Stiri Acvile

Team Bucharest, locul patru la FIBA 3x3 World Tour

Dan Oancia

Dan Oancia
13.10.2014

Bogdan Popescu, Angel Santana, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan, cei patru baschetbaliști care au reprezentat România la FIBA 3x3 World Tour, au reușit cea mai bună performanţă a unei echipe româneşti în circuitul mondial al baschetului 3 la 3. Team Bucharest a ocupat poziţia a patra la finele competiţiei, după ce a pierdut în semifinale contra unei echipe din Canada, Saskatoon.

În 2012, reprezentanta României a obţinut, la Miami, poziţia a şasea, iar anul trecut, la Istanbul, locul 5. Cei patru baschetablişti au fost la doar un minut de finala mare, conducând cu trei puncte pe finalul jocului contra canadienilor de la Saskatoon. Până la final a fost 19-16 la adversarii românilor. Victima din sferturile de finală s-a numit Team Jakarta, de care baschetbaliștii din România a dispus cu 21-8. În faza grupelor, Team Bucharest a trecut de Sao Paolo din Brazilia și Manila, Filipine.

FIBA 3x3 World Tour a fost câștigat de Team Novi Sad. În urma rezultatului obținut de sârbi, echipa Bucureștiului s-a calificat în premieră la FIBA 3x3 All Star, un turneu cu premii în valoare de 120.000 de dolari, care va avea loc în 12 decembrie, la Doha, Qatar. După titlul european cucerit la București, Bogdan Popescu & Co. au reușit o nouă performanță de apreciat pentru baschetul românesc, fiind a patra cea mai bună echipă a lumii la baschetul în trei.

*Foto: prosport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!