeapsă. Alături de echipa sa, Jogela a ajuns până în fazele semifinale ale competiției.

În anul 2009, alături de naționala U16 a Lituaniei, Jogela a obținut medalia de argint în cadrul Campionatului European, Divizia A. De asemenea, noul jucător al echipei noastre a fost desemnat MVP-ul competiției amintite.

De-a lungul carierei, el a mai jucat pentru Zalgiris Kaunas, Lietkabilis și BC Nevezis (Lituania).

Iată lotul pe care se va baza Jovica Arsicva în noua ediție a campionatului:

Fundași – Ronald Ross, Pedja Stamenkovic, Adrian Tudor, Mircea Ghiță;

Extreme – Rihards Kuksiks, Vyacheslav Bobrov, Bogdan Stăncuț, Alexandru Neguț, Mihai Căprărescu, Cornel Alexiu;

Pivoți – Aleksandar Mladenovic, Tauras Jogela, Cătălin Vlaicu, Lucian Chirof.

19 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Bun venit!
    In sfarsit, avem lotul complet! Asta e bine! Un jucator ok, care sare mult, l-am vazut pe Youtube. Bine ai venit la Pitesti!

    cu 8 ani în urmă (06.09.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    ...
    Ma asteptam la mai mult, aveam totusi nevoie de un jucator mai inalt, e mai mult extrema decat pivot...! In afara de Mladenovici nu stam prea bine la talie...!

    cu 8 ani în urmă (06.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Re
      Vin la baschet de 8 ani. Daca am intelege fenomenul cu totii, ne-am da seama de ce s-a adus un patru. De ce sa vina 5 cand anul asta se joaca cu roman? Vlaicu mai juca asa? Nu!

      cu 8 ani în urmă (06.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Re
      Vlaicu nu e un 5 clasic, joaca mai mult 4:), aveam nevoie de cineva de cel putin 2,08-2,09, postil de pivot e foarte important, Mladenovici e foarte bun, dar nu poate sa joace la intensitate maxima mai mult de 28 de minute maxim!

      cu 8 ani în urmă (06.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Re
      Tocmai, Vlaicu va juca 5! Nu 4! Asta e chestia... s-a gandit bine, ca astfel sa joace romanii

      cu 8 ani în urmă (06.09.2015)
    • tzontzolino:

      re
      E foarte simplu- nici celelalte echipe nu au decat un singur 5 valoros- cand e pe teren acel 5 intra si Mladenovic, cand se schimba- jucam cu Vlaicu sau Bob. Pare ok transferul! Sa speram ca face treaba! Din ce am vazut la Pitesti, Stamenkovic nu ataca prea bine cosul (posibil sa fie si accidentat am vazut). Adi Tudor se misca bine, nu inteleg de ce Mures sau Steaua nu l-au tinut!

      cu 8 ani în urmă (06.09.2015)
    • FC Argeș Pitești adu:

      stamenkovic
      Cred ca ne va ajuta f mult in aparare.cu multe recuperari si interceptii.e ok,avand in vedere ca joaca in aceeasi echipa cu ross ;)

      cu 8 ani în urmă (06.09.2015)
    • FC Argeș Pitești adu:

      vlaicu
      Si eu credeam ca a venit pt poz 4.nu l.am mai urmarit in ultima vreme.dar si la giurgiu si la energia a jucat 5.o sa fie greu...dar e un baiat muncitor si sigur va da totul pe teren.

      cu 8 ani în urmă (06.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Re
      La libere pe Vlaicu il ajuta faptul ca joaca si 3X3...unde o libera marcata iti poate castiga meciul si invers..!

      cu 8 ani în urmă (06.09.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    lot
    Avem posturile acoperite cu 2 jucatori.tudor probabil ca o sa joace cam 20 si ceva de minute,restul se vor imparti la ceilalti romani.ramane de vazut vlaicu cum se va descurca ...mai ales ca celelalte echipe stau f bine pe poz 4-5.bobrov si jogela sunt tineri,ar trebui sa fie f determinati.

    cu 8 ani în urmă (06.09.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Lot
    Aratam bine! Pana acum, romanii s-au miscat bine. Vlaicu baga toate liberele, ceea ce e bine! Stie antrenorul pana la urma ce tactica trebuie folosita

    cu 8 ani în urmă (06.09.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    e bine
    Nu cred ca am avut niciodata in lot 4 jucatori de certa valoare:ross,kuksiks,bobrov si mladenovic.

    cu 8 ani în urmă (07.09.2015)
    • FC Argeș Pitești adu:

      ....
      Exceptand anii 2000 si 2007 ;)

      cu 8 ani în urmă (07.09.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @tzotzolino
    Cand Adi juca pentru alte echipe nu aveai cum sa iti dai seama cu adevarat cat de valoros este dar acum ca o sa joace la voi o sa ai timp sa il analizezi mai bine mai in detaliu si o sa dai tu singur raspunsul la intrebarea de ce nu l-au tinut Muresul si Steaua.Parerea mea este ca Vlaicu poatr juca pe 5 fara probleme deoarece jucand la nivel inalt 3x3 si-a dezvoltat bine tehnica.

    cu 8 ani în urmă (07.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Re
      La Mures nici macar nu a jucat!

      cu 8 ani în urmă (07.09.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Romani
      Din ce am observat in ultimii ani, Vlaicu va deveni romanul important si sper sa valorifice aceasta sansa.Cat despre Aditza, nu va entuziasmati, nu va putea juca mai mult de 10-12 min, oldboy este delicat in exprimare in legatura cu atitudinea lui Adi Tudor...

      cu 8 ani în urmă (07.09.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    transferuri
    Cred ca am facut, in mare parte, niste transferuri bune. Totusi, Stamenkovic pare sub valoarea celorlalti jucatori. Mladenovic pare usor sub valoarea lui Milosevic, Bobrov mi-a placut mult cum s-a miscat. Kuksiks este , fara indoiala, un jucator valoros insa mi s-a parut putin neimplicat, sper ca in campionat sa se implice mult mai mult. Sincer, ma asteptam la un 4-5 mai valoros, dar sa speram ca Jogelava fi jucatorul de care aveam nevoie. Go BCM U !

    cu 8 ani în urmă (07.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Re
      Am vazut echipa in 2 amicale si sa tragem concluzii? Nu cred ca e bine! Stamenkovic a jucat accidentat. PS: Nu stiu ce parere ai tu, dar Mladenovic e cel putin putin la fel de bun ca Milosevic in atac. In aparare nu se poate compara, e peste cu 2 nivele.

      cu 8 ani în urmă (07.09.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Rudolf
    A jucat cand a fost strict necesar. Daca vrei mai vorbim despre el pe la mijlocul returului.

    cu 8 ani în urmă (08.09.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!