Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba Timișoara leagă prima dată două victorii în acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.01.2018

Timba Timișoara s-a impus pe propriul teren în restanța cu BC Mureș. Scorul a fost 92-63, pe sferturi: 21-17, 29-19, 21-12, 21-15. Oaspeții au avut parte de absențe importante și la meciul care a contat pentru etapa a 7-a, lipsind cei doi suedezi și Santa. Au jucat Stăncuț și Borșa. Începutul a fost echilibrat, dar Timba a preluat controlul în sfertul secund și s-a distanțat la un maxim de 31 de puncte.

Gazdele au început partida cu Naylor, Medgyesy, Reljic, Dumic și Lazăr. Oaspeții i-au avut în formula de start pe Ilicov, Steff, Borșa, Stăncuț și Engi. Steff a deschis scorul, iar Reljic a egalat la 2. Steff a reușit prima triplă a meciului. Medgyesy a egalat cu un 3 points-play. Ambele echipe au apelat la apărarea în zonă și au urmat minute în care au trecut pe rând la conducere. Ilicov, Reljic și Engi au înscris de după semicerc, iar Steff a egalat la 17. Naylor a „furat” o minge cu 5 secunde până la finalul sfertului și s-a încadrat în timpul regulamentar pentru a finaliza cu slam-dunk. La prima pauză scorul a fost 21-17.

Lazăr și Naylor i-au dus pe „urși” la +10 în minutul 13. Avansul a crescut la 13 lungimi, dar „tigrii” au reușit să se apropie la cinci, reușind și pătrunderi ușoare pe centru. Gazdele au trecut la pressing pe tot terenul și au pus probleme în construcția adversă. Kovacevic a găsit de două ori plasa de la distanță, iar Balmuș a transformat două libere după antisportivul lui Steff. La jumătatea partidei scorul era 50-36.

Naylor a deschis sfertul trei cu un nou dunk pe contră, iar Steff și Reljic au punctat de la distanță pentru 55-39. Galben-negrii au reușit câteva intercepții în finalul sfertului și au lovit pe contraatac, crescându-și avansul la 23 de puncte. Timișorenii au încercat să facă și spectacol, dar pasa lui Dumic pentru Naylor a rămas prinsă între inel și panou. La ultima pauză scorul era 71-48.

Dumic a reușit un 3 points-play în debutul sfertului patru, iar mureșenii au replicat cu 7 puncte la rând, prin care s-au apropiat la 74-55. Au fost aproape două minute fără coș. Gazdele au oprit seceta de trei minute din atacul lor cu reușitele lui Pierce și Ostojic. După run-ul de 7 puncte BC Mureș a avut aproape cinci minute fără să înscrie. Stăncuț a transformat o liberă și a oprit această perioadă. Reljic a transformat două libere, dar a ratat-o pe cea de la tehnicul primit de Borșa. În ultimul minut și jumătate s-a înscris mult, 13 puncte. Kovacevic a reușit două triple la rând și a dus Timba la cel mai mare avans, 31 de puncte. Engi a marcat ultimul coș al meciului care s-a încheiat cu scorul de 92-63.

Gazdele au reușit 50 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 28. Au fost 24 de puncte înscrise de galben-negri pe contraatac, în timp ce oaspeții au avut 3. Mureșenii au avut mai multe aruncări din acțiune, 71 la 63, dar „urșii” au avut un procentaj mult mai bun, 55,6% față de 36,6%.

Dejan Kovacevic a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte (5x3). Pentru Timba s-au mai remarcat: Naylor, în double-double cu 19 puncte și 10 recuperări, Reljic cu 17 puncte și 8 assist-uri și Lazăr, aproape de double-double cu 14 puncte și 9 recuperări.

Tot patru jucători au fost în double-digits și la mureșeni. David Engi a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 15 puncte. L-au urmat Steff cu 14 puncte, Girbea cu 13 puncte și Borșa, în double-double cu 11 puncte și 23 de recuperări.

Pentru Timba este a 4-a victorie în actuala ediție a Ligii Naționale. „Urșii” veneau după victoria din deplasare cu Dinamo, astfel că este prima dată când câștigă două meciuri la rând în acest sezon. Mureșenii suferă a 10-a înfrângere în campionat. BC Mureș rămâne la Timișoara pentru un duel în liga secundă cu satelitul Timbei, joi de la ora 12, iar vineri va întâlni cealaltă prim-divizionară de pe Bega, BC SCM Timișoara. Timba joacă sâmbătă acasă cu BC CSU Sibiu. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!