Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba Timișoara trece fără probleme de U Cluj și bifează primul succes stagional

Marius Petri

Marius Petri
25.10.2014

LNBM

Etapa a IV-a

94 - 54

Sala "Constantin Jude"

1-2 Fișa meciului 0-4

BC Timba și Universitatea Cluj s-au înfruntat în prima partidă a etapei cu numărul 4 din Liga Națională în sala “Constantin Jude” din Timișoara. Ambele formații veneau după înfrângeri pe linie în campionat, însă duelul direct nu a fost deloc echilibrat, jocul curgând doar în direcția dorită de gruparea de pe Bega.

Cu debutantul Hall în primul 5 și cu Nemanja Petrovic din nou în tribună, Timba începe partida cu un run de 8 puncte realizat în totalitate de Konstantyn Glazyrin. Universitatea încearcă revenirea, însă timișorenii se mențin în frunte și se distanțează la 15 lungimi la sfârșitul primului sfert, scor 27-12.

Timba începe la fel de bine și sfertul secund, cu 7 puncte consecutive, în timp ce oaspeții își mențin ineficiența la aruncări, înscriind doar după aproape 3 minute de la reluarea jocului. Diferența crește treptat în minutele următoare și gazdele își adjudecă și cel de-al doilea sfert, intrând la vestiare cu 17 puncte avans, scor 47-30.

Pauza mare nu aduce schimbarea dorită în formația pregătită de Carmin Popa, care are nevoie de 3 minute și jumătate pentru a marca în repriza secundă. Pe fondul ratărilor grupării ardelene, Timba majorează diferența la 26 de puncte la jumătatea sfertului 3, în special prin aruncări de la mare distanță. Cu Dandridge facând spectacol prin slam-dunk-uri și “trițe”, Timba intră în ultimul sfert cu +30 pe tabelă, conducând cu 73-38.

Semnele de întrebare referitoare la deznodământul confruntării dispar odată cu primele minute ale ultimului sfert, când devine clar că Universitatea nu are puterea de a reveni. Astfel, Bogdan Murărescu acordă minute și sportivilor autohtoni, iar partida se încheie cu un scor care denotă o diferența clară între cele două formații, 94-54.

Glen Dandridge a fost cel mai bun jucător al partidei, reușind 21 de puncte și 4 recuperări. Konstantyn Glazyrin a fost al doilea marcator al echipei bănățene, cu 19 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, în vreme ce Larry Hall a înregistrat 13 puncte, 5 assist-uri și 3 recuperări la primul meci în maieul “urșilor”.

În ceea ce privește tabăra oaspete, Mirel Dragoste a fost principalul remarcat, contribuind cu 18 puncte și 2 pase decisive. Acesta nu a fost susținut îndeajuns de colegi, următorii marcatori, Octavian Crainic și Mario Lazăr, având doar 6 puncte fiecare.

*foto: Mihai Toth (facebook.com/BCTimba)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!