Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tony Woods, noua achiziție a Energiei Rovinari

Paul Olar

Paul Olar
24.07.2014

Refuzată de Marvin Jefferson, Energia Târgu-Jiu a reușit să găsească un nou pivot. Gruparea din județul Gorj a bătut palma cu Tony Woods, informează agenția Octangon. Americanul se regăsea de aproape o săptămână în topul listei de achiziții oltene.

Născut pe 24 ianuarie 1990, Woods măsoară 2.11 m și cântărește 108 kg. El este originar din Rome, statul Georgia, evoluând la nivel de colegiu pentru Oregon și Wake Forest. În ultimul sezon petrecut în NCAA, centrul a contabilizat medii de 8.9 puncte, 3.5 recuperări, 1.1 capace, respectiv 0.5 pase decisive.


De asemenea, Tony a stabilit recordul facultății sale la capace, după ce a înregistrat 51 de blocaje într-un singur sezon. Sportivul s-a clasat pe locul doi la procentaje din acțiune și a fost inclus în cea mai bună echipă defensivă a Conferinței Pac  12. Ulterior, noua achiziție a Energiei a ajuns în Grecia, la Nea Kifisia.


Alături de trupa din suburbia Atenei, jucătorul de peste ocean s-a calificat în Play-Off-ul primei ligi elene. Aici, alb-roșii au fost eliminați de galonata PAOK Salonic. Baschetbalistul a bifat 28 de prezențe pe pământ grecesc, totalizând următoarele statistici: 6.3 puncte, 4.0 recuperări și 1.2 capace.


Woods devine, așadar, al cincelea component străin din lotul condus de Antonis Constantinides. Ceilalți sunt Louis Darby, Giordan Watson, Nemanja Milosevic, Michal Kremen.


*Foto: Chris Graythen/Getty Images

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Sper sa avem un campionat frumos cu meciuri adevarate si sa vedem spectacol!

    cu 9 ani în urmă (24.07.2014)
    • tzontzolino:

      Jazvin
      Mie personal imi placea si de Jazvin- era un pivot sanatos- puteau sa continue cu el.

      cu 9 ani în urmă (24.07.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!