Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tony Bishop, absență neasteptată de pe lista nominalizărilor Piteștiului pentru All Star Game 2019

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
08.04.2019

La finalul unui sezon regulat extrem de spectaculos al Ligii Naționale de Baschet Masculin, în așteptarea playoff-ului, ne aflăm la mai puțin de două săptămâni de Final 4-ul Cupei României și de All Star Game 2019.

Una dintre partidele care s-au disputat în această ultimă etapă a fost cea dintre BCM U FC Argeș Pitești și CSM CSU Oradea. Meciul a reprezentat un “preview” al seriei de playoff care va pune față în față cele două echipe, în calitate de ocupante ale pozițiilor 3 și 6 la finalizarea clasamentului. În ciuda faptului că nu aveau nicio victorie în fața campioanei en-titre în acest sezon, vulturii alb-violeți s-au impus la o diferență de 9 puncte, scor final 90-81, pe baza unui meci mai slab făcut de oaspeți, poate și fiindcă miza era una aproape inexistentă.


Una din piesele de bază ale piteștenilor în această victorie a fost Tony Bishop. În cele 27:54 de minute petrecute pe parchet, panamezul a înregistrat procentaje de 64% la aruncările de 2 puncte (9/14), 67% la aruncările de la mare distanță (2/3) și 67% la linia de libere (2/3), pentru un total de 26 de puncte .La acestea a adăugat 4 recuperări și 4 pase decisive, ajungând la un indice al eficienței de 27. Astfel, după un sezon cu medii de 16 puncte, 6.2 recuperări pe meci și 1.8 pase decisive, fiind și unul dintre cei mai spectaculoși jucători din LNBM, posibil candidat pentru concursul de slam dunk. Fanii piteșteni ar fi vrut să aibă posibilitatea de a-l vota pe Tony în All-Star Game, cu toate acestea, în lista de jucători selectați de către staff-ul echipelor pentru procesul de votare, Bishop este absent.

Întrebat cu privire la această situație la finalul meciului contra CSM CSU Oradea, tehnicianul celor de la BCM U FC Argeș Pitești, Florin Nini, a răspuns:

“Nu e un motiv anume. Am pus jucătorii pe care eu am considerat că au avut o linie bună și nu este un motiv anume pentru care Tony Bishop nu se află acolo. Este, este un jucător foarte spectaculos, dar nu înseamnă că nu are merite sau nu este acolo din cauza unor merite pe care nu le are. Noi, în general, am mers pe mâna jucătorilor de echipă națională și atâta tot.Spectaculos este, nu a avut intodeauna evoluții bune dacă ne uităm la ultimele 4 meciuri și a avut doar una din patru, ceea ce pe noi ne interesează mai mult: eficiența și rolul în echipă și sigur că spectaculozitatea este un factor important pentru un All Star Game.”

Cei șase jucători selectați de staff-ul vulturilor alb-violeți sunt: Tudor Gheorghe, Mihai Măciucă, Maksym Korniienko, Maxim Sturanovic, Mladen Jeremic și Jahii Carson, mai exact un singur jucător ce reprezintă la acest moment Echipa Națională de Baschet a României, și anume Tudor Gheorghe. De altfel, singurii jucători care au mai fost convocați în acest sezon în lotul lărgit al tricolorilor au fost Radu Paliciuc și Marius Ciotlăuș, care în final nu au mai evoluat în meciurile oficiale respectiv, trecând hotarele, Tony Bishop pentru reprezentativa Panama. Spre comparație, jucătorul selectat pentru poziția 3, de extremă, a fost Mihai Măciucă, un tânăr jucător român de perspectivă, în vârstă de doar 19 ani, cu medii în acest sezon de 1.5 puncte, 0.7 recuperări și 0.4 pase decisive și un season-high de 6 puncte contra SCM Timișoara. Privind listele, decizia de a lăsa pe unul dintre principalii performeri ai echipei în afara ei este una destul de controversată. Astfel, ne rămane doar să sperăm că Tony Bishop va fi invitat la Dunk Contest, unde s-ar putea întrece cu alți atleți spectaculoși precum Kevin Hardy, Jason Washburn sau Kris Richard.

Sursa foto: Facebook - BCM U Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • tanaseb :

    T Bishop
    Clar ii un jucator spectaculos, poate merita sa fie nominalizat in locul lui Korniienko, care cred totusi ca ii mai eficient. Pentru ASG, Bishop are un atu in plus, clar. In rest, ma bucur ca macar la Pitesti sunt 2 romani trimisi pe aceasta lista de nominalizare. (Foarte ciudat, trebuia sa se procedeze ca in anii precedenti, sa poti vota orice jucator)

    cu 4 ani în urmă (08.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!