Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Teodora Neagu: „Anul trecut, în aceeași zi, am pierdut finala. După un an, am câștigat-o!”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.04.2018

ACS Sepsi SIC este campioană pentru al treilea an la rând, după 3-1 în finala cu CSM Satu Mare. Alb-verzile s-au impus cu 85-76 în meciul 4 al finalei, la Satu Mare. Teodora Neagu a fost jucătoarea U22 de bază pentru campioană în acest campionat.

Victoria care a încheiat finala din acest an în favoarea celor de la Sepsi s-a înregistrat la sala „Ecaterina Both” din Satu Mare. Teodora Neagu a primit prima sa medalie de câștigătoare a Ligii Naționale în sala unde debuta în primul eșalon. Se întâmpla în 25 noiembrie 2012. Pe atunci la BCM Danzio Timișoara, Extrema de forță a jucat 10:15 minute în meciul cu CSM Satu Mare. Cei de la statistică au fost luați prin surprindere atunci și gălățeanca nu apare pe pagina dedicată meciului pe site-ul federației, ci este trecută cu numele unei coechipiere și cu numărul 24.

Teodora Neagu a jucat fix 10 minute în meciul 4 al finalei, atât cât sunt obligate echipele să țină jucătoarea U22 în teren, în primul sfert. A contribuit cu 2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, având în față o adversară mult mai experimentată. Jucătoarea cu numărul 25 de la ACS Sepsi SIC ne-a oferit un scurt interviu după finală.

„Am jucat în primele 10 minute și, cu toate acestea, de la început meciul a fost foarte intens. Consider că regula pentru jucătoarea U22 m-a ajutat foarte mult și am crescut foarte mult în acest an competițional. Aici am debutat ca și jucătoare de Liga Națională și aici am câștigat primul meu titlu în LNBF. E un sentiment pe care nu-l pot descrie în cuvinte. Am plâns și plâng în continuare. Nu-mi vine să cred, este o realizare foarte mare pentru mine și, Doamne ajută, la cât mai multe titluri.

Consider că sfertul 3 a fost momentul cheie, când am ieșit după pauza mare, la scor egal. Am intrat pe teren și am avut un run de 7-0. Atunci a fost momentul când am știut să apăsăm pe accelerație, să facem diferența. Consider că a fost și un avantaj psihic când am ieșit de la vestiare și am avut acel run. Sfertul 3 e cel mai important sfert în baschet, după părerea mea”, ne-a declarat Teodora Neagu.

Aceasta a jucat în 27 de meciuri din actuala ediție a LNBF și are medii de 3.2 puncte, 1.7 recuperări, 0.6 pase decisive și 3.4 eficiență medie în 12:21 minute.

Interesant este că în 2017, în aceeași zi de 27 aprilie, ACS Sepsi SIC câștiga finala campionatului, la Cluj-Napoca, iar Neagu era atunci în tabăra învinselor. După un an a făcut pasul spre primul său titlu. Patru dintre coechipierele sale de atunci, Mandache, Denson, Harrison și Sfîrlea, au jucat în finala din acest an pentru CSM Satu Mare.

„Anul trecut, în aceeași zi, am  pierdut finala, iar după un an, în aceeași zi am câștigat-o. A fost foarte greu să joc împotriva fostelor mele coechipiere și a prietenelor mele, dar pe teren suntem adversare, iar în viața de zi cu zi suntem foarte bune prietene”, a adăugat Teodora Neagu.

Scorul final în ultimul act de anul trecut a fost tot 3-1 în favoara lui Sepsi. Coincidența face că, la fix un an, alb-verzile și-au adjudecat titlul după o victorie cu același scor în meciul 4, 85-76 pe terenul adversarei.

*foto: 1) Sepsi-SIC facebook, 2) Andreea Vlase

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA ABSOLUTA!
    Bravo SEPSI SIC !! SUCCES FETELOR !! SINTETI CELE MAI BUNE DIN TARA !! FELICITARI TEODORA,TYAUNNA,ANNEMARIE, MONIKA, ADRIENNE,NATHALIE,TÜNDE,ANCUTA,ANDREEA,DANIELLE,RUZICA,MARINA,RENÁTA !!BRAVO ZORAN MIKES !!

    cu 5 ani în urmă (28.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!