Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Telefonul mobil mai atractiv decât un meci din playoff

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.04.2012

Meciul 3 al seriei dintre CSM Oradea și CSU Asesoft Ploiești, contând pentru turul inaugural al playoff-ului Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12, adjudecat de către fosta campioană națională cu scorul de 79-74 a avut parte de orice.

Angajament fizic, luptă în adevăratul sens al cuvântului, ambiție, dăruire, momente tensionate, încercări de intimidare mai mult sau mai puțin vizibile, decizii unele bune altele bizare ale jucătorilor, în aceeași notă din partea arbitrilor și așa mai departe. Un lucru pe care însă cei aflați în fața televizoarelor și bună parte din cei prezenți în sală nu l-au sesizat este activitatea comisarului delegat din partea FR Baschet.

Ion Olaru, fost arbitru și șef al comisiei cavalerilor fluierului, a fost prezent pe malul Crișului Repede pentru a superviza confruntarea a 3-a contând pentru primul tur al playoff-ului între echipele din Oradea și Ploiești. Atitudinea acestuia a fost însă una incredibilă și pe care nu mi-am imaginat că e posibil să o întâlnesc vreodată.

După ce și-a luat tacticos locul în centrul mesei oficiale domnul Olaru a pus mâna pe telefonul mobil, proprietate personală, începând să-l butoneze. Stimabilul oficial a continuat să folosească acest dispozitiv pe toată durata desfășurării meciului.

Vă reamintesc faptul că Ion Olaru, asemenea oricărui comisar delegat din partea FR Baschet, indiferent cine ar fi sau cine crede el că ar fi în afara acestei funcții pe care a deținut-o la un meci din campionatul național de baschet, este remunerat pentru această activitate. Mă întreb în condițiile în care a privit mai mult spre ecranul acelui telefon decât spre terenul de joc cum a fost posibil să evalueze activitatea celor trei arbitri respectiv modul în care s-a desfășurat meciul propriu-zis.

Nu contează că Pesic i-a dat cu cotul în gât lui Szijarto. Sau reacțiile nervoase ale lui Levi la adresa publicului respectiv a arbitrilor Alin Mircea Faur și Fabiana Nițu. Omul a fost foarte concentrat la ce făcea. Pe el nu l-a deranjat absolut deloc faptul că la doar câțiva metri distanță o mână de oameni se luptau cu ardoare și pasiune pentru a câștiga. Foarte probabil, Olaru a așteptat inflamarea publicului și creșterea numărului decibelilor în sala de joc pentru a se deranja să urmărească ce se mai petrece în teren. A mai aruncat  câte o privire sictirită și în direcția terenului de joc.

Unii se luptau pe viață și pe moarte pentru o victorie. Alții duceau același război cu scopul de a-și asigura calificarea în semifinale. Dar aceste lucruri nu l-au deranjat absolut deloc pe Olaru. Nu a fost lupta lui. Nu a fost războiul lui.

La un moment dat, curioasă de atenția pe care o acordă respectivului dispozitiv, Fabiana Nițu, arbitru care a condus finala Euroligii feminine în urmă cu aproximativ trei săptămâni, a aruncat o privire pe ecranul respectivului telefon. Nici ea nu s-a putut abține să nu râdă când a văzut ce îndeletniciri are comisarul.

Vă întreb un lucru: credeți că pe acest om îl interesează faptul că în aceste rânduri este prezentată indolența, lipsa de profesionalism sau de respect arătată față de toți factorii implicați în acest meci? Dar pe cei care îl deleagă?

Dacă ești saturat, plictisit și ai văzut/supervizat prea multe meciuri, cine te împiedică să renunți? O astfel de funcție e cumva o obligație de viață și noi, prostimea, nu avem cunoștință de așa ceva? Unde scrie că trebuie să rămâi comisar sau în prim-plan indiferent de funcția pe care o ocupi până la adânci bătrâneți?

Și mai întreb un lucru: cine evaluează activitatea comisarilor?

Ei (unii dintre ei) sunt precum niște zei în sălile de baschet din România. Au statut însă absolut nicio responsabilitate. Și mai afișează și o crasă lipsă de respect față de toată lumea.

Mi-aș dori foarte mult să văd raportul acestui meci. Dar și să aflu cine l-a întocmit.

4 comentarii la aceasta stire:
  • cornelush :

    penibil !!!!!!!!!!
    Am impresia ca si tu esti un frustrat ,care nu stie ce sa mai faca ca sa aveti cat mai multe vizualizari .Practic stii cine esti tu ,iti zic eu un care nu stie altceva decat sa dea cu noroi in oameni . PENIBILLLL.Ce ai fi vrut sa faca sa opreasca meciu , si sa intrebe pe tine cine te lovit ???? Dar asa se intampla cand esti frustrat si joci toata viata baschet in curtea scolii...... Lipsa de profesionalism pe care o mentionezi tu in articol ,o denoti doar tu prin jalnicele elucubratii si jigniri

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • U :

    cornelush draga
    esti un mic postac?
    sclavul lu Ghita?
    U-asehotzi in finala, bate U!

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Pukuchan :

    cancan
    Cei care urmaresc un site baschetbalistic sunt de obicei care iubesc acest sport si doresc sa fie la curent cu ceea ce inseamna acest sport la nivel national cat si international.Ceea ce ati incercat dumneavoastra sa faceti aici,domnule Adrian Micinic,este defapt un articol de duzina,care parca este decupat din presa de scandal.Intradevar in mod normal ar fi trebuit sa aveti "o explozie a raiting-ului",pentru ca acest tip de articole/emisiuni 'prind la public' insa nu cred ca vor prinde si printre baschetbalisti fie ei:jucatori,spectatori,antrenori sau oficiali.

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Quetz :

    @Pukuchan
    Nu vreau sa te fac postac, dar se pare ca incurci borcanele. Adica te revolta articolul, dar nu te revolta actiunile domnului Olaru. Ori sistemul tau de valori e cel putin rasturnat, ori...esti un postac

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!