Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Team Bobe câștigă All Star Game 2019 după un meci în care s-au marcat 213 puncte

David Istrate

David Istrate
20.04.2019

lnbm all star game 2019

După două zile pline de tensiune, în urma cărora s-a desemnat câștigătoarea Cupei României, BTarena din Cluj-Napoca a găzduit și All Star Game 2019. Evenimentul a fost unul special, fiind încărcat de numeroase surprize și momente memorabile. 

Ediția din acest an a All Star Game-ului a fost centrată în jurul formației gazdă, U-BT Cluj-Napoca, echipă ce sărbătorește în 2019 un secol de existență. Drept urmare, ora de începere a fost 19:19, un simbol evident al anului 1919, cel în care a fost înființat clubul clujean. Primul moment al serii a fost reprezentat de concertul trupei Voltaj, care a avut o piesă specială pentru Universitatea Cluj-Napoca.

După mai bine de o jumătate de oră, All Star Game-ul a continuat cu un video dedicat lui Ghiță Mureșan și altor baschetbaliști ce au rămas în istoria clubului universitar. Pe rând, pe cubul video plasat în tavanul arenei au apărut nume importante precum Horia Demian, Marius Crăciun, Mircea Cristescu, Gigi Isofache, Voicu Moldovan, Ghiță Mureșan și Paul Chetreanu. Aceștia au fost aplaudați de către suporterii prezenți în arena clujeană și apoi s-a făcut tranziția înspre partida în sine.

Momentul prezentării celor două loturi a fost precedat de un show de lasere impresionant, prin care organizatorii au reflectat pe parchetul sălii date importante din istoria lui U-BT Cluj-Napoca.

Apoi, jucătorii celor două formații au intrat pe rând pe teren și s-au aliniat pentru a asculta imnul de stat al României. Acesta a fost cântat de către o fată ce face parte din Voltaj Academy, școala de muzică a trupei Voltaj.

Așadar, la 20:20 s-a dat startul jocului iar primele puncte au fost înscrise de Dragan Zekovic. Fazele spectaculoase nu au întârziat să apară: Kevin Hardy a înscris un alley-oop venit în urma unei pase cu pământul de la Morris Curry. Au urmat o serie de dunkuri semnate de Bobe Nicolescu, Kevin Hardy și Kyndall Dykes, care au ridicat publicul în picioare. De asemenea, Dykes Jr., fiul jucătorului de la U-BT Cluj-Napoca, a intrat pe teren și a fost ajutat de Ousmane Barro să marcheze un slam-dunk prin care scorul a devenit 6-6.

În timpul jocului, organizatorii au pregătit sunete după modelul celor din NBA însă personalizate după piese celebre sau după cântecele galeriei lui U-BT Cluj-Napoca. La finalul sfertului, Nandor Kuti a rămas liber la linia de trei puncte iar Kyndall Dykes, coechipierul său de la echipa de club, i-a acordat mult spațiu strigând „Leave him, leave him” (n.r. „Lasă-l să arunce”). Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 32-20 pentru Team Bobe, care a arătat mult mai bine în secvența inaugurală.

La prima pauză dintre sferturi a avut loc faza de calificări a concursului de 3 puncte. Cei doi jucători ajunși în finală au fost Goran Gajovic (19 puncte) și Dragan Zekovic (17 puncte). În această întrerupere a jocului, Kyndall Dykes s-a dus să discute cu jucătoarele de la Satu-Mare, fiind apoi pedepsit de arbitrul Bogdan Podar: americanul echipei organizatoare a fost nevoit să facă niște flotări.

lnbm all star game 2019

Sfertul al doilea a fost foarte spectaculos, fiind început cu un „concurs” de dunkuri între Rolland Torok și Amedeo Casale. Andrei Mandache a înscris în urma unui layup spectaculos și apoi Nandor Kuti și Kevin Hardy au reușit două dunkuri prin care au redus din diferență. A urmat un duel al celor doi căpitani, Nandor Kuti și Bobe Nicolescu, și apoi unul între doi americani, Kyndall Dykes și Kevin Hardy. În cele din urmă, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 67-49 pentru Team Bobe, după ce arbitrul Bogdan Podar nu a reușit să se apere la Kyndall Dykes.

La pauza mare, înainte de începerea Slam Dunk Contest-ului, suporterii prezenți au avut parte de o surpriză: Face Team, o echipă de dunkeri profesioniști, a încântat publicul clujean cu un show spectaculos în care au folosit o trambulină și o saltea. Apoi, Kevin Hardy a reușit să îl învingă pe Bobe Nicolescu în finală și a câștigat cel de-al treilea trofeul la acest concurs în România.

După pauză, Team Kuti a reușit să se apropie foarte tare de echipa adversă, însă nu a reușit să recupereze complet deficitul. Goran Gajovic a făcut spectacol cu slam-dunk-urile sale, în timp ce Kyndall Dykes a obținut primul fault al meciului. Bogdan Podar a aruncat libera suplimentară însă nu a reușit să o transforme. Același arbitru a încercat puțin mai târziu să înscrie după o pătrundere și a fost faultat însă nu a fluierat nimic. Mai mult decât atât, Podar s-a ales și cu un cartonaș galben din partea comisarului Viorel Constantinescu.

În pauza dintre ultimele două sferturi a avut loc finala concursului de trei puncte, care a fost adjudecată de Goran Gajovic după o finală strânsă cu Dragan Zekovic.

Spectacolul a continuat cu actul decisiv, în care Team Bobe a reușit să mențină avantajul în ciuda atacurilor venite din tabăra adversă. Astfel, echipa antrenată de Mihai Silvășan și Cristian Achim s-a impus cu scorul final de 110-103 și a câștigat ediția 2019 a All Star Game.

Din Team Bobe, cei mai buni marcatori au fost Kyndall Dykes (37 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, un capac), Bobe Nicolescu (27 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive) și Andrei Mandache (13 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție). De partea cealaltă, s-au remarcat Nandor Kuti (26 de puncte, 16 recuperări, 4 pase decisive), Goran Gajovic (20 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții) și Amedeo Casale (15 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție).

MVP-ul acestei partide a fost desemnat Bobe Nicolescu, acesta terminând cu un indice al eficienței de +33, cel mai bun din echipa sa. Din meci, cel mai mare indice l-a avut celălalt căpitan, Nandor Kuti, care a terminat cu +35.

Astfel, cu multe confetti s-a încheiat un eveniment excelent organizat de U-BT Cluj-Napoca și Federația Română de Baschet care a avut însă o singură problemă: prezența scăzută a fanilor. Sperăm ca la următoarele ediții, suporterii să vină în număr mult mai mare și să se bucure de baschet și de cei mai carismatici jucători din Liga Națională.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!