Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Teodora Neagu: „Venim la Timișoara cu gândul la victorie. Ne dorim să câștigăm fiecare meci”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.10.2017

Teodora Neagu

Campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe își începe cursa pentru apărarea titlului cu o deplasare pe terenul nou-promovatei CS SCM Timișoara. Teodora Neagu, venită în această vară la Sepsi, a vorbit pentru site-ul nostru despre primul meci al sezonului, trecerea sa de la formația vicecampioană la deținătoarea titlului, dar și despre regula U22, obligatorie în primul sfert.

Teodora Neagu este născută la Galați, acolo unde a și început baschetul și a jucat pentru echipele de junioare. A debutat în Liga Națională la BCM Danzio Timișoara, iar cele mai multe minute în primul eșalon le-a strâns la Universitatea Cluj-Napoca. Sezonul trecut a ajuns cu formația clujeană până în finala campionatului.

„Este primul meci din campionat și venim la Timișoara cu gândul la victorie. Noi tratăm fiecare meci cu seriozitate și bineînțeles că ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm, fie că este în deplasare sau acasă”.

Sepsi joacă  primul meci oficial din acest sezon, în timp ce timișorencele au avut deja două partide în cupă.

„Am avut parte de un program precompetițional bine pus la punct și consider că meciurile amicale ne-au ajutat foarte mult să ne omogenizăm ca echipă și să punem în aplicare tot ce am acumulat în această perioadă. Am jucat împotriva unor echipe puternice, iar noi am abordat meciurile la fel ca și pe cele oficiale din campionatul intern”.

Extrema de forță a trecut de la vicecampioana Universitatea Cluj la campioana ultimelor două ediții.

„Momentan statutul meu este încă de vicecampioană. Va fi un sezon lung și numai la finalul acestuia va avea loc verdictul dacă voi fi campioană sau nu. Consider că decizia pe care am luat-o este un pas înainte în cariera mea de jucătoare, care abia acum începe. Pot spune că m-am adaptat rapid și sunt numai ochi și urechi când vine vorba de cerințele antrenorului”.

Teodora Neagu este născută  în 1996 și se încadrează la cerințele pentru noua regulă care cere echipelor să folosească o jucătoare sub 22 de ani în primul sfert.

„Regula reprezintă un avantaj considerabil atât pentru mine, cât și pentru celelalte jucătoare de vârsta mea sau mai mici. Tot ce trebuie  să facem este să profităm de aceasta și să dăm tot ce este mai bun din noi pentru a crește în valoare și experiență”.

Tânăra gălățeancă va debuta săptămâna viitoare în EuroCup. Aceasta ne-a vorbit despre obiectivele echipei și cele personale.

„Dorim să ne păstrăm statutul de echipă campioană și să câștigăm și Cupa României,  iar pentru EuroCup dorim să avansăm cât mai departe posibil în competiție. Pentru mine, personal, cele mai importante lucruri în acest sezon sunt să reușesc să îmi ajut echipa să atingă aceste idealuri și să mă dezvolt ca și jucătoare din toate punctele de vedere. Într-adevăr, faptul că fac parte dintr-o echipă care va evolua în EuroCup este un mare avantaj deoarece vom juca împotriva unor echipe puternice și voi întâlni jucătoare cu experiență de la care am multe de învățat”.

Teodora Neagu are deja peste 70 de meciuri jucate în Liga Națională și se apropie de 900 de minute în această competiție. Cele mai multe minute le-a strâns în sezonul 2014-2015 când a jucat în 30 de partide pentru Universitatea Cluj-Napoca, cu peste 20 de minute/meci. Aceasta a făcut parte din loturile naționale la diverse categorii de vârstă și în vară a participat cu naționala României la Jocurile Francofoniei unde limita de vârstă a fost de 25 de ani.

*foto: Szigyártó Szabolcs/CROW Security 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!