Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Titus Nicoară: „S-au scris multe neadevăruri despre mine, dar fiecare își poate crea singur o părere”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.04.2015

Unul dintre principalii pioni din angrenajul formației Steaua CSM EximBank București, orădeanul la origine Titus Nicoară, a acceptat să vorbească pentru TotalBaschet despre seria din sferturile de finală cu CSM-U Oradea, câștigată de bucureșteni cu 3-0 la general. De asemenea, Nicoară a comentat și reacția suporterilor bihoreni prezenți în Arena „Antonio Alexe”, care l-au fluierat pe parcursul Meciului 3. 

Titus, debut cu dreptul pentru tine și Steaua în play-off, 3-0 cu CSM-U Oradea. Te-ai așteptat la acest scor?

„La cât de strâns a fost acest campionat mă gândeam că va fi o serie echilibrată. Până la urmă a fost 3-0, dar consider că fiecare meci se putea termina altfel. Meciurile de la București au cântărit enorm la moral în condițiile în care au fost decise la ultima posesie. Dacă pierdeam acolo un meci totul se putea schimba. Până la urmă a ieșit bine pentru noi, având în vedere că avem mai mult timp de odihnă”.  

Unde crezi că s-a rupt jocul trei? Ați fost conduși la diferență de 14 puncte, însă ați avut puterea să reveniți chiar și fără un jucător străin din rotație.

„Fizic am rezistat destul de bine după pauză și am început să ne apărăm din ce în ce mai bine. Am reușit și câteva coșuri ușoare pe tranziție, iar asta ne-a făcut munca mai ușoară pe final. Chiar dacă ne-au lipsit jucători cred că fiecare dintre noi a depus un efort considerabil în încercarea de a ne îndeplini obiectivul”.  

Ce ne poți spune despre primirea de care ai avut parte în Arena „Antonio Alexe”?

„Sincer nu mă așteptam să fiu fluierat la începutul meciului, având în vedere că la meciul din noiembrie am fost bine primit, iar din punctul meu de vedere nu s-a schimbat nimic de atunci. Am luptat pentru fiecare minge așa cum am luptat și pentru Oradea până în ultima secundă a finalei cu Ploiești si a finalei Cupei României. Anul trecut a fost unul incredibil din punct de vedere al rezultatelor și am fost poate la 5 minute de a obține un titlu, dar oriunde voi juca voi da totul pentru a obține victoria. S-au scris foarte multe neadevăruri despre mine, dar consider că fiecare își poate crea o părere singur. Chiar dacă la meci voi fi aplaudat sau fluierat, în continuare îi respect și îi voi respecta foarte mult pe suporterii orădeni pentru că am realizat niște rezultate istorice și am trăit niște momente de neuitat împreună”.

Urmează seria cu BC Mureș, e loc de o favorită sau de un pronostic?

„Mureșul joacă un baschet foarte bun de când a venit noul antrenor și se vede că s-a schimbat ceva. Au fost foarte aproape de a câștiga Cupa României, iar în primul tur au trecut până la urmă ușor de Cluj. Probabil că majoritatea oamenilor îi văd pe ei favoriți în condițiile în care nivelul lor a crescut foarte mult în ultimele luni, dar având în vedere că jucăm primele 2 meciuri la București, iar în confruntările directe scorul e 3-3, consider că plecăm cu șanse egale. Vom fi pregătiți și vom da totul să ajungem în finală”.

Titus Nicoară a fost prezent pe parchet în toate cele trei confruntări cu CSM-U Oradea din faza inaugurală a play-off-ului. Cu un total de 105 minute jucate în cele 3 dispute, baschetbalistul a totalizat 51 de puncte, 23 de recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții, 3 mingi pierdute și un indice la eficiență de 46 de unități. 

Respectivul Meci 3 de la Oradea a fost cea de-a doua revenire a lui Titus Nicoară în Arena „Antonio Alexe” din postura de adversar după despărțirea din vară de gruparea bihoreană. În sezonul precedent, formația din Oradea cu Nicoară în lot a cucerit două medalii de argint, în LNBM, respetiv în Cupa României. 

Citiți și:

Titus Nicoară, fluierat de publicul din Arena Antonio Alexe

Titus Nicoară, cel mai eficient jucător al meciului trei

Stănescu despre primirea lui Nicoară la Oradea: „Sincer nu înțeleg de ce, a fost un jucător emblematic acolo”

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!