Toate deciziile ultimului Birou Federal


Comisia s-a intrunit luni, 16 ianuarie 2017

Ultima ședintă a Biroului Federal, prima din 2017, a avut loc la sediul Federației Române de Baschet, luni, 16 ianaurie 2017. În cadrul ședinței au participat 10 membri ai BF, respectiv juristul FRB, Doru Toma, în calitate de invitat. 

Biroul Federal a aprobat o serie de decizii odată cu această ședință pe care le prezentăm în întregime:

1. Se aproba cu majoritate de voturi propunerile Colegiului Central de Antrenori pentru antrenorii principali ai Loturilor Nationale de juniori, dupa cum urmeaza:
U16 F - Madalin Piperea;
U18 F - Catalin Tanase;
U 20 F - Dan Calancea;
U16 M - Alexandru Olteanu;
U 18 M - Milan Sokic;
U 20 M - Tudor Costescu.
Urmeaza ca antrenorii principali sa-si aleaga ceilalti colaboratori din colectivul tehnic;

2. Se aproba cu unanimitate de voturi ca editia 2017 a Ligii Nationale de Babybaschet si Minibaschet sa fie organizata de FRB in colaborare cu  Primaria Mangalia, in orasul Mangalia;

3. Se aproba cu unanimitate de voturi propunerea Secretarului General al FR Baschet, dl Dan Berceanu, ca Adunarea Generala Ordinara a FRB sa fie programata in data de 07.04.2017, ora 10, la sediul FRB, avand urmatoarea ordine de zi:
1. Raportul de activitate pe anul 2016;
2. Bilantul financiar-contabil pe 2016;
3. Raportul Comisiei de Cenzori pe anul 2016;
4. Planul anual de activitate 2017;
5. Bugetul de venituri si cheltuieli pe 2017;
6. Afilieri definitive si dezafilieri;
7. Completarea Biroului Federal urmare a demisiei d-lui Dan Moraru;
8. Diverse;

4. Dupa prezentarea Raportului Comisiei FRB, care a participat la discutiile cu reprezentantii Primariei Targoviste si CSM Targoviste, BF a ascultat si prezentarea reprezentantilor CSM Targoviste referitoare la acest caz. In urma discutiilor, se aproba cu unanimitate de voturi urmatoarea decizie in cazul CSM Targoviste:
- incepand cu 16.01.2017, in baza prevederilor punctului 4 din Decizia de BF din 30.01.2015, FRB va bloca transferurile interne si internationale ale CSM Targoviste. Prezenta sanctiune poate fi ridicata astfel:
- dupa achitarea amenzii de 10.000 franci elvetieni de la FIBA  vor fi deblocate transferurile jucatoarelor romance din campionatele interne;
- dupa indeplinirea cumulativa a urmatoarelor criterii: achitarea unui cuantum de 50% din sumele stabilite prin deciziile BAT din 2013 si prezentarea unui angajament de plata convenit cu reclamantii din cazurile 0383/2013 si 0468/2013, transferurile internationale vor fi deblocate;
Cererile de transfer ale jucatoarelor romance, inregistrate la FRB pana la data de 16.01.2017, vor fi operate dupa achitarea amenzii de 10.000 franci elvetieni de la FIBA.
In cazul in care pana la data limita de inscriere in sezonul competitional 2017-2018, CSM Targoviste nu va face dovada indeplinirii cumulative a condi?iilor impuse de catre BF prin prezenta decizie, FRB nu va inscrie echipa in LNB.

5. Se aproba in unanimitate afilierea provizorie a „Asociatiei Club Sportiv Navodari”;

6. Se aproba cu unanimitate de voturi cuantumul baremului „judecatorului unic” la turneele finale ale Cupei Romaniei, F8, masculin si feminin, in valoare de 216 lei brut pe joc;

7. Se aproba cu unanimitate de voturi inceperea demersurilor pentru infiintarea centrelor nationale de juniori (parteneriate intre FRB si cluburile doritoare) in mai multe orase din tara, conform criteriilor de finantare ale MTS, COSR si MECS;

8. Se aproba cu unanimitate de voturi noua componenta a CCCLT: presedinte - Mihai Aldea; vicepresedinte - Constantin Ioan; membrii - Adrian Cuvatov, Cristina Anutei, la care se adauga prin rotatie unul din angajatii „Departamentului Competitii” al FRB;

9. Urmare a deciziei BF anterior, in cazul ABC Laguna, CCCLT a solicitat punctul de vedere al partilor, a reanalizat cazul si isi mentine decizia initiala, amenda 1.000 de lei pentru ABC Laguna. BF reanalizeaza cazul si aproba cu unanimitate urmatoarele:
 - conform RGOC, art. 23.22, lit.a, se sanctioneaza ABC Laguna Bucuresti cu amenda de 500 lei;
 -conform RGOC, art. 12.3, privind ”Protejarea imaginii jocului de baschet, a FRB, a propriului club si a adversarilor”, CSS 4 Bucuresti se sanctioneaza cu amenda de 500 lei, deoarece, conform RGOC, art. 12.4, acesta raspunde in solidar cu antrenorul Alexandru VASILE, persoana care a produs incidentul.Radu Bărăian / 18 January 2017 / 10:00


Galerie foto


Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!


Din aceeaşi categorie...
România urcă două locuri în clasamentul FIBA
Pe ce locuri se află adversarii României din preliminarii 
INTERVIU Georges Darwiche: “Nu am avut nicio problemă în a mă adapta la jocul veteranilor”
Jucătorul Stelei a vorbit despre prestația sa în tricoul naționalei și despre partida cu BC Timișoara 
VIDEO. Meciul dintre România și Olanda a oferit faza zilei în preliminariile FIBA World Cup 2019
Top 5 cele mai spectaculoase acțiuni ale zilei de duminică, 26 noiembrie 
EDITORIAL Ce partitura tactică a avut România în primele partide din „era Markosvki”
Câteva observaţii privind prestaţia „Vulturilor”, după schimbarea staffului tehnic 
VIDEO. Rezumatul victoriei României în fața Olandei
„Vulturii” au dispus de reprezentativa similară a Olandei la Cluj-Napoca 
Primul meci oficial câştigat de România după o pauză de trei ani
Ultima victorie, partida cu Suedia din august 2014 
Rolland Torok a fost cel mai bun marcator în meciul cu Olanda
Emi Căţe şi Giordan Watson, din nou prestaţii impresionante 
Toon Van Helfteren: „Românii au jucat foarte bine, ne-au forțat la 21 de mingi pierdute”
Antrenorul olandez nu a avut probleme cu convocările, cum s-a întâmplat în cazul altor echipe 
Yannick Franke: „Am fost fără energia și intensitatea pe care le-am avut vineri cu Croația”
Olandezii au fost învinși de „Vulturi” la Cluj 
studentU f interesant
0 
Felicitari si la mai multe astfel de insighturi de ordin tactic eventual si pt candidatele la titlu in LNBM 
click pt. Articol 27 November 2017 22:58
0 
baschetul e din ce in ceai atractiv in RO. Vezi cata lume merge la stadion si cata la sala in CJ, Oradea, SB, MS, Pitesti, chiar Craiova sau TM. Hai sa nu ne inchinam la looserii astia ca s a gasi cine sa transmita si baschet romanesc. De ex frb prin liveuri. Si stii ce? Decat umilinta sa dea meci de finala de camionat pe digi 3 sau 4 si pe digi 1 in acelasi timp ceva fotbal nimeni cu nimeni, mai bine prefer sa nu mai vad baschet pe tv. Merg la sala la Cj si mi ajunge. 
click pt. Articol 27 November 2017 22:48
u66 Nationala Romaniei
0 
Ieri tinerii (Cate, Kuti, Bobe, Darwiche) m-au făcut mândru că sunt român. Au arătat dăruire, tupeu si eficienta, dând tonul in sfertul 2. Felicitări si lui Rolli pentru felul în care a jucat pentru ROMÂNIA! Am mai spus că lotul nu e atât de slab incat sa fim ciuca batailor, lucru pe care l-a aratat noul antrenor... pentru ca acuma avem antrenor. 
click pt. Articol 27 November 2017 19:10
DonDiablo DonDiablo
0 
@soso69 eu la faza cu Branko am auzit altceva dar nu mai rost să comentăm acuma.Sincer sa aduci un jucător inactiv 7,8 luni doar că te ascultă și...mi s-a părut o mutare foarte proastă,doar Achim a vrut asta si nu e singura mutare prost gândită. 
click pt. Articol 27 November 2017 17:51
soso69 @mailman
0 
Eu inteleg ca nu iti place Achim dar macar da informatii corecte. Sa exemplific :
1 Mandache a jucat la Oradea intre 2005-2007 (18-20 ani)dupa care a plecat in SUA
2. Nicoara a jucat la Oradea intre 2003-2007 (15-19 ani) dupa care a plecat in Austria.

Achim a venit la Oradea in 2009. Explica-mi si mie cum a putut sa nu-i vada ca jucatori de perspectiva. In plus pt ca tu vorbeai acolo de juniori locali, te informez ca Mandache e aradean, chiar daca intr-adevar a inceput baschetul la seniori la Oradea.

Ai dreptate in schimb la Rolli si Laci care au fost lasati sa plece prea usor in Ungaria. In special pe Rolli pt ca pe Laci nu l-au prea putut opri intrucat vroia si el o schimbare dupa 8 ani la echipa.

@DonDiablo - cu Branko a fost diferit. Intelegerea era pana in primavara cu posibilitate de prelungire daca nu are o oferta mai buna. A primit o oferta dubla iar bugetul Oradiei era depasit. Din acest motiv a fost adus Franklin mai devreme sa aiba timp sa intre cat de cat in forma. 
click pt. Articol 27 November 2017 16:52
DonDiablo DonDiablo
0 
Mandache nu sunt sigur daca nu era în Cipru si Nicoara în Austria dar nu zic că așa a fost pt că nu mai țin exact minte.Numa Achim putea da afară unu ca Branko și aduce unu care nu mai jucase de 7,8 luni și avea pretenții să ia cu asa PG campionatu,să nu mai zic că dupa ce strigă jumate de sală scoatel afară își dă seama si Achim că nu joaca nimic și îl scoate.Nu dau nume că se știe despre cine era vorba. Puteți uni să-mi săriți în cap da Achim daca asa bun e dc nu l-a luat o echipa de afară?Sau secund la naționala? 
click pt. Articol 27 November 2017 15:41
0 
Era meciul nationalei si il putea transmite si Tvr-ul sau Dolce dar de platit au platit "jegurile". Sper sa nu apuc si ziua cand Digi se va reorienta pt ca nu stiu cine va lua baschetul romanesc in brate dintre celelalte televiziuni de sport. 
click pt. Articol 27 November 2017 15:32
0 
Nu stiu de unde ai tu statistica dar Bobe la Oradea are o medie de 16 minute pe meci si ar fi fost mai mare daca las Galati nu ar fi avut probleme si a jucat doar 5 min.
Nu contest ca nu ar merita mai mult dar in momentul de fata are a 2 medie dupa Mandache dintre jucatorii romani. 
click pt. Articol 27 November 2017 15:23
mailman la umbra Marelui Antrenor nu creste nici iarba!
0 
Achim i-a avut in lot la Oradea pe debutantii de 20 de ani pe atunci: Mandache, Nicoara, Lazar, Torok, s.a.m.d., dar nu le-a "vazut nici un potential". A incercat cu niste "maini moarte" carora nu le rostim numele din respect pentru ei (nu sunt ei de vina ca nu pot mai mult) si incearca in continuare! Pe de alta parte se pare ca merge si asa: echipa a luat un Campionat, dar de crescut juniori locali ioc... 
click pt. Articol 27 November 2017 14:47
un moldovean Radu Varna
0 
Din pacate nu am reusit sa vad meciul cu Italia in totalitate. Radu Varna a jucat ?
Oricum prestatii foarte reusite pt componentii echipei U20. M-am bucurat in special pt Darwiche pt ca e cel mai tanar si avem mare nevoie de un jucator la pozitia 1. Asta este drumul, trebuie dat credit tinerilor jucatori pentru ca, oricum suntem in lumea 3 , nu a 4 a a baschetului european.
Bravo baieti !!!!! 
click pt. Articol 27 November 2017 14:20