Stiri

Tony Parker s-a despărţit de San Antonio Spurs, după 18 ani

David Istrate

David Istrate
06.07.2018

tony parker s-a despartit de san antonio spurs

De-a lungul ultimelor două decenii, Tony Parker a fost unul dintre cei mai importanți baschetbaliști care au evoluat pentru San Antonio Spurs. Cu toate acestea, conform ESPN, jucătorul francez a decis să plece de sub comanda lui Gregg Popovich și a semnat cu Charlotte Hornets. 

San Antonio Spurs și-a construit de-a lungul timpului o reputație excelentă, fiind considerată una dintre cele mai profesioniste organizații din NBA. Cu unul din cei mai buni antrenori din istorie în persoana lui Gregg Popovich, dar și cu jucători extraordinar precum David Robinson, Tim Duncan, Tony Parker și Manu Ginobili, formația din Texas a devenit un exemplu de constanță și de excelență în liga nord-americană. Munca depusă și-a arătat roadele și San Antonio Spurs a câștigat de 5 ori campionatul în 20 de ani (1999, 2003, 2005, 2007, 2014).

Cu toate acestea, în ultima perioadă, mai multe evenimente care au avut loc consecutiv au dus la o ușoară decădere a acestei echipe. Primul pas a fost reprezentat de retragerea lui Tim Duncan, apoi un al aspect important este dat de vârsta lui Tony Parker și Manu Ginobili care au trecut de mult de vârful carierei. În fine, o ultimă lovitură a fost dată de răcirea relației dintre Gregg Popovich și Kawhi Leonard, cel care era prevăzut să fie viitorul acestei francize. În sezonul acesta, superstarul american a jucat în doar 6 partide și a cerut să fie transferat la o altă echipă.

Prin urmare, San Antonio Spurs nu trece prin cea mai bună perioadă și acest aspect probabil le-a dat de gândit și veteranilor din lotul formației. Primul care a acționat este Tony Parker, care a decis să accepte oferta venită de la organizația condusă de Michael Jordan, Charlotte Hornets. Francezul în vârstă de 36 de ani a jucat la Spurs din 2001 până în prezent, cu o întrerupere de un an în sezonul 2011-2012, când a evoluat pentru o echipă franceză. De-a lungul acestor 17 sezoane, Tony Parker a câștigat 4 titluri de campion, a fost selectat în All Star Game de 6 ori și a ieșit MVP-ul finalei în 2007. În plus, conducătorul de joc a marcat peste 20.000 de puncte, impresionând prin viteza și capacitatea de pătrundere pe care le poseda.

Această mutare ridică mai multe întrebări referitoare la Charlotte Hornets și modul în care îl vor folosi pe Tony Parker. Cu toate că rapoartele spun că acesta va avea un rol important, venind de pe bancă în locul lui Kemba Walker, nu este exclus să fie vorba de fapt și de o eventuală plecare a lui Walker de la Hornets.

Însă, indiferent de răspuns, ceea ce vine în gândul fiecărui fan al baschetului este următoarea întrebare: Este acesta sfârșitul erei lui San Antonio Spurs?

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!