Stiri

Toney Douglas a fost oaspetele de seamă al lui CSM CSU Oradea, la meciul cu Sakarya BSB

David Istrate

David Istrate
01.11.2018

toney douglas oradea

CSM CSU Oradea a reușit o victorie importantă în grupele FIBA Europe Cup, scor 86-84, în fața celor de la Sakarya BSB. Chiar dacă nu este un nume cu o rezonanță foarte mare, Sakarya este formația care tocmai câștigase în ultima etapă din liga turcă meciul cu Anadolu Efes, în deplasare, scor 96-86. 

Vedeta echipei este fără îndoială Toney Douglas, care în partida cu Anadolu a marcat 36 de puncte. Douglas a jucat de-a lungul carierei în 394 de meciuri în NBA, după ce a fost draftat în 2009 de Los Angeles Lakers.

El a debutat însă la Knicks, pentru care ajucat timp de trei sezoane, pentru ca apoi să treacă pe la Houston Rockets, Sacramento Kings, Golden State Warriors, Miami Heat, New Orleans Pelicans (două sezoane) și Memphis Grizzlies. În total, Douglas a adunat medii de 7,6 puncte, 2,3 pase decisive și 2,2 recuperări, în 19,1 minute pe meci.

Cel mai bun sezon al său a fost în 2010/2011, când a jucat în 81 de meciuri pentru New York Knicks, cu medii de 10,6 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive în 24,3 minute pe întâlnire.

În sezonul 2017/2018 el a evoluat chiar la Anadolu Efes, echipă pentru care a strâns 7,9 puncte în 14 meciuri de Euroligă, iar din această vară evoluează la Sakarya.

Douglas nu a fost însă cel mai important om al turcilor în partida din Arena Antonio Alexe. Junior Etou a adunat 26 de puncte și 10 recuperări, cu +28 la eficiență, pentru echipa antrenată de Selcuk Ernak.

După această victorie, Oradea a ajuns la 1-2 în grupa A din FIBA Europe Cup și a urcat pe locul 3, la egalitate cu echipa turcă. Etapa viitoare, bihorenii vor juca împotriva lui Wurzburg, în timp ce Sakarya va primi vizita celor de la ZZ Leiden.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    Let´s get ready to rumble!
    Am avut o seara speciala: am vazut "pe viu" cum arata un jucator de NBA care ne-a egalat cu 4 secunde inainte de final si apoi am vazut un om de la noi cum marcheaza peste acelasi jucator pentru victoria noastra care a fost la fel de entuziasmanta ca si intr-o partida incinsa din NBA...

    cu 5 ani în urmă (01.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!