Stiri

Tim Duncan revine în NBA

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.07.2019

Tim Duncan și-a încheiat cariera profesionistă în NBA în 2016, după 19 ani petrecuți în uniforma lui San Antonio Spurs. Cvintuplul campion NBA nu a putut sta foarte mult departe de baschet iar acum a fost anunțată revenirea sa la echipa alături de care a cunoscut mari succese. Tim Duncan, 43 de ani, va fi din sezonul următor antrenor asistent în staff-ul condus de Gregg Popovich la San Antonio Spurs.

Revenirea lui Tim Duncan la San Antonio Spurs a fost marcată în stilul caracteristic de Gregg Popovich: „Este potrivit ca, după ce am servit loial timp de 19 ani ca asistent al lui Tim Duncan, el să îmi returneze favoarea.”

Tim Duncan a jucat în NBA doar pentru San Antonio Spurs și doar sub comanda lui Gregg Popvich. Alături de formația din Alamo City „The Big Fundamental” a câștigat 5 titluri de campion iar la nivel individual a fost desemnat de două ori MVP, de trei ori MVP al finalei și NBA Rookie of the Year. A fost selectat de 15 ori în All Star Game și de 10 ori a fost inclus în cea mai bună echipă a sezonului.

Tim Duncan completează staff-ul lui Gregg Popovich, din care a plecat Ettore Messina la finalul acestui sezon. Antrenorul italian a preferat să revină pe bătrânul continent la AX Olimpia Milano. De asemenea, Ime Udoka, un alt asistent al lui Pop a plecat de la formația din Texas.

Will Hardy a fost și el avansat în funcția de antrenor asistent, el aflându-se în staff-ul lui San Antonio Spurs încă din 2010, după ce a a absolvit la Williams College.

*foto: Chris Covatta/NBAE

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate