Stiri

Toronto Raptors este noua campioană NBA (Video)

David Istrate

David Istrate
14.06.2019

Joi noaptea, Golden State Warriors și Toronto Raptors s-au întâlnit în meciul 6 al finalei NBA și au oferit o confruntare de neuitat. Partida a fost încărcată de momente excelente de joc și tensiunea a fost la un nivel foarte înalt. În cele din urmă, Toronto Raptors s-a impus cu 114-110 și a devenit noua campioană a ligii nord-americane.

După primele patru jocuri din finală, Toronto Raptors conducea cu 3-1 și părea că titlul va fi obținut cu ușurință de formația canadiană. Totuși, campionii din sezonul precedent nu au renunțat, au continuat să lupte și au învins în Toronto, după un meci 5 foarte dificil în care oaspeții l-au pierdut pe Kevin Durant. Revenind pe teren propriu pentru ultimul duel jucat vreodată în Oracle Arena, jucătorii lui Golden State Warriors au fost foarte motivați să se impună și să producă o revenire spectaculoasă. Elevii lui Nick Nurse au rezistat însă foarte bine, mai ales că începutul jocului a fost electrizant pentru ei. Kyle Lowry a înscris primele 11 puncte ale echipei sale, asigurând astfel un start excelent.

În continuare, disputa dintre cele două tabere a fost extrem de echilibrată, având loc peste 10 schimbări de lider în prima repriză. Echilibrul s-a rupt după revenirea de la vestiare când Klay Thompson s-a accidentat la genunchi, încercând să dea un slam-dunk. Chiar dacă acesta s-a întors pe teren să arunce două libere, medicii au decis că superstarul lui Warriors nu poate să mai revină în meci. Oaspeții au profitat de acest moment și au preluat inițiativa. Steph Curry a avut șansa de a câștiga partida pentru californieni, însă a ratat și astfel Toronto Raptors s-a impus cu 114-110, devenind noua campioană NBA.

Toronto Raptors a avut doi jucători cu 26 de puncte în această confruntare: Pascal Siakam (26 de puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție, un capac) și Kyle Lowry (26 de puncte, 10 pase decisive, 7 recuperări, 3 intercepții). Aceștia au fost ajutați de Kawhi Leonard (22 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, un capac), Fred VanVleet (22 de puncte, 2 recuperări, o intercepție) și Serge Ibaka (15 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive).

De partea cealaltă, Klay Thompson a terminat cu 30 de puncte, 5 recuperări și 2 intercepții. Acesta a fost urmat de Andre Iguodala (22 de puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, un capac), Steph Curry (21 de puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții, un capac) și Draymond Green (11 puncte, 19 recuperări, 13 pase decisive, 3 intercepții, 2 capace).

Așa cum era de așteptat, MVP al acestei finale a fost desemnat Kawhi Leonard, jucător ce primește această distincție pentru a doua oară. În ultimul act, superstarul american a avut următoarele cifre: 28.5 puncte, 9.8 recuperări și 4.1 pase decisive.

Așadar, se încheie un nou sezon al ligii nord-americane de baschet masculin, însă fanii acestui sport nu au prea mult de așteptat deoarece săptămâna viitoare se vor decerna premiile acestui an și va avea loc draftul NBA. De asemenea, din 1 iulie începe perioada de transferuri, așa că nu avem parte de o pauză prea lungă.

*foto: Ezra Shaw/Getty Images

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Mamă
    Ce meci a mai fost, din păcate pentru cei de la Golden State, s-a văzut foarte tare lipsa lui Kevin Durant. Felicitări celor de la toronto.l, care în acest sezon au știut cum să își consolideze un lot foarte bine omogenizat și care să își cunoască foarte bine plusurile și minusurile. Personal cred că de mult nu am mai văzut o echipa de acest gen in NBA, poate de la acel sezon în care Dallas au câștigat titlul si ar mai fi cei de la Milwaukee Bucks, care din păcate au pierdut confruntarea directă cu cei de la Toronto pe mâna lor. Felicitări campionilor și aștept cu nerăbdare un nou sezon de NBA.

    cu 4 ani în urmă (14.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Victorie meritata
    si ISTORICA. Decizia lui Steph de a arunca de 3 cind aveai nevoie de 2 s-a dovedit total neinspirata. Mai avea 4 secunde si putea patrunde, cum a facuto de zeci de ori in seria finala. Dar asta este, mai cistiga si altii iar nebunia din Canada este la cote maxime. Super...
    Acum, nu vom sti niciodata ce s-ar fi intimplat daca in acest meci nu se accidenta Thompson sau daca ar fi jucat Durant in serie. Cu siguranta a triumfat disciplina jocului, iar cind ai 3 salarii super mari ( colac peste pupaza, ti se accidenteaza doi din trei) si alte 2 foarte mari, e clar ca ceilati 7-8 sunt slabuti de tot.
    Felicitari Toronto , era sa adaug si Canada dar majoritatea jucatorilor sunt Americani ( chiar Californieni ! ).

    cu 4 ani în urmă (14.06.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Toronto
    Fără a știrbi din meritele incontestabile ale canadienilor, trebuie însă menționat și ghinionul uriaș al războinicilor, prin pierderea jucătorilor importanți accidentați.

    cu 4 ani în urmă (14.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    TitiAcs
    Nu știu dacă sunt chiar așa de slăbuți, din câte am observat în ultimele sezoane , Steve Kerr a știut foarte bine sa omogenizeze echipa in așa fel ca ceilalți jucători care nu fac parte din primul 5 sa se observe acel plus valoare care îl.aduc în momentele în care sunt folosiți. Vezi exemplul meciul 7 din finala jucată in acest sezon cu Houston Rockets, în care nu a jucat Kevin Durant, dar s-a văzut aportul adus de rezerve. Ca și paranteză antrenorul Achim face foarte bine acest lucru în campionatul nostru, adică știe cum să-i joace pe cei cu voința deși nivelul lor este de puțin peste mediocru.

    cu 4 ani în urmă (14.06.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      pe undeva e normal
      ca jucatorii cu salarii mici sa fie mai slabi, dar in acest meci se vede clar diferenta. Toate rezervele lui Warriors am marcat 20 puncte, mai putin decit prima rezerva a lui Raptors ( VanVleet 22 puncte ) ! Pastrind proportiile, e cam situatia in care U s-ar baza pe Vida , Teir si Muresan sa bata Oradea sau Sibiul. Ce zici ar merge ?

      cu 4 ani în urmă (14.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Strict
    Acest meci așa e, dar per sezon e o diferență

    cu 4 ani în urmă (14.06.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Da, ai dreptate
      este o diferenta : KD si Thompson nu au fost accidentati in sezon. Si cind primi trei iti dau 100 puncte pe meci, pare ca e simplu sa joci baschet din postura de a 9-a rezerva.
      Ce vroiam sa spun este altceva si anume ca e bine sa ai un lot echilibrat d.p.d.v. salarial ( si valoric ), dar si extrema cealalta cind Harden "aresteaza" mingea, nu e valabila. Ultimele meciuri Harden era pur si simplu "lesinat", e drept, el dorea acest lucru ( sa joace mult ), dar nici coechipierii nu-l ajutau, foarte multi aratind blazati si asteptind totul de la barbos !

      cu 4 ani în urmă (15.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!